Sporten

Roffe Lindqvist-priset

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: fre 19.12.2014 kl.09:13

Volleyboll: Sedan tidigare var det klart att Sebastien Bougeatre ska leda både damerna och herrarna i öspelen på Jersey inkommande sommar. Nu är det också klart att han assisteras av Johan Lindström meddelar ÅVF:s viceordförande Katarina Donning. Lindström var spelande coach vid senaste öspelen på Bermuda och får nu se fram emot sitt tionde öspel.

I mellandagarna ska det första öspelslägret hållas då intresserade spelare samlas i Vikingahallen och den första sonderingen bland spelarna inleds.

Publicerad: fre 19.12.2014 kl.09:03

Fotboll: Den förre IFK Mariehamn-spelaren Peter "Sjölle" Sjölund blir tränare för det nya samarbetslaget som IFK Mariehamn och FC Åland bildat. B-juniorlaget som har cirka 20 spelare som är födda 1998-99 ska spela i finska division 2. I ledarstaben runt Sjölund finns Rezgar Amani, Ralf-Åke "Kåke" Mattsson och Johan Emretsson.

Publicerad: fre 19.12.2014 kl.08:59

Fotboll: Lennart Holmström fortsätter som tränare för Jomala IK:s division 3-lag och även assisterande tränaren Lasse Lundell fortsätter. Största delen av årets trupp har meddelat att dom fortsätter, men tre spelare har bestämt sig för att lämna av olika orsaker. Jonas In De Betou flyttar till Sverige, Marcus Darnemo går till FC Åland och Jonas Wredle trappar ner sitt spelande. 

Nye ordförande för fotbollssektionen, Peik Enberg, skriver i ett pressmeddelande att klubben förhoppningsvis kan presentera några nya spelare innan nästa säsong börjar.

Publicerad: fre 19.12.2014 kl.06:08
Friidrottaren Hanna Wiss är nominerad i två kategorier inför Idrottsgalan.
Friidrottaren Hanna Wiss är nominerad i två kategorier inför Idrottsgalan.

Nu är det klart vilka Ålands Idrott har nominerat till Idrottsgalan 2015:

Årets kvinnliga idrottare: 
Katarina Sundberg, bowling, Hanna Wiss, friidrott
 och Adelina Engman, fotboll.
Årets manliga idrottare: 
Kenneth Sandvik, styrkelyft, Fredrik Fredlund, motorsport
 och Simon Jansson, friidrott.
Årets ledare: 
Rein Metsik, ishockey
, Gary Williams, fotboll och Göte Winé, simning.
Årets idrottsliga prestation: Lisa Mattsson, ishockey,
 Emil Söderlund, ultralöpning
och Hanna Wiss, friidrott.
Årets lag: 
IFK Mariehamn ishockey, A-laget, ÅID friidrott, stafettlaget 4x400m
 och Åland United, fotboll.
Årets genombrott:
Simon Jansson, friidrott, Emma Pussinen, gymnastik 
och Lisa Mattsson, ishockey.

Publicerad: ons 17.12.2014 kl.16:52

Fotbollsklubben FC Honka flyttas ned från Tipsligan på grund av ekonomiska bekymmer. I stället flyttas ett annat lag upp från ettan och först på tur står Kotka följt TPS och Ilves. I förlängningen innebär det här en dominoeffekt at också lag från tvåan flyttas till ettan och trean till tvåan enligt Bollförbundets tävlingschef Peter Lundström. Det betyder också att spelschemat för både tipsligan och damligan försenas.

  • Peter Lundström och Robert Söderdahl intervjas av Totte Vesterlund.