Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 november, 2022 - 15:28
  • Budgetdebatten är inne på dag två. Foto: Felicia Bredenberg

Valve: "Jag är kritisk mot Ams"

Moderaternas partiordförande Wille Valve (MSÅ) riktade under lagtingsdebatten i dag kritik mot Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet, Ams, och dess myndighetschef Tomas Lundberg.

Som Ålands Radio har rapporterat om vill landskapsregeringen förlänga den temporärt slopade förvärvsinkomstgränsen och detta trots att Ams uttryckt att reformen inte haft önskad effekt.

- Det jag är kritisk emot är att flera av de siffror som framkommit i offentligheten inte stämmer. Det andra jag är kritisk emot är det att myndighetschefen skickar insändare i sitt eget namn istället för att, som sig bör, ge faktaunderlag till ministern, sa Wille Valve.

Hans kritik väckte i sin tur ont blod hos flera lagtingsledamöter, främst bland oppositionen men också hos Obunden samlings Stellan Egeland. Han sa att det är tråkigt att Wille Valve inte vill se ett samhälle där myndighetschefer får skriva insändare.

Amschefen Tomas Lundberg säger till Ålands Radio att påståendet om osanningsenliga siffror inte stämmer och att han har uttryckt sitt missnöje om uttalandet till Wille Valve själv.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »