Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: fre 28.11.2014 kl.11:29

Innebandy: Både NGD och IF Fram spelar två hemmamatcher imorgon lördag i Baltichallen. NGD möter först AFC Hirvensalo och den matchen börjar klockan 15.30 och klockan 19.30 står SBS Rupu för motståndet. Inför helgen är NGD tvåa i division 2-tabellen med elva poäng, samma som ettan Loisto och trean KaPa-65. Hirvensalo är femma med nio poäng och Rupu är sjua med sju poäng.

I division 3 tar IF Fram emot AFCH klockan 16.30 och 20.30 väntar RunU. IF Fram ligger på sjunde plats med fem poäng, AFCH är två placeringar bakom med tre poäng och RunU är jumbo fortfarande utan poäng efter sex matcher.

Publicerad: fre 28.11.2014 kl.10:25

Volleyboll: Jomala IK:s herrar är tvungna att ta tre poäng i hemmamatchen mot Bromma i Superettan på söndag för att fortfarande ha en teoretisk chans till att sluta bland de två bästa. Inför söndagens match ligger JIK femma och sist i tabellen med fem poäng, Bromma är placeringen före med en poäng mer. Efter helgens match återstår två omgångar innan jul. Om JIK vinner de återstående matcherna har dom möjlighet att avancera till Allsvenskan efter nyår, men då krävs även att resultaten i de övriga matcherna går JIK:s väg. Matchen på söndag spelas i Vikingahallen och börjar klockan 15.00. 

Publicerad: fre 28.11.2014 kl.10:24

Ishockey: IFK Mariehamn spelar en viktig match i division 3 på söndag när Järfälla HC kommer på besök till Islandia. Inför matchen har båda lagen 14 poäng, men Järfälla har en match mindre spelad. IFK ligger på fjärde plats, just ovanför strecket som innebär spel i Alltrean efter nyår. Förra helgen vann IFK över Järfälla med 3-1 på bortaplan. Efter helgens match återstår fyra matcher för IFK:s del, nästa helg spelar dom två matcher på bortaplan och sen avslutar dom med två hemmamatcher under Luciahelgen.

Publicerad: fre 28.11.2014 kl.10:23

Kraftsport: Tre styrkelyftare från ÅKK är med i SFI-mästerskapen i Jakobstad i helgen. Det är Sandra Lönn, Ove Lehto och Christer Gustafsson. Tävlingen är egentligen två tävlingar eftersom det ska koras segrare i både klassisk styrkelyft och med utrustning. Totalt deltar 18 lyftare. 

Publicerad: fre 28.11.2014 kl.09:46

Fotboll: Grupperna i ligacupen är nu bestämda och IFK Mariehamn ska möta liganykomlingen Helsingfors IFK och FC Inter. Gruppspelet inleds den 18 januari och finalen spelas den 4 april. Lagen möts hemma och borta och de två bästa från varje grupp går vidare till kvartsfinaler.
I de övriga grupperna finns HJK, Honka och RoPS i grupp A. KuPS, Lahti och MyPa möts i grupp B och i C-gruppen finns Österbotten-lagen Jaro, VPS och SJK.