Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 maj, 2018 - 13:03Uppdaterad: onsdag, 23 maj, 2018 - 13:34
  • En säker hamn-projektet har hållit sitt första möte. Foto: Alexandra Pettersson

Sundqvist och Eklöw ska jobba med integration

Dan Sundqvist har utsetts till projektledare för EU-projektet ”En säker hamn”. Projektet jobbar med mottagande, inkludering och vidarebosättning av i första hand kvotflyktingar.

De senaste två åren har Dan Sundqvist jobbat på Rädda barnen, och före det har han bland annat studerat religionvetenskap och interkulturell kommunikation. På Rädda barnen jobbade Sundqvist med Barnens internet som vikarie för tjänstlediga Maria Söreskog, och Rädda barnen väntar nu besked från henne om huruvida hon kommer tillbaka.

Projektet har också utsett Tanja Eklöw till integrationsansvarig vid Ålands hälso- och sjukvård.

- En säker hamn är ett mycket viktigt och intressant projekt. Detta är en unik möjlighet för alla inom ÅHS att få ökad kunskap och stöd för att på bästa sätt bemöta flyktingars särskilda behov, säger Tanja Eklöw i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »