Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 oktober, 2016 - 09:31Uppdaterad: tisdag, 25 oktober, 2016 - 09:42
  • Ålandsbankens delårsrapport visar ett försämrat resultat jämfört med fjolåret. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Stabilt resultat för Ålandsbanken

Ålandsbankens rörelseresultat för årets tredje kvartal landar på 6,2 miljoner euro, en försämring med 3 procent jämfört med samma period förra året då rörelseresultatet var 6,4 miljoner euro.

Jämfört med årets andra kvartal är det dock en förbättring, rörelseresultatet för april-juni var 4,6 miljoner. Samtidigt har bankens räntenetto, alltså det banken tjänar på sin in- och utlåning, ökat till 13,7 miljoner euro jämfört med 13,6 miljoner euro i fjol och 13,5 miljoner euro under april-juni i år.

Vd Peter Wiklöf skriver i ett pressmeddelande att det är stigande in- och utlåningsvolymer som gjort att Ålandsbanken klarat att försvara sitt räntenetto trots fortsatt sjunkande marknadsräntor.
- Vi har även tydligt sett att våra bostads- och fastighetsfonder fortsätter att attrahera nya placerare, skriver Peter Wiklöf.

Niomånadersresultatet

Räntenettot ökar även om man ser till årets nio första månader. Jämfört med fjolårets nio första månader har det ökat med 5 procent till 41,1 miljoner euro.

Ålandsbankens rörelseresultat för januari-september är 18,8 miljoner euro, en minskning med 21 procent jämfört med fjolårets nio första månader då rörelseresultatet var 23,6 miljoner.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »