Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: ons 27.08.2014 kl.15:01

Fotboll: IFK Mariehamn får inte tillbaka poängen från premiärmatchen mot VPS i våras, utan beslutet från Bollförbundet om att VPS tilldömdes som segrare i matchen med 3-0 kvartstår, det har idrottens rättsnämnd kommit fram till. IFK vann matchen på planen med 1-0, men efteråt visade det sig att samtliga spelare som var på planen inte hade spelpass och därför fick VPS segern. IFK har överklagat domen två gånger, men har fått avslag båda gångerna.

Publicerad: ons 27.08.2014 kl.13:32

Fotboll: Diego Assis har förlängt sitt avtal med IFK Mariehamn och det nya avtalet sträcker sig två år framåt.

- Otroligt skönt att få kontraktsförlängningen med Assis på plats. Han har fått många samtal från andra klubbar så vi hade hård konkurrens om att få honom att stanna hos oss, skriver klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Assis har gjort åtta mål hittills i Tipsligan och ligger på sjätte plats i skytteligan och trea i den interna skytteligan.

Publicerad: ons 27.08.2014 kl.11:16

Fotboll: IFK Mariehamns Petteri Forsell är uttagen i landslagstruppen som ska spela den första kvalmatchen till EM 2016. Finland möter Färöarna på bortaplan den 7 september.

   Målvakten Otso Virtanen finns med i U21-truppen som ska spela de två sista kvalmatcherna till EM i Tjeckien nästa sommar. Först möter Finland Wales i Åbo den 5 september och den avslutande matchen mot San Marino spelas i Mariehamn tisdagen den 9 september.

Publicerad: ons 27.08.2014 kl.07:54

Fotboll: Förbundskapten André Jeglertz har redan tagit ut truppen till de två avgörande VM-kvalmatcherna som Finland ska spela mot Frankrike i mitten av september. Annica Sjölund är med i truppen liksom en kvartett från Åland United, Adelina Engman, Nora Heroum, Juliette Kemppi och Emilia Iskanius.

   Den första matchen spelas i Vanda den 13 september, och fyra dagar senare möts lagen i Frankrike. Finland måste vinna båda matcherna för att vinna gruppen och kvalificera sig till VM i Kanada nästa sommar.

Publicerad: mån 25.08.2014 kl.16:09

Friidrott: Hanna Wiss är uttagen i landslaget till Sverigekampen, även kallad Finnkampen, som hålls på Olympiastadion i Helsingfors i helgen. Längdhoppet går av stapeln på lördag kväll med start klockan 20:50. Förra helgen satte Wiss nytt åländskt rekord när hon hoppade 6,26 vid en tävling i Esbo och ett par veckor före det tog hon silver i FM. Baserat på tidigare resultat inför Sverigekampen är det dom svenska damerna som är favoriter i längdhoppet att ta en dubbelseger, men sen är det jämnt om de fyra övriga placeringarna.