Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 oktober, 2022 - 11:39
  • Kjell Mäklin vid Saltviks bilskrot. Foto: Ann-Christine Karlsson
  • Landskapets miljöingenjör Gunnar Westling. Foto: Kjell Brändström

"Stödet för skrotbilar har gjort nytta"

Stödet till företag som hämtat skrotbilar upphör vid årsskiftet och det har gjort nytta, menar Kjell Mäklin vid Saltviks bilskrot.

Innan 2019 när stödet infördes stod avlagda bilar lite här och där, men de är nu borta eftersom bilägarna inte har behövt betala för transporten.

- Det är uppstädat nu och jag tycker att stödet behöver fortsätta, annars är risken stor att skrotbilar bara lämnas igen, säger Kjell Mäklin.

Sedan 2019 har ungefär 800 bilar förts till skroten och för det har landskapet betalat drygt 40.000 euro. Nu är det upp till politikerna att bestämma om stödet ska fortsätta eller inte.
- Jag överlåter till politikerna att bestämma om det blir någon fortsättning, men stödet har varit flitigt använt och uppnått sitt syfte, säger landskapets miljöingenjör Gunnar Westling.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »