Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: lör 10.10.2015 kl.21:19

Segling: Björn Hansen och hans lag är klara för semifinal i världscuptävlingen i matchrace på Bermuda. Hansen besegrade Eric Monnin från Schweiz med 3-1 i kvartsfinalen. 

Publicerad: lör 10.10.2015 kl.21:11

Ishockey: IFK Mariehamn vann övertygande mot Östervåla med 9-3 på bortaplan. Det var jämnt efter den första perioden när IFK ledde med 3-2 efter två mål av Braden Smith och ett av Jake Smith. I den andra perioden gjorde IFK tre mål, Dominic Ingström, Alexander Grundström och Jake Smith. Tidigt i den tredje perioden utökade Nicklas Herou innan Östervåla reducerade till 3-7. Sen avslutade Ingström och Niklas Manselin målskyttet.
Det här var IFK:s första seger på ordinarie tid och laget har nu fem poäng och ligger på tredje plats i tabellen. Redan imorgon är det dags för nästa match och då väntar fyran Gimo.

Publicerad: lör 10.10.2015 kl.20:44

Volleyboll: Raision Loimu förlorade mot serieledande Kokkolan Tiikerit med 0-3 på hemmaplan i Mästerskapsserien efter setsiffrorna 17-25, 22-25 och 23-25. Verneri Vetriö började matchen på avbytarbänken, men fick spela en del i det tredje setet. Efter tre omgångar ligger Loimu på fjärde plats med sex poäng, Tiikerit leder med maximala nio poäng.

Publicerad: lör 10.10.2015 kl.20:02

Fotboll: Det blev ett brons för Åland United i Damernas liga, det blev klart efter att laget spelade oavgjort 3-3 mot Pallokissat i Kuopio. Hemmalaget tog ledningen tidigt i matchen, sen kunde Chloe Jones kvittera och Cynthia Uwak gav ÅU ledningen, allt detta hände de 13 första minuterna. I början av andra halvlek kvitterade Pallokissat, men Uwak gav ÅU ledningen igen efter en kvart. Med två minuter kvar av ordinarie tid fastställde Pallokissat slutresultatet genom Heini Mäkelä.
Även om ÅU hade besegrat Pallokissat hade det inte räckt till silverplatsen eftersom Ilves tog en poäng av PK-35 i Vanda i en match som slutade 2-2.
PK-35 tar alltså hand om guldet, Ilves blir tvåa och ÅU trea. I den nedre slutspelsserien står det klart att Merilappi United degraderas till div 1 och Vasa IFK får kvala mot OPS för att försvara platsen i ligan. 

Publicerad: lör 10.10.2015 kl.19:50

Folkrace: Patric Wickström vann Potatisracet, som är säsongsavslutningen i folkrace. Wickström vann finalen efter att han körde ihop 16 poäng på de tre kvalloppen. Tvåa blev Daniel Mattsson och svensken Fredrik Bergsten blev trea. Bäst i grundomgången var Jonas Ask som vann alla sina tre race, men i finalen slutade han på femte plats.
Bland juniorerna var Jens Ask tämligen överlägsen, han vann de tre första racen och var även snabbast i finalen.