• Veronica Thörnroos gratuleras till ordförandeposten. Fot: Owe Sjöblom
  • Camilla Andersson från Geta föreslog till Veronica Thörnroos som ordförande. Foto: Owe Sjöblom
  • Edgar Kalm, ordförande i valberedningen fick se sitt förslag falla. Foto: Owe Sjöblom
Veronica Thörnroos valdes till ny centerordförande
Veronica Thörnroos och Jörgen Pettersson om valet
Publicerad: tisdag, 5 december, 2017 - 20:18, uppdaterad: torsdag, 7 december, 2017 - 10:05

Thörnroos valdes till ordförande för centern

Veronica Thörnroos är ny ordförande för centern, det stod klart efter en jämn omröstning på partiets höststämma på tisdagskvällen.

Inför mötet hade valberedningen föreslagit sittande ordförande Jörgen Pettersson och Veronica Thörnroos föreslogs av Camilla Andersson från Geta. När rösträkningen var klar visade det sig att Thörnroos fick 37 röster och Pettersson 34.

- Jag blev nog överraskad, det måste jag tillstå, sade Veronica Thörnroos efter höststämman.

När Thörnroos blev vald till ordförande så fick det också följder för val av förste och andre viceordförande. Valberedningen hade lagt fram Harry Jansson och Carina Karlsson, men båda meddelade att dom inte längre var tillgängliga i och med valet av Thörnroos. Då föreslogs Anna Holmström till första vice och Mathias Sandberg till andre vice och båda valdes enhälligt. Dessutom valdes en styrelse med 16 medlemmar och i styrelsen finns representanter från i princip alla kommuner.

Fler Nyheter

Fellman optimistisk efter Veikkausmöte

Nina Fellman är optimistisk efter dagens Veikkausmöte i Helsingfors:
Jag har mer hopp i dag än i går. Det säger kansliminister Nina Fellman, socialdemokrat, efter dagens möte i Helsingfors mellan tjänstemän från landskapsregeringen och representanter för inrikesministeriet, polisstyrelsen och Veikkaus.

H-Fastigheter renoverar efter brand

Nu renoverar H-fastigheter AB Mariehamns Industrihus på Godbyvägen 11, byggnaden som brann för ungefär ett halvår sedan.

Berner svarade Löfström om långa fordon

Längre fordonskombinationer kan ge ökad transporteffektivitet och mindre koldioxidutsläpp, men samtidigt uppstår frågor som förutsätter noggrant övervägande ur trafiksäkerhetssynpunkt.

Ofördelaktigt beslut om online-TV

Julia Lindholm berättar hur Europaparlamentets förslag ser ut:
Det ser fortsatt mörkt ut när det gäller ålänningars möjligheter att få ta del av SVT-Play och andra motsvarande onlinetjänster.

Arbetsgrupp för självstyrelselagen

Justitieministeriet har i samarbete med landskapsregeringen i dag tillsatt den arbetsgrupp på hög nivå som ska lotsa självstyrelselagsrevisionen i hamn. Det berättas i ett pressmeddelande.

149 skrev på för lättmjölk i Jomala

149 personer har skrivit under namninsamlingen som upprörda föräldrar startade när Jomala kommun bestämde sig för att endast servera fettfri mjölk i skolor och daghem.

Pajunen ny ÅHS-direktör

Annette Holmberg-Jansson och Jeanette Pajunen intervjuas av Nina Smeds och Frippe Granlund:
Det blir Jeanette Pajunen som blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör vid Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS för tiden 12.3.2018–11.3.2025.

Momsundantaget upphör år 2021

Postens vd Henrik Lundberg berättar om Åland Posts planer, del 1 från Åland idag
Det så kallade momsundantaget för försändelser under 22 euro slopas år 2021. Det framgår av de nya regler för elektronisk handel som EU-rådet har antagit.

Skottskadad på Viking Grace

En person med svåra skottskador fördes inatt från Viking Grace till Karolinska sjukhuset i Stockholm.