Publicerad: lördag, 17 februari, 2024 - 19:37Uppdaterad: söndag, 18 februari, 2024 - 18:24
  • Första sekvensen av hörnan som EIF gjorde 1-0 på. Foto: Owe Sjöblom
  • Andra sekvensen av hörnan som EIF gjorde 1-0 på. Foto: Owe Sjöblom
  • Tredje sekvensen av hörnan som EIF gjorde 1-0 på. Foto: Owe Sjöblom
  • Adam Larsson gjorde IFK:s mål. Foto: Owe Sjöblom

IFK förlorade mot EIF i Ligacupen

IFK Mariehamn förlorade med 1-2 i Ligacupen mot Ekenäs IF på ett kylslaget WHA inför 279 personer på läktaren.

Redan efter tre minuter fick liganykomlingen EIF en hörna som Roni Peitsalo kunde göra 1-0 på. IFK var inte helt på tårna och ropade efter att bollen tog på handen på målskytten, men domaren menade att han bröstade in den.

Efter det tog IFK hand om bollen men skapade inget framåt. Ställningen stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken var matchbilden i stort densamma, IFK hade rätt mycket boll utan att skapa något framåt. Efter en knapp kvart i den andra halvleken stod IFK-försvaret på hälarna och Simon Lindholm kunde trycka dit gästernas andra mål.

Med en knapp kvart kvar av matchen fick IFK en straff som Adam Larsson förvaltade på bästa sätt. Sen försökte IFK trycka på för en kvittering, men någon riktigt het chans dök aldrig upp.

Efter tre spelade matcher halkade IFK nu ner på sista plats i gruppen. Inter leder med nio poäng och fem spelade matcher, resten av lagen har spelat tre matcher. Lahti och HJK har sex poäng, medan Ekenäs, Gnistan och IFK har tre poäng. Nästa match i Ligacupen för IFK:s del är inkommande fredag borta mot FC Lahti.