Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: ons 23.04.2014 kl.21:03

Fotboll: IFK Mariehamn fortsätter segertåget i ligan. Efter onsdagens seger borta mot TPS toppar IFK serien på nio poäng efter tre spelade matcher. IFK var hårt pressat under den första kvarten i Åbo och Simon Nurme tvingades till flera avgörande räddningar och hade dessutom god hjälp av både ribba och stolpe. IFK:s anfallsspel haltade ordentligt under den första halvleken, men blev bättre i den andra när Diego Assis och Duarte Tammilehto kom in på planen. Jani Lyyski gjorde matchens enda mål i den 60:e minuten på en målvaktsretur efter ett skott av Petteri Forsell. TPS lyckades aldrig skapa samma tryck som i den första halvleken och de tre poängen var aldrig riktigt i fara. På söndag fortsätter ligaspelet för IFK som tar emot FF Jaro i Mariehamn.

Publicerad: ons 23.04.2014 kl.10:45

Fotboll: I kväll spelar IFK Mariehamn borta mot TPS, och matchen i Åbo direktsänds här i Ålands Radio. IFK har fått en bra start på årets tipsliga med två segrar medan TPS startat med två förluster.

   Åbo-laget har haft ekonomiska problem och inför årets säsong tvingats göra sig av med flera bra spelare för att i stället satsa på egna förmågor. I IFK saknas långtidsskadade Josef Ibrahim och Dever Orgill, men Diego Assis är nu åter spelbar.

   Matchen mellan IFK Mariehamn och TPS startar klockan 18.30, men Ålands Radios direktsändning börjar redan klockan 18.15.

   Även Åland United har match i kväll. Hemma på WHA:s konstgräsplan möter de Honka i kvartsfinalen i finska cupen. Den matchen börjar klockan 19.30. 

Publicerad: lör 19.04.2014 kl.19:27
Petteri Forsell var lycklig över segern, sitt mål och att laget ryckte upp sig i andra halvlek. Foto: Ulf Weman.

Fotboll, tipsligan: IFK Mariehamn vann på lördagen över RoPS från Rovaniemi med 2-0 på hemmaplan. Efter mållös första halvlek där kvaliteten på spelat inte var den bästa kunde Luis Solignac trycka dit det första målet efter en hörna tidigt i den andra halvleken. Kort därefter gjorde Petteri Forsell IFK:s andra mål. RoPS försökte sedan flytta fram positionerna vilket innebar att IFK skapade ytterligare lägen, men fler mål blev det inte matchen.

   IFK har nu sex poäng efter två matcher och har fortfarande inte släppt in något mål i årets tipsliga. I en haltande tabell är det MyPa som leder med sju poäng, sedan följer Inter, IFK, VPS och HJK alla med sex poäng.

   Nästa match spelar IFK på onsdag i Åbo mot TPS, en match som direktsänds i Ålands Radio med start klockan 18.15.

  • Petteri Forsell intervjuas av Ulf Weman.
Publicerad: lör 19.04.2014 kl.19:19

Fotboll: Jomala IK lyckade komma tillbaka från underläge i seriepremiären i division 3 mot förhandsfavoriten TPK och få med sig en poäng. Det var gästerna som öppnade bäst på Vikingavallen och tog ledningen i den första halvleken. I den andra halvleken blev bland annat Daniel Nylund inbytt och med cirka fem minuter kvar av matchen lyckades han sätta kvitteringen, så matchen slutade alltså 1-1.

Publicerad: lör 19.04.2014 kl.18:10

Fotboll: FC Åland vann seriepremiären i division 3 när dom vann på bortaplan över nykomlingen JyTy med 2-1. Målen gjordes av Jimmy Sundman och Pontus Danielsson.