Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: sön 21.09.2014 kl.20:22
Petteri Forsell nätade i sin 100:e ligamatch. Bild: HJK-TV
Petteri Forsell nätade i sin 100:e ligamatch. Bild: HJK-TV

Fotboll: De regerande mästarna HJK besegrade IFK Mariehamn med 5-1 i söndagens ligamatch i Helsingfors. HJK:s Demba Savage blev tremålsskytt, och i en jämn första halvlek var det han som kunde spräcka målnollan efter 42 minuters spel. IFK kvitterade genom Petteri Forsell som satte en straffspark kort före halvtidsvilan.

   Men HJK återtog ledningen i matchens 57:e minut och med tre mål inom loppet av sex minuter i mitten av den andra halvleken avgjorde HJK matchen definitivt.

   Trots förlusten ligger IFK kvar på fjärdeplatsen i tabellen, två poäng före KuPS som dock har en match mindre spelad. Nästa match för IFK Mariehamn bli hemma mot just KuPS på söndag.

  • IFK:s lagkapten Jani Lyyski intervjuas av Hasse Persson-Bru.
Publicerad: sön 21.09.2014 kl.18:46
Seger trots svagt spel gjorde att glädjen uteblev. Foto: Hasse Persson-Bru.
Seger trots svagt spel gjorde att glädjen uteblev. Foto: Hasse Persson-Bru.

Fotboll: Åland United tog på söndagen en ny seger i damernas liga när slutspelet inleddes med hemmamatch mot TPS. United vann matchen med 5-2 och behåller därmed ledningen i damernas liga en poäng före PK-35 med fyra matcher kvar. Juliette Kemppi, Cynthia Uwak, Monica Dolinsky och Ella Vanhanen nätade i den första halvleken där det var TPS som hade flest chanser.

Gästernas Julia Tunturi var dock den enda som lyckades överlista Ellen Ahlström i hemmamålet under den första halvleken. Emilia Iskanius ökade på till 5-1 i den andra halvleken men United hade fortsatta problem med Åbolagets attacker och gästernas Ria Öling fick sista ordet i matchen med ett reduceringsmål fram till 5-2.
 

  • Tränare Gary Williams och Ellen Ahlström lovar bättre spel framöver
Publicerad: sön 21.09.2014 kl.15:39

Curling: I helgen spelades den andra internationella curlingturneringen i Vianor curlingcenter i Eckerö då Swiss Archipelago Open avgjordes med åtta lag. Det blev schweizisk slutseger där laget Zug Hess besegrade det ryska laget Team Korolenko med 5-2 i finalen. Det åländska laget Team Melin knep tredjeplatsen i turneringen.

Publicerad: sön 21.09.2014 kl.15:03

Golf: Motgångarna fortsätter för Jonas Haglund som i helgen tävlade i den danska proffstouren Ecco Tour. Haglund missade ännu en gång cuten efter att ha spelat sina två rundor på sammanlagt två slag över par. 

Publicerad: sön 21.09.2014 kl.14:46

Fotboll: IFK Mariehamns damer tog på söndagen en viktig bortaseger mot Upsala IF. Matchen bjöd på dramatiska slutminuter när hemmalaget reducerade till 3-4. IFK som de två senaste matcherna har tappat segern i slutminuterna höll den här gången undan och fick med sig samtliga tre poäng. IFK såg därmed till att behålla serieledningen i damernas division 3 inför den sista omgången. Laget har därmed seriesegern i egna händer inför avslutningen inkommande lördag. Däremot är det i nuläget oklart om IFK får det svenska fotbollsförbundets tillåtelse att stiga till division 2 vid en eventuell serieseger.