Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 21 april, 2024 - 17:10Uppdaterad: söndag, 21 april, 2024 - 19:07

FBC Åland degraderas till division fyra

Herrarna i FBC Åland förlorade den avgörande innebandymatchen mot IBF Grillby med 7-5 (1-1, 3-3, 3-1) under söndagen i kvalet till division tre.

Båda lagen kände lite på varandra i matchens inledning och gick in i första periodpausen efter att ha gjort ett mål var.
Andra perioden bjöd på fler mål och FBC Åland hade ett litet försprång när halva matchen spelats, då man ledde med 4-2. Men efter det vände IBF Grillby helt på matchbilden. De kvitterade strax innan andra perioden blåstes av och fortsatte att få bollen i mål i matchens sista period. När det återstod mindre än två minuter av matchen gjorde IBF Grillbys Joakim Nyberg 7-4 och matchen och säsongen fick anses punkterad. Daniel Gräsbeck gjorde ett tröstmål med 53 sekunder kvar på klockan i powerplay.

Förlusten innebär att FBC Ålands herrar spelar i division fyra nästa säsong.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.