Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 april, 2024 - 06:06Uppdaterad: onsdag, 10 april, 2024 - 08:17
  • Folkhälsans planer. Bild: Arkitektbyrå Tiina Holmberg, Visualisering: Gitech

Staden ordnar samråd gällande Folkhälsans tilltänkta nybyggnation

Ett första utkast till ändring av stadsplanen för stadsdelen Vreten i Mariehamn godkändes av stadsmiljönämnden under måndagskvällen.

Anledningen till ändringen är Folkhälsans tilltänkta nybyggnation mot Styrmansgatan och Kaptensgatan. Byggnaden planeras ha tre fullständiga våningar och en partiell vindsvåning.  
– Det här är så pass omfattande ändring att det kommer att hållas ett samråd i stadshuset den 2 maj klockan 18.00 där allmänheten kan komma och ställa frågor och ha synpunkter, säger stadsmiljönämndens ordförande Barbro Sundback (S). 

Nämnden godkände även stadsplaneändring för stadsdelen Rossen, där Mariehamns energi ligger. 
– Det gör att vi är ett steg närmare byggandet av en biobränsleanläggning. Det i sin tur gör att staden kommer att klara sitt miljömål 2030 som bland annat innebär att vi ska vara helt fossilfria vad gäller fjärrvärmeuppvärmningen, säger Barbro Sundback.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »