Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 april, 2015 - 12:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:51

Svinö holme exploateras

Nu vill Mariehamns stad höra vad invånarna tycker att man ska göra med Svinö holme, ett område i södra stan som ägs till 57 procent av landskapet, 4 procent av staden och 25 procent av markägare och ett sterbhus. Eftersom landskapet är villig att sälja sin mark till staden har stadsarkitektkontoret tagit fram tre olika alternativ för området - Rekreationsområdet, Skärgårdsstaden och Tvillingstaden.Om staden går in för rekreationsområdet innebär det att Svinö holme förblir ett friluftsområde, och att staden bygger en bro för gång- och cykeltrafik dit. Skärgårdsstaden innebär ett bostadsområde för cirka 1300 invånare och Tvillingstaden innebär bostäder för cirka 4000 personer, både i form av höghus, radhus och egnahemshus.Stadsfullmäktige bestämde på sitt möte i veckan att inleda en medborgardialog kring de tre alternativen. Det blir förvaltningens uppgift att sökta medborgardialogen.På fullmäktigemötet godkändes också tilläggsanslaget om 755.000 euro till Övernäs skolas ombyggnad. Bokslutet för 2014 som uppvisar en vinst på drygt 19 miljoner klubbades också. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »