Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 mars, 2024 - 15:12Uppdaterad: torsdag, 7 mars, 2024 - 16:09
  • Stefan Fransman, Jonas Sahlin, Tiina Holmberg och Ralf Häggblom. Foto: Tomas Tornefjell.

Sunnanvind höll samrådsmöte – allmänheten frågade om miljö och ekonomi

Ett hundratal personer deltog under onsdagskvällens samrådsmöte kring Sunnanvind, som är landskapsregeringens projekt för havsbaserad vindkraft.

Jonas Sahlin, som är miljökonsult på WSP Sverige Ab, säger att syftet med mötet var att presentera en preliminär bedömning av de konsekvenser och effekter som projektet kan medföra och att samla in synpunkter på hur avgränsningen av kommande miljöbedömning ska göras. Under mötet fick man många frågor om hur den biologiska miljön kan komma att påverkas av projektet.  

–  Det kom även frågor om kommunernas vetorätt kring satsningen på havsbaserad vindkraft, vilka intäkter man kan räkna med och hur dessa ska fördelas, säger Sunnanvinds projektledare Ralf Häggblom.  

Stefan Fransman, som är projektägare för Sunnanvind, säger att många uttryckte en oro kring hur miljön ska påverkas visuellt av vindkraftverken.  

Synpunkter på innehåll och utformning av medverkan- och informeringsplanen, samt avgränsningen av miljöbedömningen av planen kan lämnas in till registraturen vid Ålands landskapsregering senast den 12.4.2024

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »