Publicerad: lördag, 27 april, 2024 - 16:30Uppdaterad: lördag, 27 april, 2024 - 16:47
  • Åland United öppnade poängkontot i lördags. Arkivbild.

Första trepoängaren för Åland United

Åland United öppnade poängkontot i årets ligaspel efter seger i lördagens bortamatch mot HPS. Matchen slutade 3-0 där alla mål föll i den andra halvleken.

Åland United har haft en tung inledning på årets ligaspel med två inledande förluster men i lördags kom vändningen.

Första halvleken gick i hemmalagets favör men inga mål föll innan pausvilan. I andra halvlek tog det bara drygt nio minuter innan Åland United spräckte målnollan när Riikka Lilja fick skottläge från 16 meter och skickade bollen upp i nättaket.

Med dryga 20 minuter kvar av matchen fick Åland United en hörna som Silja Tuominen slog från vänster. Tuominen skruvade bollen mot den första stolpen där en HPS-spelare nickade bollen i eget mål.

HPS försökte sedan komma ikapp men Åland United stod upp bra i defensiven och kunde relativt enkelt freda det egna målet.
I matchens slutminuter satte sedan Anni Hakasalo 3-0, vilket blev slutresultatet.

Åland United har därmed tre poäng på tre spelade matcher i Nationella ligan. Nästa helg väntar PK-35 Vanda på hemmaplan, ett motstånd som inlett årets ligaspel med tre raka 0-0-matcher.