Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 januari, 2015 - 11:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:04

Strid om sjöfartsläroverkets torn

Det är inte försvarbart att riva tornet på sjöfartsläroverket. Det menar landskapsregeringen som motsätter sig kravet från stadsplanenämnden att återställa det på 70-talet tillbyggda tornet till ursprungligt skick. Kravet är ett villkor för att landskapsregeringen skall få k-märka den av Lars Sonck ritade byggnaden och kunna få utökad byggnadsrätt på tomten. Skolan behöver byggas ut i framtiden, förslaget är en tillbyggnad på 485 kvadratmeter i den norra slänten. Men tornet behövs också, som har 268 kvadratmeter nyrenoverade utrymmen och som också innehåller hissens maskineri. Men en delvis rekonstruktion av det ursprungliga tornet och en framtida ombyggnad av taket för att i högre grad återställa skolans siluett och östra fasad är tänkbar, enligt landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »