Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: sön 26.07.2015 kl.20:55

Orientering: Robert Williams slutade på 44:e plats av 160 stycken startande i sprintkvalet i H55 i veteran-VM under söndagen. Tävlingarna som avgörs i Göteborg gick inne i ett bostadsområde, detta gjorde att det var tätt med folk bland höghusen. Ungefär 300-400 löpare gick att se på området samtidigt. Robert Williams säger att han är hyfsat nöjd med tiden, och att tävlingen är det häftigaste han varit med om i orienteringssammanhang. I morgon väntar en B-final med 81 startande för Williams. B-finalen går på samma område som kvalet.

Publicerad: sön 26.07.2015 kl.20:36

Fotboll: Det såg länge ut som om IFK skulle stå som segrare mot Rops borta på söndagskvällen. Petteri Forsell gjorde 1-0 på straff redan i den åttonde matchminuten, ett resultat som stod sig till övertid då Rops spelare nummer 11, Kokko kvitterade. IFKs mål kom efter att Rops spelare Obilor fått rött kort. Fem gula och ett rött kort delades ut i matchen som slutade 1-1. Resultatet innebär att IFK ligger kvar på sin fjärdeplats i tabellen då FC Inter förlorade sin match.

Publicerad: sön 26.07.2015 kl.17:14

Fotboll: IFK Mariehamns damer besegrade Månkarbo borta med 3-2 under söndagen. IFK åkte till matchen med 13 spelare och utan målvakt i skick, därför fick mittbacken Nona Bamberg hoppa in i mål. Målskyttar för IFK var Lina Holm, Melanie Karring och Daniela Svebelius. I och med segern går IFK nu upp till en tredjeplats i tabellen.

Publicerad: sön 26.07.2015 kl.15:52

Gymnastik: Det blev en sjundeplacering i barr för Emma Pussinen när FIG-tävlingen avgjordes på Ynys Môn under lördagen. På den andra tävlingsdagen på de alternativa öspelen var det internationella regler som gällde. Detta höjer kraven och konkurrensen om medaljerna blev stenhård enligt tränare Ylva Watkins. Övriga åländska gymnaster som tävlade under lördagen var Matilda Björni, Celine Roberts, Lovis Henriksson, Frida Granskog, Mollie Manelius och junioren Frida Eriksson.

Ylva Watkins var även nöjd med deras prestation och lyfter även fram ett fint resultat från torsdagen som en av höjdpunkterna från tävlingarna, då slutade Frida granskog tolva i hopp.

Publicerad: lör 25.07.2015 kl.19:12

Fotboll: Jomala IK förlorade med 0-2 borta mot Wilpas under lördagen i division tre. Det stod 1-0 i halvtid och i mitten av andra satte Wilpas segermålet. Tränare Lennart Holmström berättar att JIK fick åka till matchen utan ordinarie målvakt.
- Lagkapten John Blomqvist fick hoppa in i mål idag då vår ordinarie målvakt saknades, men 0-2 var ett rättvist resultat, säger Lennart Holmström.
FC Åland mötte Pargas IF på Markusböle och vann matchen med 2-1 efter mål av Elias Eriksson Och Josef Ibrahim. Pargas ledde dock matchen fram till 70 minuter var spelade, men efter det fick FC Åland in två mål och tog hand om segern. FC åland leder nu tabellen med 32 poäng och JIK är fyra med 22 poäng.
 

 

  • Rezgar Amani beskriver matchbilden: