Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 maj, 2015 - 14:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:50

Uffe Grüssner vill ha bättre busstrafik

En bättre kollektivtrafik med bussar som kör på lokalproducerad biodiesel, enkla tidtabeller, tätare turer, pendeltrafik mellan Godby och Mariehamn och matartrafik med ”anropstaxi” till huvudlinjerna. Det föreslår bussföretagaren Uffe Grüssner som nu gjort en egen kollektivtrafikutredning och vill att landskapsregeringen skickar ut den till kommunerna för utlåtande. Och en fråga som Uffe Grüssner ständigt återkommer till: Busstrafiken måste vara avgiftsfri.

- Därför att det kostar för mycket att ta betalt när man räknar in all hantering och administration. Dessutom får vi betydligt fler att åka buss, säger han.

När allt fler orter går över till nolltaxa, har Mariehamn lämnat konceptet och antalet bussresenärer har rasat de två senaste åren. Men Uffe Grüssner vill också att överutnyttjandet av reseavdraget för privatbilisterna tas bort.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »