Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 maj, 2016 - 13:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:20

Skolbibliotekarien hoppas på fortsättning för läsprojekt

- Vi har stora problem med 15-åringars läsförståelse på Åland, särskilt pojkarnas läsförståelse ligger långt efter. Det säger skolbibliotekarien Elspeth Randelin, som menar att det fortfarande finns mycket att göra för att höja läsförståelsen bland barn och ungdomar.
Hon hoppas därför på en fortsättning av det läsfrämjande projekt som hon bedrivit i landskapets regi. Syftet har varit att förbättra barns läsförmåga genom att öka samarbetet mellan skolor och kommunbibliotek och att motivera föräldrar och lärare att satsa på läsandet. Projektet var tänkt att pågå i tre år, men avslutades nu i vintras efter bara halva tiden.
- Det är pengarna, inte viljan, som fattas. Jag hoppas att vi hittar en lösning, kanske i samarbete med centralbiblioteket på Åland. Det är min förhoppning, säger Randelin till Ålands Radio.

Reporter: Totte Vesterlund
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »