Publicerad: lördag, 17 februari, 2024 - 16:53Uppdaterad: lördag, 17 februari, 2024 - 19:22
  • Innan matchstart sjöngs nationalsånger. Foto: Owe Sjöblom
  • Det var helt fullt på läktaren. Foto: Owe Sjöblom
  • Topi Nättinen i samspråk med tränaren Calle Juslin-Nyqvist. Foto: Owe Sjöblom
  • Henri Aaltovirta blev överlistad när gästerna gjorde 1-1. Foto: Owe Sjöblom
  • I första periodpausen hade IFK:s 9-åringar en kort uppvisningsmatch. Foto: Owe Sjöblom

IFK vann inför storpublik

Redan klara seriesegrarna IFK Mariehamn vann över Älta IF med  4-3 inför hela 802 personer på läktaren i Islandia.

Det blev nytt publikrekord när IFK Mariehamn bjöd på sponsormatch, hela 802 personer fanns i ett knökfullt Islandia. Publiken fick gå in gratis och IFK hade fått sponsorer som totalt betalade över 21 euro per person och tillsammans med övriga sponsorer för matchen drog IFK in över 22 000 euro.

Matchen i sig var betydelselös för IFK eftersom de redan är klara seriesegrare och riktar in sig på kval till division 2. Men IFK tog sig samman och vann matchen. 1-0 kom redan efter 59 sekunder när Jesse Kaupinsalo hittade rätt. Gästerna kvitterade innan den första perioden var slut.
I den andra perioden var det Älta som gjorde det första målet, men sen satte IFK tre mål på raken genom Johannes Ranta, Pontus Nylén och Alexander Grundström. Med sex minuter kvar av den tredje perioden reducerade Älta till 4-3, men IFK kunde sen hålla undan och vinna.

I morgon söndag spelas den sista matchen i fortsättningsserien i division 3 när Sala HK kommer på besök till Mariehamn.