Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 27 januari, 2024 - 16:51Uppdaterad: söndag, 28 januari, 2024 - 16:48
  • Arkivbild från när IFK Mariehamn vann över Kista HC. Foto: Johan Ågren.

IFK vann toppmötet och är nya serieledare i Alltrean

Hockeyherrarna i IFK Mariehamn vann med 2-1 mot Mälarö hockeyförening och går därmed om dem i Alltrean.

Det dröjde till slutet av första perioden innan dödläget mellan lagen bröts, då IFK Mariehamns Alexander Grundström kunde trycka in pucken i nät. IFK utökade sin ledning när Dominic Ingström målade ungefär halvvägs in i andra perioden.

40 sekunder efter utökningen verkar det som att båda lagen tappade humöret. Då det under 210 sekunder kom sex utvisningar i rapp följd, tre åt vardera lag. Efter det lugnade det ner sig något, såväl i utvisningsbåsen som i målprotokollen, dock inte utan att det blev onödigt spännande mot slutet, när Mälarös Martin Nissling reducerade i numerärt underläge till 2-1 med 4.20 kvar av matchen.

Men en utvisning för hög klubba på Leo Kärnerud i Mälarös Hockeyförening med 84 sekunder kvar av matchen gjorde att de inte kunde ta ut målvakten och tvingades till att försöka i boxplay.

Men IFK höll undan och gick i och med segern om Mälarö i toppen av tabellen och har efter åtta spelade matcher 19 poäng. På lördag blir det nytt toppmöte då IFK möter tabelltrean Gnesta IK på bortaplan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »