Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: tis 4.08.2015 kl.15:48

Folkrace. Nio åländska folkraceförare tävlade i tvådagarstävlingen Hågapokalen i Nynäshamn i helgen.

Roger Sandell och Robin Nylund tog sig till final, och där slutade Roger Sandell trea i B-finalen för veteraner och Robin Nylund trea i C-finalen för seniorerna.
Tre juniorer från Åland deltog också i tävlingen och där gick det bäst för Sofia Sandell som blev bästa juniortjej och fyra i A-finalen. Philip Lund blev fyra i B-finalen och Jens Ask femma i C-finalen.

Totalt deltog 200 förare i Hågapokalen.

Publicerad: tis 4.08.2015 kl.15:45

Fotboll. IFK Mariehamns spelare Brian Span och Kristian Kojola finns med bland de elva spelare som valts ut till månadens lag i Tipsligan. Ilvesmålvakten Mika Hilander utsågs till den bästa spelaren av alla i Tipsligan i juli, och bästa tränaren blev FC Lahtis Toni Korkeakunnas.

Publicerad: mån 3.08.2015 kl.17:07

Innebandy: IF Frams innebandysektion tar till ett nytt grepp för att bredda truppen. Inspirerade av BK NGD kommer de att hålla en öppen träning i Baltichallen på onsdag. Förra säsongen föll IF Fram ur division 3 i det finska seriesystemet. Målet denna säsong är att direkt ta sig tillbaka till trean från division 4. Och på längre sikt vill klubben ha fler spelare att tillgå. Framför allt på bortamatcher kan det vara svårt att få med tillräckligt med spelare.

  • Jonny Landström från IF Frams innebandysektion förklarar syftet:
Publicerad: mån 3.08.2015 kl.13:52

Fotboll: IFK Mariehamns A-juniorer i division 1 vann med 2-1 mot Ilves på WHA:s konstgräs i lördags i sin första match under höstsäsongen. Shaian Amani satte 1-0 i den 20:e matchminuten. Gästernas Tommi Ala-Hakuni kvitterade mot slutet av den första halvleken, men i mitten av den andra akten återtog ålänningarna ledningen genom mål av Edward Fonsell och 2-1 blev slutresultatet.

Publicerad: sön 2.08.2015 kl.19:39

Fotboll: Toppmötet i Allsvenskan mellan IFK Norrköping och AIK på Nya Parken slutade med en 2-1-seger för gästande AIK. Mohamed Bangura inledde målskyttet för Solna-laget i mitten av den första halvleken och i den 59:e matchminuten drygade Henok Goitom ut ledningen. Nio minuter senare reducerade Linus Wahlqvist men 1-2 stod sig matchen ut.

Ålänningen Daniel Sjölund var tillbaka från sin avstängning och spelade hela matchen för sitt IFK Norrköping.