Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 mars, 2024 - 15:02Uppdaterad: fredag, 15 mars, 2024 - 15:37
  • I källaren på stadsbiblioteket kan det blir en ny mötesplats för ungdomar.

Staden planerar ny ungdomsgård i bibliotekets källare

Mariehamns stads kultur- och fritidsförvaltning utreder möjligheten att öppna en ny mötesplats för ungdomar i staden. Den nya ungdomsgården planeras i stadsbibliotekets källare. 

"En arkitekt har ritat en första skiss på hur lokalen skulle kunna bli och fastighetsavdelningen har ombetts göra ett underlag att bifoga i ansökan om Leaderbidrag.”, står det i ärendet som tas upp på ungdomsrådets möte på måndag. 

Utgångspunkten för satsningen är att det ska göras inom befintlig budget och med befintlig personal. 

“Initialt är planen att mötesplatsen ska vara öppen på eftermiddagar och eventuellt på helgkvällar. Åldersgruppen är inte spikad men den undre åldersgränsen planeras till 15 år. Denna satsning kommer även få effekter på verksamheten på Uncan då det är samma personal som ska sköta båda mötesplatserna.”, står det i beredningen av ärendet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »