Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: fre 24.10.2014 kl.15:40

Fotboll: Maja Lindqvist har skrivit på för Åland United för det kommande året. Mittfältaren Lindqvist spelade den senaste säsongen i IFK Mariehamn, men har redan hunnit känna på hur det är att vara en del av ÅU då hon var utlånad till klubben under kvalet till Champions League.

Publicerad: fre 24.10.2014 kl.11:19

Fotboll: FC Ålands Conrad Emretsson har blivit uttagen till det så kallade stjärnlägret dit de 72 främsta spelarna i hela landet som är födda år 2000 har blivit kallade. Från den här gruppen kommer sen nästa års U16-landslag att formas under ledning av Kimmo Lipponen.

Publicerad: fre 24.10.2014 kl.10:20

Maraton: På söndag gör Åland Marathon och halvmarathon comeback efter att ha haft uppehåll förra året. Till i år har loppet flyttat start och mål till Ålands idrottscenter i Godby och det är cirka 110 löpare anmälda. Drygt hälften av deltagarna har valt att löpa halvmaran på 21 km.

- Dom flesta kommer utifrån och vi är nöjda med antalet löpare eftersom vi inte marknadsfört loppet i så stor utsträckning, säger arrangören John Holmberg.
Starten går redan 08.30 för helmaran och en kvart senare startar halvmaraton.

Publicerad: fre 24.10.2014 kl.10:02

Ishockey: I helgen är det dags för seriepremiär i division 3 för IFK Mariehamn och den första matchen spelas imorgon lördag när SK Iron kommer på besök till Islandia och matchen börjar klockan 14.40. Redan på söndag spelas den följande matchen och då väntar Norrtälje på bortaplan.

- Vi har haft en lång försäsong med blandade resultat, men för varje vecka som gått så har vi förbättrat oss, sade tränaren Rein Metsik i Sporthörnan i tisdags.

Publicerad: fre 24.10.2014 kl.09:44

Fotboll: IFK Mariehamn spelar sista matchen i Tipsligan för året när redan nedflyttningsklara TPS kommer på besök till Mariehamn imorgon. För IFK:s del är det bara vinst som gäller för att dom ska ha en chans att knipa fjärde platsen. Dessutom behöver dom hjälp av KuPS som möter VPS på hemmaplan. Inför den sista omgången ligger IFK på femte plats på samma poäng som fjärdeplacerade VPS, men Vasa-laget har betydligt bättre målskillnad.

Försvararen Bobbie Friberg da Cruz har testat sin onda axel i veckan och det är ännu oklart om han kan spela. Tidigare i veckan meddelade målvakten Simon Nurme att det här blir hans sista match på elitnivå. Matchen börjar redan klockan 14.00.