Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 juli, 2017 - 12:30Uppdaterad: torsdag, 20 juli, 2017 - 12:30
  • Hundar ska bland annat ha ett mikrochip, pass, giltig rabiesvaccination och läkemedelsbehandling mot rävens dvärgbandmask när de för in från andra EU-medlemsstater inklusive Sverige. Arkivfoto.

Viktigt beakta reglerna vid resa med sällskapsdjur

Det är viktigt att tänka på att sällskapsdjur har de vaccinationer, behandlingar och dokument som krävs när man reser inom EU.

Ålands landskapsregering uppmanar djurägare att följa reglerna vid införsel av sällskapsdjur mellan EU-medlemsstater, för att undvika spridning av sjukdomar mellan länderna.

Hundar som ska föras in till Åland från andra EU-medlemsstater inklusive Sverige ska vara identifierbara med ett mikrochip, ha ett pass, giltig rabiesvaccination och läkemedelsbehandling mot rävens dvärgbandmask. Det är den som inför sällskapsdjuret som är skyldig att se till att djuret uppfyller införselkraven.

Om kraven inte uppfylls räknas det som illegal införsel, vilket kan leda till att djuret skickas tillbaka till avgångslandet, avlivas eller placeras i karantän.

Djurägaren får stå för alla kostnader, som ofta kan bli mycket höga.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »