Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: fre 17.04.2015 kl.22:08

Trav. Sigvard Helsings valack Bottnas ambassadör slutade sjua i ett lopp över 2140 meter på Rommetravet på fredagskvällen. Med Örjan Kihlström i sulkyn gick den åländska hästen i mål på tiden 1.16,7. Sjundeplatsen gav 2100 kronor i prispengar. Vann loppet gjorde Västerbo Grosbois, ägd och körd av Fredrik Pedersen.

Publicerad: fre 17.04.2015 kl.22:05

Fotboll. Adelina Engmans Kopparbergs/Göteborg FC spelade oavgjort 0-0 mot Piteå IF hemma på Valhalla konstgräs i Damallsvenskan på fredagskvällen. Engman startade till höger i anfallet och stod för ett par skott som gick utanför mål. I den 76:e matchminuten blev åländskan utbytt. Det här var Kopparbergs/Göteborg FC:s andra match för säsongen och nu har man fyra poäng efter en seger och ett kryss.

Publicerad: fre 17.04.2015 kl.14:10

Fotboll. IFK Mariehamn möter division 1-laget AC Oulu på hemmaplan i kvartsfinalen i Finska cupen den 26 april. Lottningen skedde nu på eftermiddagen.
Övriga kvartsfinaler spelas enligt följande: KuPS-PK K-U, FC Haka-HJK, och HIFK-FC Inter.

Publicerad: fre 17.04.2015 kl.13:52
Katarina Sundberg finns med i IFK:s bowlinglag som kan avancera till division 1 i morgon. Foto: Malin Lundberg.
Katarina Sundberg finns med i IFK:s bowlinglag som kan avancera till division 1 i morgon. Foto: Malin Lundberg.

Bowling. I morgon ska det avgöras om IFK Mariehamns bowlinglag stiger till ettan från division 2. IFK leder serien inför den sjätte och sista omgången, och nu gäller det att hålla undan för BC Story som ligger 155 poäng bakom och som man tidigare den här säsongen vunnit mot tre gånger och förlorat mot två gånger.
IFK Mariehamns Katarina Sundberg har taktiken klar inför morgondagens matcher.
   - Vi är duktiga på att heja och föra liv och bara det kan göra att vi stör våra motståndare. Du påverkas nog av om folk är glada och lyckas och ropar, särskilt om du själv har det lite motigt, säger hon.
Även i division 3 spelas årets sista omgång i morgon och där deltar Käglan, men de ligger drygt 1600 poäng bakom serieledarna på en andraplats i tabellen och har inget med avancemang att göra.

  • IFK-bowlings Katarina Sundberg har taktiken klar inför avslutningen i division 2:
Publicerad: fre 17.04.2015 kl.13:38

Skytte. 37 lerduveskyttar gör upp i den sjätte av sju deltävlingar i Mälarcupen i engelsk sporting som hålls på Bredmo i Lemland på söndag. Tävlingen går ut på att skyttarna skjuter 100 skott från stationer som är utplacerade längs en bana i skogen. 13 av de anmälda skyttarna representerar Ålands sportskytteförening och resten kommer från svenska klubbar. Tävlingen avgörs i fyra olika klasser och startar klockan 10.00.
Inför deltävlingen är det Niklas Rehn som ligger bäst till av ålänningarna i cupen. Han är rankad fyra i A-klassen och satsar på en topp tre-placering på söndag.
   - Men det är jag bygger banan och ansvarar för tävlingen så jag har mycket annat att tänka på, det kan bli svårt att fokusera, säger han.
Nästa helg hålls finalen i Mälarcupen i Gyttorp i Sverige och dit har ålänningarna Rehn, Adam Jansson och Conny Andersson kvalat in hittills.