Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 maj, 2016 - 12:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:18

Skarvens bogvisir repareras

Nu skall landskapsfärjan Skarvens båda bogvisir repareras permanent efter de temporära reparationer som gjordes tidigare i våras. Det är den underliggande konstruktionen för visirens gångjärn som gjorts för klena redan när Skarven byggdes. Eftersom inget av de fyra varv som landskapets produktionsbyrå riktade anbud till har lämnat något anbud, gör byrån nu ett direkt köp av reparationerna hos Turku Repair Yard i Åbo. 60.000 euro kostar det att åtgärda det främre bogvisiret inklusive delar och förtillverkning för det aktre bogvisiret. Men bogvisiret i aktern på Skarven åtgärdas först i höst i samband med ordinarie översyn av färjan.
- Vi har lite bråttom och vill inte störa midsommartrafiken, säger tekniska inspektören Magnus Eriksson.
Skarven tas nu ur trafik från föglölinjen från och med söndag den 5 juni på kvällen till senast fredag den 10 juni vid lunchtid.

Reporter: Ulf Weman
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »