Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: tis 15.04.2014 kl.18:26

Tennis: Malin Ringbom reser till USA i slutet av den här veckan för att vara med i lag-VM för veteraner som hålls nästa vecka i Palm Beach. Ringbom fick en förfrågan av Finlands tennisförbund om om ville vara med och nu är hon en av fyra i laget som ska spela i 35 års-klassen.

- Inför det här året siktade jag på att få spela någon större tävling och så dök den här chansen upp, säger Malin Ringbom.  

Publicerad: mån 14.04.2014 kl.13:28
Foto: Owe Sjöblom

IFK Mariehams Josef Ibrahim har brutit nyckelbenet och beräknas vara borta från spel i tre månader. Det var under gårdagens ligapremiär mot VPS som Ibrahim föll olyckligt på sin ena axel efter att ha blivit tacklad av en motståndare.
- Det här är givetvis ett hårt slag för Josef. Samtidigt som det är tungt just nu så har han en stark mentalitet med siktet inställt på att jobba hårt och vara tillbaka i god form senare i sommar, säger rehab- och fystränare Kristoffer Weckström till klubbens hemsida.

Publicerad: sön 13.04.2014 kl.22:15

Tennis: Dan Andersson vann A-klassen i KM som MLK arrangerade i helgen. Andersson vann över Otto Byman med 2-0 i finalen. I dubbel A vann syskonen Malin Ringbom och Edvard Johansson med 2-0 över Pia Mattsson och Stefan Rumander i finalen. I dubbel B var det Emmy Byman och Otto Byman som vann över Berne Kjäll och Roger Nordlund med 2-0 och Henrik Rustner vann med samma siffror mot Noora Nordin i klassen äldre juniorer.

Publicerad: sön 13.04.2014 kl.21:52

Segling: Alandia Sailing Team med Staffan Lindberg vid rodret vann årets första matchracetävling i Köpenhamn i helgen. Efter lördagens seglingar vann AST fyra matcher och förlorade bara en. På söndagen blev saldot detsamma och AST stod som slutsegrare. Det blev inte några finalseglingar eftersom vädret var dåligt med både regn och snö och det innebar ett flertal tävlingsuppehåll under dagen och finalseglingar hanns inte med.

Publicerad: sön 13.04.2014 kl.20:22
Tvåmålsskytten Cynthia Uwak

Fotboll: Åland United hade inga som helst problem med att avfärda Uleåborgs-laget ONS på söndagskvällen i Eckeröhallen inför 165 personer. Matchen slutade 5-0.

   Cynthia Uwak gav Åland United ledningen i mitten av första halvlek. Innan en kvart var spelad av den andra halvleken hade åländskorna ökat på till 4-0 genom Uwak, Adelina Engman och Kim Sundlöv. Med 20 minuter kvar gjorde så Engman sitt andra mål för kvällen och fastställde slutresultatet 5-0. Siffrorna är rättvisa och visade att Åland United var klart bättre än ONS.
   Åland United har nu sju poäng efter tre matcher och ligger tvåa efter nykomlingen Merilappi United som vunnit sina tre matcher. Inkommande lördag spelar Åland United borta mot PK-35, en match som direktsänds här i Ålands Radio.

  • Maryette Karring och Mikael Virta om segern