Publicerad: fredag, 26 januari, 2024 - 16:11Uppdaterad: fredag, 26 januari, 2024 - 17:25
  • IFK förlorade premiären av ligacupen. Bild från Ruutu

Förlust för IFK i ligacuppremiären

IFK Mariehamn förlorade premiären av ligacupen när laget mötte HJK på bortaplan med 1-0 (0-0).

Samtliga av IFK:s nyförvärv fick speltid där Matias Riikonen, Emmanuel Okereke, Eero-Matti Auvinen, Matias Ojala, Sebastian Dahlström och Adam Larsson fanns med från start.

Inledningen av matchen var jämn men ju längre halvleken led tog HJK över och skapade några chanser men utan utdelning.

Till den andra halvleken byttes nyförvärven Pedro Machado och Jayden Reid in.

HJK fortsatte ha initiativet i matchen och hade bland annat ett skott i ribban av Topi Keskinen. IFK stack emellan med ett avslut av Reid som HJK-målvakten Jesse Öst räddade till hörna och Reid sköt även högt över i ett bra läge i straffområdet.

I den 78:e minuten visades HJK-mittbacken Carlos Moros Gracia ut efter att ha kapat Olawale Tehe. Men med tio man kunde ändå HJK göra mål och vinna matchen. Anthony Olusanya tog sig ned till kortlinjen och slog ett inlägg som Emmanuel Okereke olyckligt styrde i eget mål. Målet blev matchens enda och HJK vann alltså med 1-0.

Nästa match för IFK i ligacupen spelas lördagen den 2 februari när FC Inter väntar på bortaplan.