Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: sön 30.08.2015 kl.20:36
IFK går på knäna. Arkivfoto.

Fotboll: IFK Mariehamn förlorade med hela 0-4 mot SJK i Seinäjoki på söndagen. Första målet kom efter en hörna när Cedric Gogoua helt omarkerad kunde nicka in bollen. Efter knappa 15 minuter i den andra halvleken utökade Akseli Pelvas på till 2-0, med 20 minuter kvar satte Johannes Laaksonen trean och Pelvas fastställde slutresultatet sju minuter senare.
Trots förlusten ligger IFK kvar på sjätte plats, men lagen nedanför i tabellen börjar komma närmare poängmässigt och flera lag bakom IFK har färre matcher spelade. Ner till Jaro på kvalplats skiljer det bara åtta poäng. Nu har ligan ledigt på grund av landskamper och nästa match spelas torsdagen den 10 september när HIFK kommer på besök till Mariehamn. IFK lyckades inte göra mål i ligan i augusti och har spelat sex raka matcher utan att vinna.

  • Peter Lundberg, assisterande tränare i IFK Mariehamn
Publicerad: sön 30.08.2015 kl.17:07

Fotboll: IFK Mariehamns A-juniorer vann lördagens bortamatch mot MaPS med 1-0 i division 1. Segerskytt var Lucas Eriksson och vinster göra att IFK fortsättningsvis är i topp i tabellen. Laget har 16 poäng och skuggas av P-Iirot och TPV som har 15 poäng. Inkommande lördag kommer just P-Iirot på besök till Mariehamn.

Publicerad: sön 30.08.2015 kl.16:52

Fotboll: IFK Mariehamns damer vann söndagens bortamatch mot Vaksala 2 i division 3 med 3-0. IFK ligger kvar på tredje plats i tabellen med 28 poäng, dom två topplagen Norrskedika och Rimbo 2 vann också sina matcher. Norrskedika, som leder, har 30 poäng och tvåan Rimbo har 29 poäng.

Publicerad: sön 30.08.2015 kl.16:47

Ishockey: Islandia och IFK Mariehamn har stått värd för tre träningslandskamper mellan Finlands och Sveriges damer under helgen och det blev blåvit vinst i samtliga matcher. I fredags vann Finland med 2-1, igår lördag gjordes bara ett mål och idag söndag vann Finland med övertygande 6-1.

Publicerad: sön 30.08.2015 kl.15:58

Segling: ÅSS-båten Tinta Marrone med Staffan Lindberg och Emil Nordlund blev finska mästare i 606 som hölls i Esbo i helgen. Redan inför det avslutande och åttonde racet stod det klart att dom skulle vinna. Dom vann fem race och kom tvåa och trea i ytterligare två, sen avstod dom från att segla det sista eftersom man räknar bort det sämsta resultatet vad sammanställningen. Lindberg och Nordlund fick tio poäng och var tämligen överlägsna, tvåan NJK hade 29 poäng. Inför det sista racet låg ÅSS-seglaren Markus Rönnberg och NJK:s Tusse Tallberg på silverplats, men en 14:e plats i det sista racet gjorde att dom halkade ner till bronset med totalt 35 poäng.

Övriga ÅSS-besättningar var Jonathan Barck och Anssi Sallinen som blev tia, Henrik och Amanda Johansson slutade elva och Thomas Tennström och Jasper Karlsson blev 15:e.