Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

Här är kandidaterna till årets Roffe Lindqvist-pris

 

 

 

Publicerad: fre 5.02.2016 kl.15:47

Fotboll: Imorgon lördag spelar Åland United en träningsmatch mot Hammarby i Eckeröhallen. För Åland United är det här årets första träningsmatchen mot ett damlag och laget har hela truppen på plats, inklusive testspelaren Bri Campos och ännu inte signade Viktoria Byskata. För Byskatas del gör dock ett handledsbrott att hon avstår helgens match. Målvakten Khym Ramsay har drabbats av en lårskada. Dessutom saknads ännu visumpapper för Raissa Feudjio.

Hammarby som föll ur damallsvenskan ifjol har spelat en träningsmatch där man mötte damallsvenska KIF Örebro. Hammarby förlorade den matchen med 0-1. I Hammarbys trupp återfinns Hélen Eke som var med och säkrade Åland Uniteds silver i ligan 2012. Matchen sparkar igång klockan 15.00 i Eckeröhallen imorgon lördag.

Publicerad: fre 5.02.2016 kl.15:03

Ishockey: Dubbla hemmamatcher väntar i helgen för IFK Mariehamn som möter IFK Österåker Vikings både på lördagen och på söndagen. Uppdraget i helgen är förutom att vinna matcherna att också vinna tillbaka publikstödet i Islandia. Åskådarsiffrorna den här säsongen har bjudit på en dyster statistik för a-laget jämfört med förra säsongen. Satsningen kulminerar på lördagen då IFK arrangerar sponsormatch med gratis inträde. Företag och privatpersoner sponsrar valfri summa per åskådare som går på matchen, vilket förväntas ge ett välkommet tillskott i klubbkassan. Lördagens match startar klockan 16.40 i Islandia, medan söndagens match spelas med start klockan 14.40.

Publicerad: fre 5.02.2016 kl.13:30

Styrkelyft: Nu i helgen avgörs både FM i styrkelyft med utrustning och FM i bänkpress med utrustning uppe i Övertorneå. Orsaken till att man har slagit ihop båda mästerskapen under en och samma helg är det minskade antalet deltagare i utrustningstävlingarna. Fyra lyftare från Ålands kraftsportklubb deltar i helgen. Marcela Sandvik, Kenneth Sandvik och Ove Lehto tävlar i styrkelyften under lördagen. Paret Sandvik kör också bänkpressen på söndagen där även Erika Gadzová tävlar.

Kenneth och Ove tävlar i +120kg klassen, i styrkelyften får de sällskap av Jari Martikainen och i bänken får Sandvik tufft motstånd av regerande världsmästaren Fredrik Smulter från Malax. Smulter har i praktiken en given landslagsplats i bänkpress inför stundande EM och VM. Bakom honom slåss Kenneth Sandvik och Ove Lehto om den andra landslagsplatsen i tungviktsklassen.

Publicerad: fre 5.02.2016 kl.13:24

Innebandy: IF Fram har hemmaomgång i Godbyhallen i helgen där laget ställs mot både tabellettan och tabelltvåan i division 4-serien. IF Fram som ligger på femteplats har nio spelade matcher och hittills fyra segrar, två oavgjorda och tre förluster. IF Fram spelar sina matcher klockan 16.00 och 20.00 imorgon lördag.

För BK NGD i division 2 väntar två bortamatcher på lördagen där laget möter sexan och fyran i tabellen. BK NGD ligger femma i serien med fem segrar och sju förluster efter tolv spelade matcher.

Publicerad: fre 5.02.2016 kl.09:50

Volleyboll: Sollentuna, som tränas av ålänningen Johan Lindström föll i tre raka set i gårdagens bortamatch i elitserien mot Tierp. Sollentuna missade därmed att koppla greppet om femteplatsen i tabellen. Förlusten innebär att laget fortsatt ligger sexa och att avståndet upp till Tierp på femteplats nu är fem poäng.