Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 november, 2015 - 06:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:19

Viking gör studie för nybygge

Viking Line undersöker hur de skulle kunna utveckla det koncept som finns på Viking Grace inför byggandet av ett nytt fartyg någon gång i framtiden. Det berättar Sjöfartstidningen. Man studerar till exempel hur man kan förbättra energieffektiviteten och minska stranderosionen. Viking Lines vd Jan Hanses säger till Sjöfartstidningen att studien hänger ihop med linjen Stockholm-Åland-Åbo, och att planerna avancerar men att något beslut om när ett kommande nybygge beställs inte har tagits.
Viking Line, Stockholms hamnar och hamnarna i Åbo, Nådendal och Kotka satsar tillsammans 8,1 miljoner euro på åtgärder för att minska sjöfartens påverkan på miljön i Östersjön. Projektet får upp till 2,65 miljoner euro i stöd från EU och pågår till slutet av december 2016. Viking Lines del i projektet är studien inför nybygget, och andra delar i projektet är till exempel att planera och bygga anläggningar för mottagning av avfallsvatten och elanslutning i hamnarna för ro-ro- och ro-pax-fartyg, och att planera anläggningar för att ta emot skrubberavfall och bunkra LNG.

Reporter: Malin Lundberg
malin.lundberg@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »