Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

Här är kandidaterna till årets Roffe Lindqvist-pris

 

 

 

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.17:28

Ishockey: IFK Mariehamn vann även söndagens returmatch mot IFK Österåker Vikings i Islandia. IFK vann med 4-0 och ligger trea i fortsättningsserien, endast tre poäng bakom serieledarna Segeltorps IF som dock har en match mindre spelad. 153 åskådare hittade till Islandia på söndagen.
 

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.16:46

Styrkelyft: Kenneth Sandvik ställde något överraskande upp i söndagens FM i bänkpress med utrustning efter att dagen innan ha brutit tävlingen i styrkelyft på grund av en lårskada. Sandvik försökte matcha Ove Lehtos resultat i bänken från lördagen och var snubblande nära, men fick till slut nöja sig med 340 kilo och ett FM-silver efter två bom på 360 kilo. Fredrik Smulter vann guld med resultatet 382,5 kg. Kenneth Sandvik har därmed reservplatsen till VM och EM i bänkpress, bakom Smulter och Lehto. Resultatet ger honom dock rätten att tävla i veteranklassen i de båda mästerskapen. För en sliten Marcela Sandvik slutade dagen med ännu ett FM-guld med resultatet 100 kilo i bänkpress. Erika Gadzová tog FM-brons med resultatet 77,5 kg.

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.11:04

Innebandy: IF Fram hade en tuff uppgift framför sig i helgen när seriens båda topplag i division 4-serien väntade i Godbyhallen. Men IF Fram fick med sig poäng från båda matcherna. IF Fram spelade först 4-4 mot tabelltvåan PÖU. Senare på lördagskvällenlyckades IF Fram som första laget i serien knipa en poäng mot serieledarna FBC Turku 2. Matchen slutade 5-5. IF Fram ligger femma i serien.

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.10:56

Ishockey: Lisa Mattssons Djurgårdens IF fick storstryk i lördagens bortamatch mot Leksand i riksserien. Leksand vann med 9-3 och Lisa Mattsson gick poänglös av isen. Desto roligare hade Lisa Mattsson på söndagen då Djurgården vann med 7-1 mot tabelljumbon SDE HF. Mattsson noterades för ett mål i matchen. Djurgården ligger fortsatt trea i serien som toppas av Linköping och Luleå.

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.10:46

Fotboll: IFK Mariehamn fick priset som årets förening när den finlandssvenska idrottsgallan hölls i Helsingfors igår kväll. Motiveringen löd: "IFK Mariehamn är hela Ålands lag och en verkligt hård nöt att knäcka för ligalagen på fastlandet. Under 2015 tog laget sin största seger, då man kammade hem pokalen i Finska Cupen." IFK Mariehamns ordförande Robert Söderdahl mottog priset på scenen med orden: "Det var ju en härlig säsong och det här är en fantastisk uppskatttning för vår klubb som vi kommer att leva länge på. Det känns otroligt bra. Vi är en klubb som lyckades vinna ett nationellt mästerskap, vilket är otroligt stort för oss och vi känner också att fotbollen är på väg framåt i Finland, inte minst i Svenskfinland. Nu tappar vi Jaro. Vi vill ha de tillbaka så fort som möjligt i ligan och de kan ta med sig Ekenäs och Grankulla också från ettan så är vi många i Svenskfinland totalt".
   Den på Åland ofta anlitade mentala tränaren Christoph Treier prisades som årets tränare på idrottsgalan.