Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 augusti, 2015 - 11:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:37

Socialdemokraterna presenterade fyra nya kandidater

Socialdemokraterna presenterade idag fyra nya kandidater till lagtingsvalet i oktober. Gudrun Jansson, Mathias Franzas, Greger Granlund och Petra Svens. Endast Gudrun Jansson har kandiderat tidigare, vilket hon gjorde 2007.

Gudrun Jansson jobbar som specialklasslärare och bor i Lemland. Hennes syfte med kandidaturen är att väcka debatt om främst miljö- och klimatfrågor.

Mathias Franzas är gymnasielärare och säger att hans största hjärtefrågor är äldreomsorg och sjukvård. Han är ursprungligen från Sverige men bor i Finström.

Greger Granlund bor också han i Finström och jobbar på landskapet som vägunderhållsarbetare. Han har inte haft politiska uppdrag tidigare men är fackligt engagerad. De frågor som engagerar honom mest är de som rör barn och ungdomar.

Petra Svens har varit en aktiv insändarskribent i frågan om antagningssystemet till gymnasiet som hon tycker borde moderniseras. Hon har tidigare varit engagerad i socialdemokraterna på fastlandet.

Socialdemokraterna kommer att presentera hela listan den 10 september.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »