Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: lör 4.07.2015 kl.22:03

Segling: Matchracingseglaren Björn Hansen skrev historia när han och besättningen under lördagen tog hem segern i världscuptävlingen i Marstrand. Det här var Hansens fjärde raka seger i Marstrand och han är därmed ensam på tronen över flest raka segrar i den svenska västkuststaden. I finalen besegrade laget Ian Williams i två raka matcher.

- Det känns så roligt att få göra det med det här gänget. Vi har ju funderat hur bra vi kommer att vara i år med två nya killar i besättningen, men en stor eloge till killarna som har skött sig på ett fantastiskt sätt, säger Björn Hansen i en segerintervju upplagd på laget facebook-sida.

- Det här taggar ju lite extra inför fortsättningen på touren, vi ligger bra till nu, avslutar Björn Hansen.

 

Publicerad: lör 4.07.2015 kl.21:21

Klockan 19.56 på lördagskvällen landade den åländska öspelstruppen på flygplatsen i Mariehamn där många anhöriga hade samlats för att välkomna idrottarna hem igen.

24 medaljer – varav 3 guld, 9 silver och 12 brons blev facit för Åland som uppnådde målsättningen på att landa någonstans kring 25 medaljer.

  • Susanne Guildford, sekreterare för ÅIGA intervjuas av Owe Sjöblom.
Publicerad: lör 4.07.2015 kl.21:08

Fotboll: Daniel Sjölunds IFK Norrköping tycks ha konserverat formtoppen genom det allsvenska speluppehållet. Under lördagen besegrades de regerande svenska mästarna Malmö FF med 3-1 hemma på Nya Parken i Norrköping. Daniel Sjölund noterades för en varning i matchen där IFK Norrköping vände tidigt underläge till seger. Tre poäng som gör att laget seglar upp till andra plats i allsvenskan när den 14:e omgången ännu är ofullständig.

Publicerad: lör 4.07.2015 kl.17:11

Fotboll: IFK Mariehamns a-juniorer ställdes under lördagen inför en svår bortamatch mot serieledarna i division 1, Tammerforsklubben TPV. Det dröjde till den 37:e minuten innan hemmalaget fick hål på Frans Erikslund i IFK:s mål. På tilläggstid i den första halvleken ökade TPV på till 2-0. Julius Sundman gav IFK hopp med en snabb reducering i den andra halvleken. Men några fler mål blev det inte. IFK föll med 1-2 och ligger fortsatt trea, nu åtta poäng bakom serieledarna TPV när halva serien har spelats. 

Publicerad: fre 3.07.2015 kl.19:15

Golf: Sebastian Lindman blev bäste ålänning i herrarna individuella tävling med en 16:e plats, han slutade på 303 slag. Tom Harris från Isle of Man vann med 280 slag. Johan Lindholm blev 18:e med ett slag mer än Lindman, Jonathan Mörn blev 26:a och Nicolas Blomqvist kom på 33:e plats.
I lagtävlingen slutade Åland sexa och det var Isle of Man som vann