Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: tis 26.07.2016 kl.12:58

Fotboll. Åland United lånar målvakten Marjukka Mikkonen från Pallokissat för resten av den här säsongen. Efter att Khym Ramsay skadade ryggen i våras lånade Åland United in Ellen Ahlström från division 1-klubben MPS, men det lånet går ut efter bortamatchen mot Nice Futis på lördag, så efter det blir det Mikkonen som ställer sig mellan ÅU:s stolpar.
Marjukka Mikkonen har ett mångårigt förflutet i Damernas liga där hon spelat för både KMF och Pallokissat. Men efter en sjukdom i vintras har Mikkonen spelat den här säsongen med Pallokissats andra lag i division 2. Enligt Åland Uniteds sportchef Mikael Virta är hon nu i ligaform igen.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: tis 26.07.2016 kl.05:45
IFK:s lagkapten Jani Lyyski. Arkivfoto.
IFK:s lagkapten Jani Lyyski. Arkivfoto.

IFK Mariehamn höll nollan bakåt för den trettonde matchen av hittills 18 spelade i årets liga, men gårdagens match mot bottenlaget Inter hemma på WHA kändes ändå som en förlust när nollan framåt inte sprack. 0-0 inför drygt 1.600 åskådare gör ändå att IFK leder ligan en poäng före HJK från Helsingfors. Om försvaret höll måttet var det anfallet som inte fungerade, trots en hel del chanser konstaterar lagkapten Jani Lyyski.
- Vi missar faktiskt i en del avgörande lägen och är inte tillräckligt farliga sista tredjedelen som vi varit på senare tid. Vi får analysera det här nu, säger Jani Lyyski till Ålands Radio.
IFK har 38 poäng efter 18 omgångar före HJK, 37 poäng och VPS från Vasa med 32 poäng. Nästa match är på söndag borta mot Lahtis.

Reporter: Ulf Weman
redaktionen@radiotv.ax

  • IFK:s lagkapten Jani Lyyski intervjuas av Ulf Weman:
Publicerad: mån 25.07.2016 kl.15:29

Fotboll: I kväll klockan 18.30 tar IFK Mariehamn emot FC Inter i Tipsligan. Ålänningarna är tvåa i tabellen på samma poäng, 37, som HJK som dock toppar ligan i kraft av bättre målskillnad men också har en match mer spelad än Grönvitt.

Inter har underpresterat så här långt och återfinns på tiondeplatsen med 14 poäng på 17 matcher.

IFK mönstrar följande elva spelare till start: Walter ViitalaAlbin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg da CruzAmos Ekhalie, Thomas Mäkinen, Gabriel Petrovic, Diego AssisDever Orgill, Aleksei Kangaskolkka.

På bänken finns Marc Nordqvist, Josef Ibrahim, Brian Span, Robin Sid och Petter Hemming och saknas från truppen gör lårskadade Anthony Dafaa, ljumskskadade Tommy Wirtanen, avstängde Philip Mantilla och Joel Mattsson som är på granskningsläger.

Reporter: Totte Vesterlund
sporten@radiotv.ax

Publicerad: mån 25.07.2016 kl.11:05

Två personer fördes till sjukhus i samband med lördagens rallysprint i Ytterby, Jomala. Båda fick skador, men föraren klarade sig bättre än kartläsaren som i nuläget är kvar på sjukhuset. Tävlingsledare Kaj Lindroth berättar för Ålands Radio att läget är stabilt men att man inte vet hur länge kartläsaren kommer vara kvar på sjukhuset.
Det var under det andra åket av tre som bilen körde av banan och krockade med ett träd. Tävlingen avbröts efter olyckan och avgjordes således efter två åk istället för tre.

Reporter: Erika Pettersson
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: mån 25.07.2016 kl.08:10

Fotboll. Daniel ”Daja” Sjölund gjorde sitt första allsvenska mål för säsongen när hans IFK Norrköping besegrade Gävle med 2-0 i lördags. Målet kom i den 29:e minuten och Sjölund assisterades av Christoffer Nyman. Norrköpings andra mål för dagen gjorde Andreas Blomqvist när han satte en frispark direkt i mål i matchminut 56.
IFK Norrköping ligger tvåa i Allsvenskan med 31 poäng, en poäng bakom serieledarna Malmö.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax