Publicerad: söndag, 11 februari, 2024 - 17:39
  • Otto Silfver sköt in 3-0 i krysset i den andra perioden. Foto: Dan Sjöblom.

Ny seger för IFK-hockey – nu är seriesegern nära

IFK Mariehamns hockeyherrar är mycket nära seriesegern i Alltrean och en direktplats till division 2-kvalet efter söndagens 6-3-vinst mot Gnesta IK.
– Trångsund får gärna tappa poäng redan i veckan så att det definitivt är klart, säger Alexander Grundström som gjorde två mål i söndagens match.

Det var ett revanschsuget IFK Mariehamn som klev på isen i Islandia i hemmamötet med Gnesta IK. Förra helgen möttes lagen i Gnesta och då vann svenskarna med 9-1.
– Det är klart att vi pratat om det i veckan. Det var det enda laget vi inte slagit under säsongen och nu var det dags, säger Alexander Grundström.

Och det var Grundström som inledde målskyttet i en fartfylld och intensiv match. Efter sitt inledande mål fick Grundström sitta två minuter i utvisningsbåset. Väl ute på isen igen satte han 2-0 till hemmalaget redan fem minuter och 35 sekunder in i första perioden.

I den andra perioden utökade sedan Otto Silfver och Pontus Nylén till både 3-0 och 4-0.
När sedan Silfver gjorde 5-0 i den tredje perioden blev spelet lite väl avslappnat från hemmalaget och motståndarna kunde göra tre mål. Däremellan satte även Anton Ekstrand en puck för hemmalaget och slutresultatet skrevs till 6-3.

IFK har nu två matcher kvar i Alltrean och det är bara Trångsunds IF som kan passera ålänningarna. Men då krävs det att IFK förlorar sina två avslutande matcher medan Trångsund vinner sina två och samtidigt hämtar in 14 mål på IFK.
– Det är inte klart förrän det är klart men det ser bra ut. Trångsund får gärna tappa poäng i veckan så kan vi spela avslappnat inför storpublik här hemma i Islandia nästa helg, säger Grundström.

Nästa helg väntar två hemmamatcher för IFK. På lördag möter man Älta IF och på söndag kommer Sala HK till Åland.