Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 oktober, 2022 - 14:37Uppdaterad: fredag, 14 oktober, 2022 - 17:20
  • Stadsstyrelsen godkände budgetförslaget. Arkivbild.

Uppdaterad: Stadsstyrelsen klubbade budgetförslag

Mariehamns stadsstyrelse klubbade i går sitt budgetförslag för nästa år.

Ordförande Ingrid Zetterman (Lib) säger att stor samstämmighet har rått emellan politikerna och mellan politikerna och förvaltningen. Stadsstyrelsens budgetförslag har ett överskott på cirka 50.000 euro.

Ingrid Zetterman menar att satsningar på barn och unga, äldreomsorgen och energifrågan är vad som kännetecknar budgetförslaget.

Som Ålands Radio rapporterat om innebar stadsdirektör Arne Selanders förslag ett överskott på 250.000 euro, men efter ny information om landskapsandelar och kompensationer förändrades förslaget i slutskedet. Därtill allokerade stadsstyrelsen 100.000 euro för att öka trivseln för personalen inom äldreomsorgen.

Stadsstyrelsen beslöt också att ge kultur- och fritidsnämnden i uppdrag att utreda om Islandsmodellen, som är en metod att stärka barn och ungas fysiska och psykiska hälsa med hjälp av hobbyverksamheter, kan implementeras i Mariehamn.

Under mötet behandlades några omröstningsförslag som inte vann understöd, bland annat fanns ett förslag om att ytterligare höja matpengen till skolbespisningen.

Artikeln har uppdaterats. Tidigare angavs att budgetförslaget hade ett underskott på 130.000 euro men därefter har en teknisk justering förändrat resultatet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »