Publicerad: onsdag, 21 februari, 2024 - 15:25
  • Startelvan mot Kosovo, Olivia Ulenius med nr 15. Foto: FBF

Finland U17 med Ulenius vann första kvalmatchen

Finlands U17-landslag vann den första matchen i det avslutande kvalet till EM-slutspelet i Sverige i maj, Kosovo besegrades med hela 5-0.

Åland Uniteds Olivia Ulenius spelade från start och var inblandad i 1-0-målet som kom redan efter sju minuter. Den ställningen stod sig den första halvleken ut. I inledningen av den andra halvleken blev Ulenius kapad i Kosovos straffområde med straff som följd. Olivia Ulenius tog själv hand om straffen, men målvakten i Kosovo kunde rädda den utan att anstränga sig så mycket. Men bara kort därefter utökade Finland ändå till 2-0.

Efter ungefär 20 minuter i den andra halvleken byttes Ulenius ut. Efter det gjorde Finland de avslutande tre målen.

Kvalet fortsätter på lördag mot Island och avslutas på tisdag mot Portugal. Det är endast gruppvinnaren som tar sig till slutspelet.