Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 juli, 2017 - 12:37Uppdaterad: onsdag, 5 juli, 2017 - 12:42
  • Regionförvaltningsverket för inte frågan om vilotiderna på skärgårdsfärjorna vidare. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Vilotider kollade på landskapsfärjor

De förseelser som skett mot lagen om vilotider ombord på fartyg har inte varit så grova på landskapsfärjorna att regionförvaltningsverket i Åbo för frågan vidare. Det uppger arbetarskyddets jurist Vesa Ullakonoja till Ålands Radio.

Det framkom kritik i senaste numret av tidningen Sjömannen mot Nordic Jet Line och arbetstiderna ombord på landskapsfärjorna på norra och södra linjen. Bolaget sköter driften av färjorna sedan ett par år tillbaka. Arbetarskyddet gjorde inspektioner ombord på Viggen senaste sommar och på Gudingen och Alfågeln i september förra året. Några större avvikelser när det gäller vilotider upptäcktes inte, utom när det gällde två befälspersoner ombord på Alfågeln, där det som mest fanns 20 förseelser under en månad.

- Försummelserna var ändå inte så grova att vi vill polisanmäla dem. Stadgandena om vilotider är komplicerade och operatören är relativt ny, säger Vesa Ullakonoja.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »