Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: lör 20.09.2014 kl.20:01

Fotboll: FC Åland vann lördagens hemmamatch i division 3 mot FC JyTy med 6-1. Jimmy Sundman svarade för fem av målen. Det var Sundman som öppnade upp målskyttet i den första halvleken innan gästerna kvitterade strax före paus. Dessförinnan hade hemmamålvakten Anton Axberg räddat en straff. I den andra halvleken gjorde FC Åland en del taktiska justeringar som gav resultat. Sundman gjorde ytterligare fyra mål och Rezgar Amani fastställde slutresultatet 6-1. FC Åland är fortsatt serietvåa när en match återstår. 

Publicerad: lör 20.09.2014 kl.19:42
IFK tappade spelet i den andra halvleken. Foto: Hasse Persson-Bru
IFK tappade spelet i den andra halvleken. Foto: Hasse Persson-Bru

Fotboll: IFK Mariehamns a-juniorer förlorade lördagens hemmamatch mot FC Kaarina med 1-2. IFK tog tidigt ledningen men gästerna kvitterade en kvart in i matchen. Avgörandet kom en halvtimme in i den andra halvleken. IFK ligger trea inför den sista omgången i division 1-serien och har inte längre en topp två placering i egna händer. Chansen att nå ett ligakval via tredjeplatsen är dock inte helt utesluten. Seger är dock ett måste i sista matchen borta mot Pargas IF nästa helg.

  • Tränare Steve Beeks kommenterar machen.
Publicerad: lör 20.09.2014 kl.09:02

Segling: Team Gabriella med skipper Markus Rönnberg tog sig under lördagen vidare till kvartsfinal i junior-EM i matchracing i Portugal. Laget förlorade den sista matchen i grundomgången mot britten Conner Miller och slutade därmed trea i gruppen efter tre segrar och två förluster i grundomgången. En förlust som visade sig bli ödesdiger. På grund av tidsbrist valde arrangörerna att hoppa över kvartsfinalerna och köra semifinaler direkt med de fyra främsta besättningarna. Det åländska laget bestående av Markus Rönnberg, Micke Berg, Måns Lundberg och Emil Nordlund hade därmed tävlat färdigt i junior-EM.

Publicerad: lör 20.09.2014 kl.08:57

Segling: Matchracingseglaren Björn Hansen är klar för kvartsfinal i världscuptävlingen i Chicago. Hansen gick vidare som åttonde och sista besättning. Taylor Canfield vann grundomgången före Ian Williams. Seglingarna fortsätter under lördagen.

Publicerad: fre 19.09.2014 kl.16:02

Innebandy: Storvretas Hannes Öhman fanns inte med när Storvreta vann premiären av den svenska superligan mot Växjö tidigare i veckan. Sommarens besked om att lägga klubban på hyllan är definitivt. Och i en intervju med unt.se framgår att Hannes Öhman åtminstone inte ännu saknar hetluften som det innebär att själv spela. – Jag tror inte att jag orkar några byten. Jag har verkligen tagit semester sedan i maj och skulle inte ha så mycket att tillföra, säger han till unt.se

Ännu är det inte helt klart exakt vilken roll han ska inom klubben den här säsongen

– Det är inte helt spikat. Jag ska sitta på läktaren på hemmamatcherna och ska i periodpauserna föra en dia­log med huvudcoach Stefan Forsman. Det kommer att utvecklas under säsongen och det finns lite olika tankar på vad jag ska göra. Om jag ska utveckla min roll mer mot båset eller mer mot en sportchefsroll. Det vet vi inte än. Jag vet inte heller, säger Öhman till unt.se