Sporten

Roffe Lindqvist-priset

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: mån 26.01.2015 kl.19:28

Fotboll: Aleksei Kangaskolkka blir borta i 6-9 månader. Det står klar efter att IFK-anfallaren genomgått en undersökning i Åbo. Det var i en duell i ligacuppremiären mot HIFK i lördags om han ådrog sig skadan. På en magnetröntgen konstaterades det att korsbandet gått av. Nu väntar operation och sedan en lång rehabperiod för Aleksei Kangaskolkka som den här säsongen återvänt till IFK Mariehamn efter spel i Sverige och Holland.

- Allu fick ett vridvåld mot knät och i sådana situationer finns alltid risken att skadan är av den allvarligare sorten. Det är ett tungt besked för alla engagerade i IFK men framför allt för Allu själv. Vi kommer givetvis att ge honom allt stöd han behöver så att han kan komma tillbaka i fullgott skick igen i framtiden, säger IFK:s fystränare Kristoffer Weckström till klubbens hemsida.

  • IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson om Aleksei Kangaskolkkas korsbandsskada.
Publicerad: sön 25.01.2015 kl.17:44

Volleyboll: Jomala IK förlorade premiärmatchen av Vårettan mot Bromma B i dag i Vikingahallen. Gästerna segrade med 3-2 i set och setsiffrorna blev: 25-22, 23-25, 25-20, 17-25, 7-15.

Publicerad: sön 25.01.2015 kl.13:49

Fotboll: IFK Mariehamns anfallare Aleksei Kangaskolkka tvingades igår kliva av planen i den 36:e matchminuten i ligacuppremiären borta mot HIFK i Talihallen i Helsingfors

Kangaskolkka vred till knäet i samband med en duell och fastnade i gräsmattan. Han ersattes av Dever Orgill som stod för IFK:s mål i matchen som slutade 1-1.

Aleksei Kangaskolkka, som återvänt till IFK efter spel i Sverige och Holland, kommer att undersökas vidare i morgon på NEO-sjukhuset i Åbo berättar fystränaren Kristoffer Weckström. 

Publicerad: sön 25.01.2015 kl.13:30

Ishockey: IFK Mariehamn vann samtliga tre matcher i helgen. I fredags blev det seger med 5-2 hemma mot tabelljumbon KTH och igår vann IFK efter stor dramatik med 4-3 borta mot HC Liljan. I dag fullbordade Grönvitt succéhelgen genom att besegra IF Hässelby SK Kälvesta med 8-5 på bortais.

IFK:s mål mot Hässelby Kälvesta gjordes av: Robin Englund 2, Niclas Hero, Andreas Stenberg, Carl-Erik Nyqvist, Dominic Ingström, Oliver Mattsson och Adam Lindberg.

  • IFK:s tränare Rein Metsik intervjuas av Totte Vesterlund.
Publicerad: sön 25.01.2015 kl.10:49

Under Idrottsgalan delades tre priser för internationella insatser och det fick Fredrik Fredlund för sitt EM-guld i Pro Stock Bike, Kenneth Sandvik för VM-silver i styrkelyft och Ove Lehto för EM-brons i bänkpress.
Årets barn och ungdomsledare blev IFK Mariehamn ishockey flicktränare Kim Wasström. Claes Hellström blev utsedd till årets idrottskompis. Viking Lines resestipendium gick till IFK Mariehamn hockey och Ålands golfklubb fick Eckerölinjens dito.
Ålandstidningens läsare röstade fram IFK Mariehamn hockey till vinnare av bragdmedaljen.