Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: lör 18.04.2015 kl.15:09
Robert Söderdahl fick fortsatt förtroende som ordförande på IFK ab:s bolagsstämma. Foto: Malin Lundberg.
Robert Söderdahl fick fortsatt förtroende som ordförande på IFK ab:s bolagsstämma. Foto: Malin Lundberg.

Fotboll. Styrelsen för IFK Mariehamn ab får fortsatt förtroende, det bestämde på lördagens bolagsstämma. Det innebär alltså att Robert Söderdahl fortsätter som ordförande och att Dan Mikkola, Daniel Norrmén, Björn Wennström, Tom Pussinen, Christer Björkman och Jonas Henriksson fortsätter som styrelsemedlemmar. På stämman klubbades också bokslutet för 2014 som visade ett minusresultat på 192.000 euro.
På stämman väcktes frågan om IFK ab planerar att arrangera något liknande evenemang som Paf Carneval som ordnades på Torget i Mariehamn under fotbolls-VM förra sommaren. IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson svarade att bolaget gärna ordnar något liknade under fotbolls-EM 2015, men att det förutsätter att spelbolaget ställer upp som sponsor igen.
 

Publicerad: fre 17.04.2015 kl.22:08

Trav. Sigvard Helsings valack Bottnas ambassadör slutade sjua i ett lopp över 2140 meter på Rommetravet på fredagskvällen. Med Örjan Kihlström i sulkyn gick den åländska hästen i mål på tiden 1.16,7. Sjundeplatsen gav 2100 kronor i prispengar. Vann loppet gjorde Västerbo Grosbois, ägd och körd av Fredrik Pedersen.

Publicerad: fre 17.04.2015 kl.22:05

Fotboll. Adelina Engmans Kopparbergs/Göteborg FC spelade oavgjort 0-0 mot Piteå IF hemma på Valhalla konstgräs i Damallsvenskan på fredagskvällen. Engman startade till höger i anfallet och stod för ett par skott som gick utanför mål. I den 76:e matchminuten blev åländskan utbytt. Det här var Kopparbergs/Göteborg FC:s andra match för säsongen och nu har man fyra poäng efter en seger och ett kryss.

Publicerad: fre 17.04.2015 kl.14:10

Fotboll. IFK Mariehamn möter division 1-laget AC Oulu på hemmaplan i kvartsfinalen i Finska cupen den 26 april. Lottningen skedde nu på eftermiddagen.
Övriga kvartsfinaler spelas enligt följande: KuPS-PK K-U, FC Haka-HJK, och HIFK-FC Inter.

Publicerad: fre 17.04.2015 kl.13:52
Katarina Sundberg finns med i IFK:s bowlinglag som kan avancera till division 1 i morgon. Foto: Malin Lundberg.
Katarina Sundberg finns med i IFK:s bowlinglag som kan avancera till division 1 i morgon. Foto: Malin Lundberg.

Bowling. I morgon ska det avgöras om IFK Mariehamns bowlinglag stiger till ettan från division 2. IFK leder serien inför den sjätte och sista omgången, och nu gäller det att hålla undan för BC Story som ligger 155 poäng bakom och som man tidigare den här säsongen vunnit mot tre gånger och förlorat mot två gånger.
IFK Mariehamns Katarina Sundberg har taktiken klar inför morgondagens matcher.
   - Vi är duktiga på att heja och föra liv och bara det kan göra att vi stör våra motståndare. Du påverkas nog av om folk är glada och lyckas och ropar, särskilt om du själv har det lite motigt, säger hon.
Även i division 3 spelas årets sista omgång i morgon och där deltar Käglan, men de ligger drygt 1600 poäng bakom serieledarna på en andraplats i tabellen och har inget med avancemang att göra.

  • IFK-bowlings Katarina Sundberg har taktiken klar inför avslutningen i division 2: