Sporten

Roffe Lindqvist-priset

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: lör 20.12.2014 kl.21:46
IF Frams spelande tränare Gustav Mörn

Innebandy: IF Fram förlorade även lördagens andra match i division 3 med uddamålet, nu var det TuTo som vann med 6-5. IF Fram inledde bäst och tog ledningen efter dryga sex minuter, men bara 17 sekunder senare kom kvitteringen och två minuter senare tog TuTo ledningen. I den andra perioden kvitterade Fram men sen släppte laget in tre billiga mål och trots stort spelövertag i den sista perioden kom inte IF Fram ikapp. Målen mot TuTo gjordes av Kenny Lindqvist 3 och ett varsitt av Gustav Mörn och Joakim Johansson.
IF Fram halkade nu ner till nionde plats i tabellen med sex poäng efter tio matcher. Elva och sist ligger Sheriffs 2 med fyra poäng och RunU är nästsist med lika många poäng som Fram men lite sämre målskillnad.

  • IF Frams spelande tränare Gustav Mörn intervjuas av Owe Sjöblom
Publicerad: lör 20.12.2014 kl.19:01
Segrarna i damklassen, Pirkkas döttrar

Futsal: Pirkkas döttrar, Dudge och Dynamo Styrmansgatan, så heter segrarna i årets Futsal-turnering som spelats i Baltichallen i helgen. Pirkkas döttrar med bland annat Adelina Engman, Maryette Karring och Elin Lindström besegrade Åld United med 3-1 i finalen. Åld United bestod av före detta Åland United-spelare som Åsa Fors, Emma Liljegren och Ing-Marie ”Mimmi” Holmberg.

I den öppna herrklassen vann Dudge där bland annat Jani Lyyski, Josef Ibrahim, Peter Lundberg och Mika Niskala spelade. I finalen vann dom över Legenderna & Poomi efter straffar, det 1-1 vid full tid.
I motionsklassen vann Dynamo Styrmansgatan med 3-1 över Larssons vattensport i finalen.

  • Elin Lindström i Pirkkas döttrar intervjuas av Owe Sjöblom
Publicerad: lör 20.12.2014 kl.18:52

Innebandy: IF Fram förlorade lördagens första match i division 3 mot SC Toivo med 6-7 i Godbyhallen. Efter den första perioden ledde gästerna med 2-0. Sen kom Fram tillbaka och knappa nio minuter in i den andra perioden var det kvitterat, men direkt efter kvitteringen släppte Fram in tre billiga mål och innan perioden var slut hann Fram med en reducering, 3-5 var det alltså när den andra perioden var slut. I den tredje perioden gjorde lagen mål turvis och det innebar att Fram inte kom ikapp. Frams mål gjordes av Gustav Mörn 2 och varsitt av Lukas Helén, Isac Kavander, Jonas Karlsson och Kenny Lindqvist. Senare under lördagskvällen möter IF Fram tabellnian TuTo.

  • Tommy Lundberg intervjuas av Owe Sjöblom
Publicerad: lör 20.12.2014 kl.15:26

Innebandy: Det blev en tung helg för NGD i damernas division 2, det blev förlust i båda matcherna mot topplagen. I den första vann serieledarna KaPa-65 med 5-0 och i den andra var tvåan SBS Wirmo starkare och vann med 4-1, Mathilda Sjövall gjorde NGD:s mål.
- Det var två riktigt bra lag vi mötte idag, samtidigt som vi inte kom upp i vår normala nivå, sa tränaren Ramona Hildén efter matcherna.
NGD, som fortfarande har 17 poäng, föll från tredje till femte plats i tabellen. KaPa-65 leder med 22 poäng och SBS Wirmo är tvåa med 19 poäng.

  • Tränaren Ramona Hildén intervjuas av Owe Sjöblom
Publicerad: lör 20.12.2014 kl.14:51

Fotboll: IFK Mariehamn har tränat med en decimerad trupp nu under december och med på träningarna har akademispelarna varit. Assisterande tränaren Peter Lundberg tycker det har varit intressant att se de unga spelarna under de här veckorna.
IFK letar fortfarande efter fler spelare och siktet är inställt på en försvarare, en central mittfältare och en anfallare innan truppen är komplett. Då består truppen av 16 utespelare och tre målvakter, vilket det i dagsläget är budgeterat för. 

  • IFK Mariehamns assisterande tränare Peter Lundberg intervjuas av Owe Sjöblom