Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: sön 29.03.2015 kl.13:58

Fotboll: Jomala IK förlorade lördagens träningsmatch mot det svenska division 6-laget Westermalms IK med 2-4. I halvtid hade gästerna ledningen med 1-0. JIK:s mål gjordes av Jonas Welander och Isaac Oliseh.

Publicerad: sön 29.03.2015 kl.13:48

Volleyboll: Jomala IK:s herrar slutade trea i Vårettan. Det står klart efter helgens två förluster på bortaplan. I lördags förlorade JIK med 0-3 mot KFUM Örebro och i dag skrevs siffrorna till 1-3 mot Team Gotland.

JIK var sedan tidigare klara för spel i division 1 nästa säsong.

Publicerad: sön 29.03.2015 kl.13:30
MGF:s Emma Pussinen tog medalj och fick stipendium på FSGM i Bollhalla. Foto: Totte Vesterlund.
MGF:s Emma Pussinen tog medalj och fick stipendium på FSGM i Bollhalla. Foto: Totte Vesterlund.

Gymnastik: I helgen avgjordes de Finlandssvenska gymnastikmästerskapen i mångkamp och lag i Bollhalla. Och det blev ett framgångsrikt mästerskap för arrangörsklubben Mariehamns Gymnastikförening.

Emma Pussinen är precis på väg ut ur en hård träningsperiod och blev trea av tre deltagare i F-klassen. Pussinen fick även ta emot Magnus Cedercreutzs minnesfonds stipendium som delas ut till en ung och lovande tävlingsgymnast. Det är stiftelsen för finlandssvensk gymnastik som delar ut stipendiet.

I D-klassen segrade MGF:s Nora Karlsson. Totalt blev det sex individuella medaljer till MGF.

 

Publicerad: lör 28.03.2015 kl.21:44

Fotboll: FC Åland besegrade det svenska division 4-laget IK Huge i dag med 2-1 i Gävle. Det trots att ålänningarna saknade sju ordinarie spelare och kom till spel med ett juniorbetonat lag.

Hemmalaget gick till pausvilan med en 1-0-ledning, men i den andra halvleken vände FC Åland och vann genom mål av Rezgar Amani och Jakob Fagerholm.

Publicerad: lör 28.03.2015 kl.21:17

Fotboll: IFK Mariehamns A-juniorer förlorade sin sista match i ligakvalet denna säsong när de föll med 0-3 mot TPS på WHA:s konstgräs ikväll.

Gästernas Pyry Tenho öppnade målskyttet i den 31:a matchminuten och nio minuter senare så utökade Eetu Leppänen ledningen. Båda målen kom på hörna. TPS gick till pausvila med en 2-0-ledning och i mitten av den andra halvleken satte Ilari Puputti 3-0.

Därmed slutade IFK Mariehamn nia av tio lag i ligakvalet. Grönvitt samlade ihop sex poäng på nio matcher; fem förluster, tre oavgjorda och en 2-0-seger mot jumbon KäPa blev facit för ålänningarna.

  • IFK:s lagkapten Christoffer Svahnström ger sin syn på matchen och ligakvalet.