Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 februari, 2016 - 15:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:28

Tumme ner för Grelsbyplan

Finströms kommun får tumme ner av landskapsregeringen för detaljplanen över Grelsby sjukhusområde. Den gamla sjukhusbyggnaden måste k-märkas och förses med rivningsförbud, liksom ekonomiebyggnaden, ett garage, strandpaviljongen och bårhuset, anser landskapets kulturbyrå, vilket kansliminister Nina Fellman förenat sig med. Landskapsregeringen påpekar också att detaljplanen inte följer generalplanen som slogs fast för ett år sedan, vilket den måste göra. De två kvartersområden som ritats in bör flyttas till områdets nordöstra hörn. Nu inkräktar de på den gamla köksträdgården och bårhuset. Också parkområdet med träden nere vid sjön måste bevaras, menar landskapsregeringen i sitt utlåtande till Finströms kommun. Det var i september 2012 som landskapet sålde Grelsby sjukhusområde till Tomas Sundberg. Lägenheter har byggts i ett av husen på området, planer på ett hotell finns för huvudbyggnaden.

Reporter: Ulf Weman
redaktion@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »