Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 mars, 2024 - 11:21Uppdaterad: torsdag, 28 mars, 2024 - 13:02

Två fyllefärder i Jomala gav villkorligt fängelse

Två män har av Ålands tingsrätt dömts till fängelse för grovt rattfylleri och den ena mannen dömdes också för motstånd mot tjänsteman. 

Det var i mitten av juli förra sommaren som en man i 45 års-åldern körde från en matbutik till sitt hem i Jomala. Han fick blåsa i polisens alkometer och noterades då för drygt 2,8 promille alkohol i utandningsluften. När det sedan skulle tas blodprov på mannen hotade han både polisen och sjukvårdspersonalen.  

Mannen har erkänt och dömdes till fyra månaders och 15 dagars villkorligt fängelse. Han dömdes även till 60 dagsböter på sammanlagt 360 euro och brottsofferavgift på 80 euro. 

Den andre mannen är i 50 års-åldern och körde längs med Nya Godbyvägen i Jomala i januari i år. Han tappade kontrollen över bilen och körde i diket i närheten av Maxinge. När polisen kom till platsen konstaterades mannen ha 1,9 promille alkohol i blodet. Mannen har erkänt och döms till 75 dagars villkorligt fängelse, 40 dagsböter på sammanlagt 680 euro och han ska även betala brottsofferavgift på 80 euro. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »