Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 september, 2023 - 06:38Uppdaterad: fredag, 1 september, 2023 - 09:39
  • Otto Sjuls gjorde debut i internationella sammanhang. Arkivbild.

Elfte plats och delgrensbrons för Sjuls i JVM i styrkelyft

Otto Sjuls tog ett delgrensbrons i bänkpress när han debuterade i internationella sammanhang i JVM i klassisk styrkelyft i Rumänien. 

Otto Sjuls tävlar i 83 kg-klassen för sub-juniorer, U18, och lyfte total 610 kg och kom på elfte plats. Det var samtidigt en förbättring av hans egen SFI-rekord i U18 med fem kg. 

I inledande knäböj klarade han 230 kg. Sen var det dags för bänkpress där han inledde med 150 kg och klarade. Sen försökte han 162,5 kg två gånger om utan att lyckas. Hade han tagit den vikten skulle han ha fått guld i delgrenen, men nu blev det alltså ett brons. 

I avslutande marklyftet tog han 230 kg. 

I klassen var det 21 lyftare och Otto Sjuls kom alltså på elfte plats. Innan året är slut ska han tävla i Nordiska mästerskapen i Norge om ett par veckor och i junior-EM i Ungern i mitten av oktober. 

I kväll tävlar Kasimir Portin i 93 kg-klassen och på söndag är Aaron Nordberg med i 120 kg-klassen i JVM. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »