Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: lör 18.04.2015 kl.19:30

Rugby. Ålands Stags Rugby Club spelade träningsmatcher mot Hammarby IF Rugby och Turku Eagles RFC på Vikingavallen på lördagen.
- Vi förlorade båda matcherna, mot Åbo med 5-25 och mot Hammarby tappade jag faktiskt räkningen, säger Åland Stags Rasmus Basilier.
Båda motståndarlagen spelar i en högre division än Åland Stags, och med tanke på det tycker Basilier att ålänningarna stod upp bra mot gästerna. Han tillägger att matcherna var bra träning inför säsongen som börjar den 16 maj med en hemmamatch mot Björneborg.
- Med tanke på hur bra vi spelade nu känns vårt mål att bli etta i serien i sommar realistiskt, säger Basilier.
Lördagens matcher var även de första för Ålands Stags nya spelare Curtis Bradford från Wales.
- Han var jätteduktig och vi är väldigt nöjda med honom, säger Basilier.

Publicerad: lör 18.04.2015 kl.19:12

Bowling. Käglan förlorade fyra matcher och vann en i den avslutande omgången i division 3 som spelades i Åbo på lördagen. Därmed har man vunnit 16 matcher i år och förlorat 14. Käglan slutade på en andraplats i serien, 2238 poäng efter överlägsna TuUL från Åbo som vunnit 25 matcher i år och bara förlorat 5 stycken. Käglans marginal till tredjeplatsen som Alfa B C 2 från Raisio knep var 409 poäng.

Käglans bästa spelare i den avslutande omgången var Kim Mattsson med 204,2 poäng i snitt över 5 serier. Hans resultat var det elfte bästa för dagen. Peter Welander, Sam Andersson och Caroline Blomqvist var de övriga spelarna i Käglan i den avslutande omgången.

Publicerad: lör 18.04.2015 kl.18:42

Bowling. IFK Mariehamns bowlinglag hade behövt tre segrar i lördagens avslutande omgång i riksseriens division 2 för att säkra seriesegern och avancemang till division I. Det blev dock bara två segrar och i dagens sista match där man mötte toppkonkurrenten BC Story var det motståndarna som vann med 1056 poäng mot IFK:s 1027 och därmed passerade de IFK Mariehamn i tabellen.
Det innebär att IFK spelar i division 2 även nästa säsong.

Publicerad: lör 18.04.2015 kl.18:09

FOTBOLL. Division 3-laget Jomala IK förlorade mot JyTy i säsongspremiären som spelades i Åbo på lördagen. Matchen slutade 3-1 till JyTy.
JyTy gjorde 1-0 nio minuter in i matchen och i den 13:e matchminuten kvitterade Jomala IK genom Isac Holmström efter en frispark. 1-1 stod sig första halvlek ut. JyTys 2-1-mål kom på en hörna i den 56:e minuten i samband med att Jomala IK fått ett par skador och var två spelare mindre på planen. När JIK senare tilldömdes en straff sköt lagkaptenen John Blomqvist utanför och istället kunde JyTy fastställa slutresultatet till 3-1 på stopptid när JIK satsade allt framåt för att nå en kvittering.

Publicerad: lör 18.04.2015 kl.18:03
André Karring gjorde FC Ålands första mål i division 3 den här säsongen. Foto: Malin Lundberg.
André Karring gjorde FC Ålands första mål i division 3 den här säsongen. Foto: Malin Lundberg.

Fotboll. FC Åland vann med 5-0 mot TuWe i lagets första match för året i division 3 på lördagen. André Karring inledde målskyttet på WHA:s konstgräs i den 42:a minuten, och några minuter in i andra halvlek utökade Jimmy Sundman till 2-0. 3-0 och 4-0 kom med bara en minuts mellanrum, först när Elias Eriksson slog in en hörna i den 79:e minuten och sedan när Rezgar Amani stötte in ett inlägg från högerkanten. Amani fastställde sedan slutresultatet 5-0 efter att han löpt sig fri och tunnlat motståndarnas målvakt i den 85:e minuten.