Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: fre 28.08.2015 kl.07:06
ÅU:s målvaktstränare Craig Wight stannar i klubben två säsonger till. Foto: Åland United.
ÅU:s målvaktstränare Craig Wight stannar i klubben två säsonger till. Foto: Åland United.

Fotboll. Åland United har förlängt kontraktet med målvaktstränaren Craig Wight. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna. Samtidigt utökas Wights ansvar och i framtiden ska han ha ansvar för mer än bara målvakterna.

- Vi är glada att vi lyckats knyta Craig till föreningen för ytterligare två år, han har gjort ett utmärkt arbete med framför allt målvakterna under säsongen, skriver Åland United i ett pressmeddelande.

Craig Wight kom till Åland United inför säsongen 2015.

Publicerad: ons 26.08.2015 kl.15:44

Fotboll: Åland Uniteds Julia Tunturi gjorde matchens enda mål när Finlands B-landslag besegrade Danmark med 1-0 i en träningslandskamp på bortaplan i Bröndby i dag. Det var i den 19:e matchminuten som mittfältaren slog till. Med halvtimmen kvar att spela blev hon utbytt. Även Åland Uniteds mångsidiga kantspelare Ella Vanhanen fick speltid då hon ersatte Tia Painilainen i den 71:a matchminuten.

Den tidigare ÅU-spelaren Nora Heroum spelade hela matchen för laget som innehåller framtidsnamn som är yngre än 23 år. 

Publicerad: ons 26.08.2015 kl.14:16

Fotboll: Idag blev det klart att Ålands Radio direktsänder cupfinalen mellan IFK Mariehamn och FC Inter som spelas i Valkeakoski lördagen den 26 september. Matchen börjar klockan 14.45.

- Det är en historisk händelse för IFK och naturligtvis vill vi ge våra lyssnare möjligheten att följa matchen i radio, säger sportansvarige Owe Sjöblom.

Publicerad: ons 26.08.2015 kl.09:38

Fotboll: I går förlängde tre spelare sina avtal med Åland United över nästa år. Det är Jessi Hietanen och de egna ungdomarna Maja Lindqvist och Sofia Lindqvist som redan bestämt sig för att spela med ÅU under 2016. Sedan tidigare har även Pille Raadik ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

Publicerad: tis 25.08.2015 kl.15:27

Fotboll: IFK Mariehamns målvakt Otso Virtanen är uttagen i U21-landslaget som inleder EM-kvalet i början av september. Fredagen den 4 september står Ryssland för motståndet i Kotka och fyra dagar senare kommer Färöarna på besök till Vanda. Innan det här året är slut ska Finland spela ytterligare tre matcher och EM-kvalet avslutas sen under 2016.