Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: ons 16.04.2014 kl.20:33

Fotboll: IFK Mariehamn vann över division 2-laget FC Hämeenlinna i Tavastehus med 4-2 i den sjätte omgången i finska cupen och är därmed klara för kvartsfinal. Men det var hemmalaget som tog ledningen efter 41 minuter. Petteri Forsell kunde sen kvittera innan pausvilan. Knappa 20 minuter in i den andra halvleken gjorde Hämeenlinna ett självmål men sju minuter senare gjorde samma spelare också ett i rätt mål och ställningen var 2-2. Bara tre minuter senare gav Luis Solignac IFK ledningen och på övertid fastställde Solignac slutresultatet. Imorgon torsdag lottas kvartsfinalerna och de ska spelas den 30 april.

Publicerad: tis 15.04.2014 kl.18:26

Tennis: Malin Ringbom reser till USA i slutet av den här veckan för att vara med i lag-VM för veteraner som hålls nästa vecka i Palm Beach. Ringbom fick en förfrågan av Finlands tennisförbund om om ville vara med och nu är hon en av fyra i laget som ska spela i 35 års-klassen.

- Inför det här året siktade jag på att få spela någon större tävling och så dök den här chansen upp, säger Malin Ringbom.  

Publicerad: mån 14.04.2014 kl.13:28
Foto: Owe Sjöblom

IFK Mariehams Josef Ibrahim har brutit nyckelbenet och beräknas vara borta från spel i tre månader. Det var under gårdagens ligapremiär mot VPS som Ibrahim föll olyckligt på sin ena axel efter att ha blivit tacklad av en motståndare.
- Det här är givetvis ett hårt slag för Josef. Samtidigt som det är tungt just nu så har han en stark mentalitet med siktet inställt på att jobba hårt och vara tillbaka i god form senare i sommar, säger rehab- och fystränare Kristoffer Weckström till klubbens hemsida.

Publicerad: sön 13.04.2014 kl.22:15

Tennis: Dan Andersson vann A-klassen i KM som MLK arrangerade i helgen. Andersson vann över Otto Byman med 2-0 i finalen. I dubbel A vann syskonen Malin Ringbom och Edvard Johansson med 2-0 över Pia Mattsson och Stefan Rumander i finalen. I dubbel B var det Emmy Byman och Otto Byman som vann över Berne Kjäll och Roger Nordlund med 2-0 och Henrik Rustner vann med samma siffror mot Noora Nordin i klassen äldre juniorer.

Publicerad: sön 13.04.2014 kl.21:52

Segling: Alandia Sailing Team med Staffan Lindberg vid rodret vann årets första matchracetävling i Köpenhamn i helgen. Efter lördagens seglingar vann AST fyra matcher och förlorade bara en. På söndagen blev saldot detsamma och AST stod som slutsegrare. Det blev inte några finalseglingar eftersom vädret var dåligt med både regn och snö och det innebar ett flertal tävlingsuppehåll under dagen och finalseglingar hanns inte med.