Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: fre 4.09.2015 kl.15:54

Segling: I helgen deltar Team Gabriella i junior-EM i matchracing i Geneve, Schweiz. Det åländska laget utgörs i denna tävling av Markus Rönnberg, Måns Lundberg, Micke Berg och Emil Nordlund. Tävlingen pågår till och med söndag.

Publicerad: fre 4.09.2015 kl.15:40

Dragracing: Ifjol segrade Micke Holmström i 4 to 6-klassen i Pistonhead Open. I helgen har ålänningen chans att upprepa bedriften när han finns med i den avslutande deltävlingen i serien på Kjula Dragway utanför Eskilstuna. Holmström är tvåa i sammandraget som toppas av Tobias Johansson.

Och det finns fler ålänningar på plats i helgens tävling. I Junior Dragster är Ida Lindqvist fyra och Jack Sundström sexa. 

Publicerad: fre 4.09.2015 kl.15:29

Dragracing: I helgen avslutas årets EM-serie på klassiska Santa Pod i England. Pro Stock bike-föraren Fredrik Fredlund har ett gyllene läge att säkra sin femte EM-titel totalt, vilket i sådana fall skulle bli hans fjärde på raken. Och ålänningen öppnade tävlingen starkt i dag när han med 7.2074 sekunder var snabbast i den första kvalrundan. Fredlund har dessutom succén i Nordiska mästerskapen i Tierp i färskt minne då han satte Europarekord både i tid och topphastighet när han tog sig under drömgränsen sju sekunder hela fem gånger.

Publicerad: fre 4.09.2015 kl.15:19

Ridsport: I helgen arrangerar Ridklubben Sleipner en Dressyrweekend med ÅM. Tävlingarna inleds i morgon, lördag, på eftermiddagen och pågår till och med söndag.

 

Publicerad: fre 4.09.2015 kl.15:02

Trav: I dag är det dags för säsongsavslutning på Ålandstravet. Svensken Claes Sjöström leder kuskligan med åtta segrar inför kvällens trav i Norrböle och skuggas av Olli Koivunen, Finland, med fem segrar.

Sjöström har också fördelen av att finnas med i alla åtta lopp medan Olli Koivunen bara sitter upp i sex lopp.

I loppet med högst prispengar för kvällen, nummer 7 i ordningen V5-4, tar Sjöström plats i sulkyn bakom Red Hot Melody. Det sjuåriga åländska stoet tog för några veckor sedan sin första seger på två år när hon efter många och långa skadebekymmer travade in på förstaplatsen i V5 på Eskilstuna. Då som nu med Claes Sjöström vid tömmarna.