Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 mars, 2024 - 17:51Uppdaterad: måndag, 11 mars, 2024 - 17:55
  • Veronica Thörnroos. Foto: Heidi Grandell-Sonck.

Veronica Thörnroos bildar ny egen lagtingsgrupp

Veronica Thörnroos kommer bilda en ny egen lagtingsgrupp efter att hon valt att lämna Åländsk center. Hennes förhoppning är att driva centerpolitik men från en annan plattform och fortsätta stöda regeringen fullt ut. 

Den främsta orsaken till att hon anmält till kanslikommissionen om att hon bildar en lagtingsgrupp är att det ger henne en möjlighet att sitta med vid talmanskonferensen. Det är det forum i lagtinget där talmännen, utskottsordföranden och en representant från varje partigrupp träffas en gång i veckan och går igenom agenda och planerar vad som ska hända. 

– Det är viktigt om man vill vara med i politiken att man vet hur spelplanen ser ut, säger hon. 

Skärgårdsfrågor, sjukvården, självstyrelsen och landskapets ekonomi är de områden som ligger Thörnroos varmt om hjärtat och kommer vara hörnstenar i den politik hon vill driva framåt. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »