Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 september, 2016 - 14:14Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

Sund vill inte höja skatten

När landskapsregeringen drar in totalt 1,5 miljoner euro på landskapsandelarna nästa år kommer det slå väldigt hårt mot Sund. Det menar kommunstyrelsen som tog upp frågan på sitt senaste möte. Kommunstyrelsens ordförande Göte Winé berättar att man skrev ett långt utlåtande som man skickar till Ålands kommunförbund, eftersom förbundet är den instans som har remissrätten gällande det här förslaget.
- Vår konklusion är att sänkningen av landskapsandelarna kommer slå väldigt hårt mot Sund eftersom vi redan höjt vår inkomstskattesats mycket de senaste åren. Vi har höjt den med en procent sedan 2008 och nu ligger den på 19,5 procent, säger Göte Winé, som menar att det blir svårt att kompensera en minskning av landskapsandelarna med att höja inkomstskatten ytterligare.

- Vi ber landskapsregeringen beakta detta, säger han. 

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »