Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 mars, 2010 - 11:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Vill ha servicelinje i stan för äldre

"Närmare dörren" är slogan för en ny servicelinje för äldre personer som komplement till stadsbussen och färdtjänst. Det vill socialdemokratiska stadsfullmäktigeledamoten Ulla Andersson införa i Mariehamn. I en motion till stadsfullmäktige vill hon att staden utreder skapandet av en servicelinje med exempelvis minibussar som skulle antingen ha en fast rutt på vardagar längs gator som inte trafikeras av stadsbussen, eller en servicelinje som går att beställa hem till dörren. Ulla Andersson menar att det finns ett klart behov av en servicelinje i Mariehamn. -Nu ska ju alla äldre bo hemma så länge som möjligt, men det skapar också risk för isolering och ensamhet om man inte lätt kan ta sig till olika aktiviteter, göra ärenden och träffa folk, säger Ulla Andersson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »