Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: fre 1.07.2016 kl.06:32

Rullskidor: Stefan Mattsson, JIK, tog hem segern i Lemland runt i går. Segertiden efter den 24 kilometer långa rundan blev 1,04,54. Tvåa kom Patrik Lehtonen, JIK, på 1,05,10 och trea Kim Eriksson, LUIA, med tiden 1,06,10. Åtta deltagare startade i seniorklassen.

Reporter: Bengt Hannus
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: tors 30.06.2016 kl.23:14

Fotboll: IFK Mariehamn förlorade med 0-2 mot Odds BK i den första matchen i kvalet till Europa League. Norrmännen var klart bättre än IFK och hemmasegern var mycket rättvis. Odd skapade många chanser, men det dröjde ända till minut 62 innan det första målet kom. Det var vänsterbacken Thomas Grogaard som slog till på volley från 20 meter och skottet var otagbart för Walter Viitala. Med fem minuter kvar av ordinarie tid rann en boll genom straffområdet och vid den bakre stolpen kunde Olivier Occéan raka in det andra målet.
- Defensivt gjorde vi ändå en stark insats, men offensivt tar vi inte vara på de få chanser vi fick, sade lagkaptenen Jani Lyyski efter matchen.
Returen spelas i Mariehamn om en vecka och IFK måste alltså vinna med minst två mål för att gå vidare. Gör Odd mål i Mariehamn måste IFK göra tre fler än Odd eftersom regeln om bortamål räknas in i sammanställningen.

Reporter: Owe Sjöblom
sporten@radiotv.ax

  • Lagkapten Jani Lyyski efter matchen
  • Assisterande tränaren Daniel Norrmén efter matchen
Publicerad: tors 30.06.2016 kl.17:50

Fotboll: Det är ett ganska typiskt norskt lag som anfaller med mycket folk och har bra fart, det säger IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg om kvällens motståndare Odds BK.
IFK anlände igår kväll till Skien i Norge för den första kvalmatchen till Europa League. Odds BK ligger tvåa i norska Tippeligan och spelade så sent som ifjol i kvalet till Europa League. Då tog dom sig ända till play off till gruppspelet, men där förlorade dom mot tyska storklubben Dortmund.

Hemmalaget förväntar sig att det kommer mellan 2000 – 3000 åskådare på matchen, varav knappa 100 är ålänningar. Matchen mellan Odds BK och IFK Mariehamn börjar klockan 20.00 och direktsänds i Ålands Radio och uppsnacket börjar kvart i åtta.

Reporter: Owe Sjöblom
readktionen@radiotv.ax

Publicerad: tors 30.06.2016 kl.11:15

Skytte: Rune Fagerström tog hem en guldmedalj i EM i bänkskytte på 100 meter i går.

Hans resultat efter fem serier var 5,35. Tvåa blev Martin Miles från Storbritannien med medelresultatet 6,72.

Ett 70-tal skyttar från 10 länder deltar i mästerskapen som pågår utanför Umeå till och med söndag.

Reporter: Bengt Hannus
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: ons 29.06.2016 kl.22:39
IFK tränar på Skagerak Arena

Fotboll: Efter nästan 12 timmars resa kom IFK Mariehamn fram till Skien i Norge där dom ska möta Odd BK i den första kvalmatchen till Europa League. Laget tränade på onsdagskvällen på Skagerak Arena och lagkapten Jani Lyyski tyckte det var skönt att få springa av sig resan.

- Jag försöker njuta av varje sekund och tänka på hur privilegierade vi är, sade Lyyski efter träningen.
Samtliga spelare var med på träningen, även Robin Sid och Diego Assis som haft lite skadebekymmer. Assis steg som planerat av träningen efter en stund och om han är i skick att kunna spela imorgon gick inte att få ut av tränarna.
Matchen mellan Odd BK och IFK Mariehamn spelas på torsdagskvällen med start klockan 20.00 och direktsänds i Ålands Radio.

Reporter: Owe Sjöblom
sporten@radiotv.ax

  • Jani Lyyski njuter