Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: fre 25.07.2014 kl.16:30

Segling: Det blir ingen kvartsfinal för Markus Rönnberg med besättning i junior-VM i matchrace som pågår i Helsingfors. Den avslutande dagen i grundomgången började bra för Rönnberg med tre segrar, men sen kom två förluster och Rönnberg slutade just utanför en kvartsfinalplats. Totalt blev det sju segrar och sju förluster för Rönnberg.

Publicerad: fre 25.07.2014 kl.10:28

Fotboll: Serieledande FC Åland möter nästjumbon FC Boda på hemmaplan imorgon lördag klockan 16.00 i Rangsby. I nuläget leder FC Åland division 3 med 24 poäng efter tolv matcher, men kan bli av med serieledningen ikväll när KaaPo möter jumbon Lieto. KaaPo har 22 poäng och två matcher färre spelade för tillfället. Boda ligger alltså nästsist och har tio poäng.

Publicerad: fre 25.07.2014 kl.10:15

I morgon lördag körs den numera klassiska rallysprinten i Ytterby i Jomala med drygt 50 förare anmälda i de olika klasserna. I den tyngsta klassen, fyrhjulsdrivna bilar, jagar Dick Larsson med Tage Andersson som kartläsare sin sextonde seger. Ifjol satte de nytt banrekord med 2.19,05 över den 3,7 kilometer långa banan.

   Sex åländska förare kommer till start, det är Freddi Jensen, Jonny Jäderholm, Bengt Mattsson, Rikard Eriksson, Magnus Söderström och Gunnar Jansson. Starten för rallysprinten går klockan 11.30 och tanken är att alla ska köra tre gånger, men det beror på om banan håller för så många rundor.

Publicerad: fre 25.07.2014 kl.10:02

Fotboll: IFK Mariehamn spelar mot VPS i Vasa på söndag och IFK har i princip alla spelare tillgängliga till matchen, det är endast målvakten Simon Nurme som saknas på grund av skada. IFK, som förlorat de två senaste matcherna, ligger nästsist i tabellen med 21 poäng efter 20 matcher, det är sju poäng före jumbon TPS. VPS ligger på femte plats med 29 poäng efter 19 matcher och har spelat fyra raka matcher utan förlust.

Publicerad: fre 25.07.2014 kl.09:43

Fotboll: Åland United möter vårens succélag Merilappi United i Kemi imorgon lördag i Damernas liga. Nykomlingen Merilappi United inledde säsongen på ett strålande sätt och var länge i serieledning, men ligger nu på fjärde plats med 22 poäng. Nu är det Åland United som leder med 34 poäng, en poäng före PK-35. Till den här matchen har ÅU alla spelare tillgängliga, det innebär att även Marianna Tolvanen är med i truppen. Hon gjorde comeback i onsdags i ÅM-finalen mot IFK Mariehamn efter sin långa frånvaro på grund av en knäskada. Efter morgondagens match har Damernas liga uppehåll fram till slutet av augusti eftersom U20-VM i Kanada ska spelas.