Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 oktober, 2015 - 06:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:28

Start för ny åländsk socialvårdslag

Nu inleds arbetet med en ny åländsk socialvårdslag. Landskapsregeringen gav i går socialvårdsbyrån och byråchef Maj-Len Österlund-Törnroos i uppdrag att inleda arbetet på tjänstemannanivå. Någon tidsplan har inte lagts, men berörda instanser skall höras i det inledande arbetet.
Det var i våras som lagtinget i brådskande ordning fick ta en övergångslag, där man frös den gamla lagstiftningen att gälla på Åland, fast riket fick en ny modern socialvårdslag. Åtgärden kritiserades kraftigt från oppositionens håll i lagtinget och kritik kom också från socialarbetare som under ett par månader hamnade i en situation där man inte kunde följa rikets nya lag, samtidigt som den gamla åländska lagen på flera ställen hänvisade till rikets gamla lag. Men nu skall alltså landskapet också så småningom få en ny socialvårdslag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »