Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 augusti, 2017 - 05:46Uppdaterad: tisdag, 22 augusti, 2017 - 08:43
  • Diskussionen går het om byggnads- och åtgärdsförbudet som de två stadstomterna vid Kaptensgatan tillsammans med övriga centrum belagts med. Arkivfoto.

Striden om byggförbudet går vidare

Sista ordet är inte sagt i konflikten om de två stadstomterna vid Kaptensgatan som tillsammans med övriga centrum i Mariehamn belagts med byggnads- och åtgärdsförbud.

Stadsstyrelsens ordförande Petri Carlsson, moderat, som hamnade i minoritet tillsammans med partikamraten Nina Lindfors när beslutet togs i torsdags, antyder att moderaterna motionerar i frågan i stadsfullmäktige för att pressa på en förändring av beslutet. Från liberalernas sida ser man ändå det här beslutet som helt i linje vad stadsfullmäktige tidigare beslutat.

- Stadsfullmäktige har ju enhälligt i mars förra året godtagit förslaget till utkast på ny delgeneralplan och där är de här två tomterna klassade som skyddsvärda, säger Julia Birney, liberal ledamot i stadsstyrelsen.

Men om liberalerna tänker köra över tomtägarna i slutänden tycker hon är för tidigt att säga. Processen med planeringen pågår ännu ett tag. Petri Carlsson säger i en ytterligare kommentar att stadsfullmäktige inte antagit utkastet till ny delgeneralplan. Det som beslöts i mars 2016 var att inleda processen enligt arbetsgruppens riktlinjer.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »