Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: sön 4.10.2015 kl.18:24

Fotboll: Adelina Engman blev målskytt mot tabelljumbon AIK i söndagens damallsvenska möte där Göteborg FC vann med hela 5-1. Åländskan byttes in i den 67:e minuten och blev målskytt i den 75:e matchminuten. Det här var Engmans tredje fullträff den här säsongen. AIK:s ledningsmål gjordes av den tidigare Åland United-spelaren Juliette Kemppi. Göteborg FC har två matcher kvar men kan som bäst sluta femma i damallsvenskan, en plats som laget för närvarande har med fyra poängs marginal ned till jagande KIF Örebro.

 

Publicerad: sön 4.10.2015 kl.17:28

Ishockey: IFK Mariehamn tog sin första seger i division 3 östra när laget under söndagen besegrade KTH:s ishockeyförening i Islandia. IFK öppnade matchen trögt och låg under med 0-3 efter den första perioden. Men Braden Smiths och Otto Silfvers reduceringar i den andra perioden gjorde att IFK hade kontakt igen. 14 minuter in i den tredje perioden kunde Robin Englund sätta kvitteringen i en period där IFK slösade tid i båset med fyra utvisningar. Efter en mållös förlängning gick matchen till straffslag där Jake Smith och Robin Englund satte sina straffar medan målvakten Henri Aaltovirta spikade igen. Segern med 5-3 innebär att IFK inkasserade lagets första två poäng i serien.

  • Andreas Karlsson och Marcus Englund intervjuas av Hasse Persson-Bru
Klicka för att se större bilder
  • Tränare Marcus Englund var nöjd med 5-mot-5-spelet. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Robin Englund satte kvitteringen fram till 3-3 assisterad av Andreas Karlsson och Nicklas Herou. Foto: Hasse Persson-bru
  • Henri Aaltovirta vaktade kassen i säsongens andra match. Foto: Hasse Persson-Bru.
Publicerad: sön 4.10.2015 kl.15:11

Bowling: Under söndagen avslutades den första deltävlingen av Eckerölinjen Grand Prix. När alla bowlare hade kört sina inledande serier var det Oskar Mattsson från IFK Mariehamn i topp före klubbkompisen Boris Bergman och Paul Mattsson från Käglan.

 

Publicerad: sön 4.10.2015 kl.14:04

Orientering: Bjarne Blomster vann söndagens LUIA-mästerskap i orientering före tvåan Göran Johansson och Henrik Söderström. Söderström var snabbast i mål men var också yngst i klassen, vilket gjorde att han halkade ned till tredjeplats efter det åldersbaserade tidsavdraget med 25 sekunder per år var inräknat. Sju tävlande kom till start i herrklassen. I damklassen segrade Ellen Mattsson före Louise Alm och Ulrika Nordberg. Trion utgjorde hela startfältet i damklassen.

Publicerad: sön 4.10.2015 kl.13:41
Marcela Sandvik, Anders Johansson, Jimmy Pero och Erika Gadzova. Foto: www.kraftstport.nu
Marcela Sandvik, Anders Johansson, Jimmy Pero och Erika Gadzova. Foto: www.kraftstport.nu

Styrkelyft: Ålands kraftsportklubb höll i helgen en bänktävling med fyra deltagare. Marcela Sandvik passade på att testa formen inför veteran-EM om ett par veckor och tävlade i 52 kg-klassen. Hon stannade på 112,5 kg efter att ha gjort ett misslyckat försök att putsa det egna åländska veteranrekordet i klassen med ett lyft på 118 kg.

Erika Gadzova tävlade i 57 kg-klassen och bättrade på sitt personbästa efter att ha klarat 85 kg i det andra lyftet.

Jimmy Pero och Anders Johansson tävlade i 105 kg-klassen. Jimmy stannade på 172,5 kg medan Anders noterade 185 kg och åländskt veteranrekord i klassen.