Sporten

Roffe Lindqvist-priset

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: tis 27.01.2015 kl.12:59

Fotboll: Adelina Engman som numera spelar med Göteborgs FC är uttagen i landslaget som ska möta Sverige i en träningslandskamp den 12 februari. Även Åland Uniteds Julia Tunturi ingår i truppen som förbundskapten Andrée Jeglertz tagit ut. Det är första gången som Tunturi är uttagen i A-landslaget.

Publicerad: tis 27.01.2015 kl.12:28

Öspel: Igår kväll lottades grupperna i fotbollsturneringen i Öspelen och både Ålands damer och herrar var seedade inför lottningen. I damturneringen är elva lag anmälda och Åland får möta Guernsey, Ynys Mon och Isle of Wight i gruppspelet.
Herrarna har Ösel, Grönland och Menorca att se fram emot och totalt är det 16 lag med i herrturneringen. Öspelen på Jersey invigs den 27 juni.

Publicerad: mån 26.01.2015 kl.19:28

Fotboll: Aleksei Kangaskolkka blir borta i 6-9 månader. Det står klar efter att IFK-anfallaren genomgått en undersökning i Åbo. Det var i en duell i ligacuppremiären mot HIFK i lördags om han ådrog sig skadan. På en magnetröntgen konstaterades det att korsbandet gått av. Nu väntar operation och sedan en lång rehabperiod för Aleksei Kangaskolkka som den här säsongen återvänt till IFK Mariehamn efter spel i Sverige och Holland.

- Allu fick ett vridvåld mot knät och i sådana situationer finns alltid risken att skadan är av den allvarligare sorten. Det är ett tungt besked för alla engagerade i IFK men framför allt för Allu själv. Vi kommer givetvis att ge honom allt stöd han behöver så att han kan komma tillbaka i fullgott skick igen i framtiden, säger IFK:s fystränare Kristoffer Weckström till klubbens hemsida.

  • IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson om Aleksei Kangaskolkkas korsbandsskada.
Publicerad: sön 25.01.2015 kl.17:44

Volleyboll: Jomala IK förlorade premiärmatchen av Vårettan mot Bromma B i dag i Vikingahallen. Gästerna segrade med 3-2 i set och setsiffrorna blev: 25-22, 23-25, 25-20, 17-25, 7-15.

Publicerad: sön 25.01.2015 kl.13:49

Fotboll: IFK Mariehamns anfallare Aleksei Kangaskolkka tvingades igår kliva av planen i den 36:e matchminuten i ligacuppremiären borta mot HIFK i Talihallen i Helsingfors

Kangaskolkka vred till knäet i samband med en duell och fastnade i gräsmattan. Han ersattes av Dever Orgill som stod för IFK:s mål i matchen som slutade 1-1.

Aleksei Kangaskolkka, som återvänt till IFK efter spel i Sverige och Holland, kommer att undersökas vidare i morgon på NEO-sjukhuset i Åbo berättar fystränaren Kristoffer Weckström.