Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

Här är kandidaterna till årets Roffe Lindqvist-pris

 

 

 

Publicerad: fre 12.02.2016 kl.23:08

Ishockey: IFK Mariehamn vann helgens första av tre matcher i fortsättningstrean. Ikväll besegrades KTH med 6-4 och IFK var i ledningen hela tiden och målen gjordes av Niclas Herou 2, Robin Englund 2, Alexander Grundström och Jim Manselin. I och med segern gick IFK upp i serieledning med 34 poäng, lika många som Segeltorp men dom har två matcher färre spelade. Just Segeltorp kommer till Mariehamn imorgon för att dubbelmöte med IFK, matcherna spelas lördagkväll och på söndagseftermiddagen.

Publicerad: fre 12.02.2016 kl.16:53

Fotboll: IFK Mariehamn lyckades både göra mål och ta poäng av Lahti i ligacupen på bortaplan, matchen slutade 2-2. Men det var hemmalaget som började bäst, efter 13 minuter gjorde Jasse Tuominen 1-0 och Santeri Hostikka utökade ledningen för Lahti efter 64 minuter. Fyra minuter senare drog Amos Ekhalie på en rökare från 25 meter som letade sig in i nätmaskorna och IFK hade reducerat. Med en minut kvar av ordinarie tid spelades bollen in till Aleksei Kangaskolkka som kunde kvittera med ett volleyskott.

IFK drabbades av två jobsposter då både mittbacken Kristian Kojola och målvakten Walter Viitala måste byta med skador, vilken typ av skador är än så länge oklart.
IFK spelar den sista matchen i ligacupen nästa lördag när Vanda-laget PK-35 kommer på besök till Eckeröhallen.

Reporter: Owe Sjöblom
redaktion@radiotv.ax

Publicerad: fre 12.02.2016 kl.13:07

Volleyboll: Jomala IK:s herrar har två bortamatcher i division 1 i helgen. Imorgon lördag väntar serietvåan Säter och på söndag står Örebro för motståndet. Inför helgens matcher har JIK tio poäng på sjätte plats. Örebro är på placeringen bakom med en poäng mindre och Säter ligger alltså tvåa med 22 poäng.
Även damerna spelar två matcher på bortaplan och imorgon står ett bottenmöte på agendan. JIK är sist i tabellen med fyra poäng och motståndarna Eskilstuna är nästsist med lika många poäng. På söndag väntar tuffare motstånd i Västerås VBK som ligger på sjätte plats med 17 poäng.

Publicerad: fre 12.02.2016 kl.12:51

Ishockey: IFK Mariehamn har en intensiv helg på kommande med tre matcher. Samtliga spelas i Islandia och den första börjar klockan 19.40 ikväll. Då är det tabellsexan KTH som kommer på besök. Imorgon lördag och på söndag väntar sen ett dubbelmöte med serieledarna Segeltorp. Inför helgens matcher ligger IFK på fjärde plats i tabellen med 31 poäng på 16 spelade matcher. Segeltorp har 34 poäng med en match mindre spelad. För att IFK ska ha en möjlighet att vinna fortsättningstrean och få spela playoff till division 2-kvalet krävs nästan att laget tar full pott i helgen eftersom Segeltorp har färre spelade matcher. Nästa helg avslutar IFK matchandet med två bortamatcher, medan Segeltorp spelar sin sista match torsdagen 25 februari.

Publicerad: fre 12.02.2016 kl.11:52

Volleyboll: Raision Loimu förlorade torsdagens bortamatch mot Liiga-Sampo från Pielavesi i norra Savolax med 1-3 efter setsiffrorna 22-25, 25-20, 18-25 och 22-25. Verneri Vetriö inledde matchen på bänken och fick göra inhopp i tredje och fjärde set, men noterades inte för någon gjord poäng. Loimu ligger på åttonde plats med 28 poäng efter 20 spelade matcher och redan ikväll väntar nästa match och då är det Leka Volley som tar emot i Kuopio.