Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 september, 2016 - 16:26Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

Torvalds frågar om AT-läkarna

Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP) har reagerat på problemet med att svenska AT-läkare i fortsättningen kan få sin tid som de kan tjänstgöra utomlands halverad till följd av ett EU-direktiv. Detta skulle få stora konsekvenser för ÅHS som har AT-läkarna som en värdefull resurs. Nils Torvalds tycker att förfarandet är märkligt och har därför ställt två frågor till EU-kommissionen med anledning av ärendet. Han frågar dels om kommissionen håller med om att direktivet ursprungligen syftar till att underlätta och inte försvåra möjlighet till praktik i en annan EU medlemsstat och dels om det finns något i direktivet som tvingar en medlemsstat att begränsa läkares tjänstegöring i en annan medlemsstat.

-Frågan har tidigare lösts på ett pragmatiskt sätt mellan Åland och Sverige och Torvalds vill nu skapa klarhet i den här frågan, säger Anton Nilsson som är åländsk specialmedarbetare i Europaparlamentet.

Reporter: Eva Ringbom-Fonsell
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »