Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 mars, 2015 - 05:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:55

Ungas drickande minskar

Ungdomars drickande av alkohol minskar, det visar dom senaste forskningarna och undersökningarna som gjorts, som till exempel Hälsa i skolan.
   - Vi tror att det beror på flera olika orsaker, bland annat vårt långsiktiga arbete och så är det en trend bland ungdomar idag där dom tränar och sköter om sin kropp, säger fältarna Sandra Lindberg och Simon Påvals.
Fältarna vill också framhålla att arbetet i skolan där man diskuterar alkohol och tobak har utvecklats och mycket av det görs i samarbete med just fältarna. Men viktigast av allt är ändå föräldrarnas inställning till ungdomars drickande och rekommendationen från fältarna är att man ska ha en restriktiv hållning och ha klara och tydliga regler för ungdomarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »