Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 januari, 2015 - 13:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:03

Större möjligheter för Åland

Möjligheter för lagtinget att ta över behörigheter när man själv vill, en förenklad lagstiftningskontroll, rätt att delta i förhandlingar om internationella fördrag, men fortsatta utredningar om beskattningen. Det är innehållet i korthet i det delbetänkande som Ålandskommittén överlämnade till justitieminister Anna-Maja Henriksson i dag. Men kommittén är inte helt enig. Ålands framtids medlem i kommittén, Axel Jonsson har inte omfattat det helt. Kommitténs ordförande Tarja Halonen var ändå mycket nöjd med arbetet hittills.

- Det är som en nyis som ligger, men som blir starkare för Åland vartefter, säger hon, och ser med tillförsikt fram mot det fortsatta arbetet som inleddes redan i dag efter presskonferensen.

Andre vice ordförande i kommittén, Gunnar Jansson är mycket nöjd över att Åland också skall kunna ta över beskattningen när man så vill i framtiden. Men formerna för det skall ännu utredas. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »