Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: tis 1.12.2015 kl.17:17

Sverker Skogberg, IFK Mariehamns representant i ligaföreningen, valdes igår in ligans arbetsutskott. Där sitter han tillsammans med Lasse Lehtinen, som återvaldes som ordförande för ligaföreningen, Aki Riihilahti från HJK, Raimo Sarajärvi från SJK och Ari Lehti från KuPS. Skogberg efterträder Jaros Niklas Storbacka.
- Jag ser det som positivt att de mindre klubbarna fortsättningsvis är representerade i arbetsutskottet och naturligtvis är det extra bra att just den platsen innehavs av IFK, säger Skogberg.

Reporter: Owe Sjöblom
owes@radiotv.ax

Publicerad: tis 1.12.2015 kl.10:49

Det blir nordiska mästerskap, NM, på travbanan den 14 augusti nästa år. Då arrangerar Ålands Hästsportförening nordiska mästerskap för kallblod med deltagare från Sverige, Norge och Finland. Enligt föreningens ordförande, Barbro Carlsson, avgörs mästerskapen i ett lopp av 10 som körs den dagen. Loppen sänds också på tv i de deltagande länderna.

Mästerskapet brukar vanligen köras i Åbo men i och med att man där nästa år ordnar stortävlingen Kungstravet fick den åländska föreningen möjlighet att stå som arrangör för NM-travet.

Reporter: Bengt Hannus
bengt.hannus@radiotv.ax

Publicerad: mån 30.11.2015 kl.11:02
Walter Viitala vaktar målet för IFK Mariehamn nästa säsong.
Walter Viitala vaktar målet för IFK Mariehamn nästa säsong.

Fotboll: Målvakten Walter Viitala har förnyat sitt kontrakt med i IFK Mariehamn där han blir förstemålvakt säsongen 2016. Viitala kom till IFK inför senaste säsong och konkurrerade då med Otso Virtanen om platsen. I och med att Virtanen valt att inte förlänga sitt avtal med IFK väljer klubben nu att satsa på Viitala som tilltänkt förstamålvakt. I och med det får Marc Nordqvist chansen som reservmålvakt samtidigt som han regelbundet matchas i division två med FC Åland.

Reporter: Bengt Hannus
bengt.hannus@radiotv.ax

Publicerad: sön 29.11.2015 kl.15:22

Styrkelyft: Personbästa och SFI-rekord för sin klass i knäböj, marklyft och totalen. Rasmus Eklund stod för en imponerande insats i sin FM-debut i lördags när han bärgade silvret i juniormästerskapen i klassiskt styrkelyft i Kankanpää. Och han lyckades ta en pallplats trots hård bantning för att komma ned i 74 kilosklassen för U20. Ålänningen noterades för 170 kilo i knäböj, 132,5 kilo i bänkpress och 212,5 kilo i marklyft vilket gav totalresultatet 515 kilo och med det så var han bara var två och ett halvt kilo från guldet som gick till KaVo-lyftaren Jaakko Lähteenmäki. 

Publicerad: sön 29.11.2015 kl.13:47

Volleyboll: Verneri Vetriös Raision Loimu förlorade fredagens hemmamatch mot Rantaperkiön Isku med 1-3 i Mästerskapsserien. Men det började bra för Loimu som vann det första setet med 25-22, men sedan blev det tre raka setförluster 13-25, 19-25 och 22-25.

Raision Loimu är nu sexa i tabellen med 15 poäng på nio matcher, två poäng fler än fredagens motståndare Isku på sjundeplatsen.