Publicerad: lördag, 10 februari, 2024 - 19:59Uppdaterad: lördag, 10 februari, 2024 - 20:12
  • IFK slog IK Waxholm på bortaplan. Bilden är från ett möte mellan lagen tidigare under säsongen. Foto: Johan Ågren.

IFK befäster serieledningen – uddamålsseger på bortaplan

IFK Mariehamns hockeyherrar fortsätter att övertyga i Alltrean. I lördags blev det seger på bortaplan mot IK Waxholm med 5-4.

IFK var i ledningen efter den första perioden då Anton Ekstrand och Niklas Kerwien gjorde varsitt mål medan hemmalaget gjorde ett.

Lika många mål föll i den andra perioden. Först kvitterade IK Waxholm till 2-2 innan Pontus Nylén såg till att IFK återtog ledningen och i slutet av perioden förde Otto Silfver upp IFK i en tvåmålsledning inför sista perioden.

Sent i den tredje perioden tog hemmalaget ut målvakten och kunde reducera. Men med 34 sekunder kvar av matchen satte Nutthakit Snickars 5-3 till IFK. Waxholm skapade dock lite nerv i matchen igen med ett mål som föll nio sekunder före slutsignalen men IFK kunde hålla undan.

IFK toppar Alltrean på 25 poäng efter elva spelade matcher. Tvåa ligger Trångsunds IF som har 22 poäng men en match mer spelad. Mälarö är trea på 21 poäng med tolv spelade matcher.

Imorgon, söndag, väntar nästa match för IFK då tabellfyran Gnesta IK kommer till Islandia.