Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 mars, 2015 - 10:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:58

Tv-licensen kvar tillsvidare

Landskapsregeringen kommer inte att under den här mandatperioden föreslå någon förändring av tv-licensen trots målsättningen i regeringsprogrammet. Det framgick av en debatt med företrädare för lagtingsgrupperna här i Ålands Radio i går. Anledningen är, som vi tidigare berättat, att regeringspartierna har olika åsikter om hur finansieringen av public serviceverksamheten ska ordnas. Katrin Sjögren i oppositionspartiet liberalerna var kritisk till att frågan inte lösts trots att man haft tre år på sig.

-Det kommer alltid att finnas frågor man inte kan enas om, sa centerns ordförande Harry Jansson. Enligt honom är tv-licensen en av de frågor som man inte prioriterar för att hinna lösa under de få månader som är kvar av mandatperioden.

Programmet Argument där den här frågan debatterades sänds i repris på söndag klockan 14.30. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »