Publicerad: söndag, 10 december, 2023 - 19:08Uppdaterad: måndag, 11 december, 2023 - 10:09
  • Bilden är från en hemmamatch tidigare i år.

Dubbla förluster för IFKs hockeydamer

Det blev två förluster för IFK Mariehamns ishockeydamer när man ställdes mot SK Iron Hockey i division 2 både i lördags och söndags.

I lördags blev det förlust med 9-3 och de grönvita målskyttarna var Amanda Qvarfordt som gjorde två mål och Emelie Qvarfordt som gjorde ett mål.

I söndagens blev det uddamålsförlust mot samma motstånd med 8-7. Izla Småroos gav IFK ledningen tidigt i matchen, men hemmalaget gjorde två mål innan den första periodvilan. I den andra perioden kvitterade IFK tre gånger om, Therese Karlsson gjorde 2-2, Izla Småroos 3-3 och Amanda Qvarfordt 4-4 vilket var ställningen i den andra pausen.

Sen tog IFK ledningen med 5-4 i början av tredje perioden när Qvarfordt gjorde sitt andra mål för dagen. Men Iron vände och gick upp i ledningen med 8-5. IFK tog då timeout och kunde reducera två gånger om, Småroos gjorde sitt tredje mål och Halo O’Reilly satte sista målet med åtta sekunder kvar, men närmare kom inte IFK. Laget ligger på sjätte plats i tabellen med tolv poäng efter 13 spelade matcher.