Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 september, 2016 - 10:57Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

Stängd missbrukarvård oroar

Landskapsregeringen uttrycker nu sin oro över att missbrukarvården vid Pixne-kliniken i Malax hotas av stängning. Huvudorsaken är dålig ekonomi på grund av att kommunerna de senaste åren skickat färre klienter till kliniken. I en skrivelse till Kårkulla samkommun, som driver verksamheten, betonar landskapsregeringen att klinikens fortlevnad är viktig för att trygga rätten till ändamålsenlig missbrukarvård på svenska. Även social- och hälsovårdsministeriet uppmärksammas på nedläggningshotet.

- I och med den svenskspråkiga befolkningens ringa antal är det viktigt att gemensamma lösningar hittas som omfattar alla svenskspråkiga personer i fråga om tjänster som svårligen kan upprätthållas för endast en del av landet, skriver socialminister Wille Valve.

Som vi tidigare berättat här i Ålands Radio är drygt 10 procent av klienterna på Pixnekliniken från Åland.

Reporter: Bengt Hannus
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »