Publicerad: söndag, 18 februari, 2024 - 18:02
  • IFK orkade inte ladda om efter lördagen. Foto: Owe Sjöblom

Klara seriesegrarna IFK förlorade sista matchen

IFK Mariehamns ishockeyherrar kunde inte ladda om efter lördagens publikfest och förlorade den sista matchen i fortsättningsserien i division 3 mot Sala HK med 2-5 inför 266 personer på läktaren.

– Grabbarna var rätt dränerade på energi efter lördagens urladdning med den fest vi hade i Islandia, säger tränaren Calle Juslin-Nyqvist.

Rent sportsligt hade inte helgens matcher någon betydelse eftersom IFK redan innan helgen var klara seriesegrare.

I dagens match gav Pontus Nylén IFK ledningen och gästerna kvitterade i den första perioden. I den andra perioden var scenariot detsamma men då var det Alexander Grundström som gjorde IFK:s mål. Men i den tredje perioden gick luften ur IFK i samband med att Grundström åkte på utvisning 2+2+20 minuter. Sala gjorde två mål i numerärt överläge och det femte och sista i tom kasse i slutsekunden.

IFK vinner alltså fortsättningsserien och ska nu kvala till division 2. Vilka lag IFK får möta är ännu inte klart. Kvalet inleds helgen 9-10 mars.