Sporten

Roffe Lindqvist-priset

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: tors 5.03.2015 kl.16:44

Boxning. Oleksij Mazikin. Så heter ukrainaren som boxaren Robert Helenius möter i sin comeback i Tallinn den 21 mars.

Enligt Yle borde Mazikin bli ett lätt motstånd för Helenius. Han är 40 år, har förlorat sina fem senaste matcher och senast han vann en boxningsmatch var för tre och ett halvt år sedan. Mazikin är 196 centimeter lång och väger 110 kilo.

Matchen i Tallinn blir den första på två år för Robert Helenius. Under våren planerar han också att gå en match i Finland.

Publicerad: tors 5.03.2015 kl.10:05

Volleyboll: I svenska Elitserien för damer vann Sollentuna med 3-0 på bortaplan över RIG Falköping. Tanja Sjöblom fick starta alla tre seten och noterades för fem poäng under matchen. Sollentuna ligger på sjunde plats i tabellen med 24 poäng efter lika många spelade matcher, Falköping, som tränas av förra JIK-tränaren Adrienne Marie, ligger sist med endast fyra poäng.
I herrarnas Elitserie förlorade Verneri Vetriös Tierp med 0-3 på bortaplan mot Linköping. Vetriö stod för nio poäng. Tierp ligger på femte plats i tabellen med 39 poäng efter 24 matcher.

Publicerad: tors 5.03.2015 kl.09:57

Fotboll: Finland förlorade den första matchen i Cypern Cup mot England med 1-3. Adelina Engman spelade från start och blev utbytt med tio minuter kvar av matchen, då ledde England med 2-0. Finlands mål gjorde av Maija Saari på straff i den 89:e minuten. Åland Uniteds Julia Tunturi satt hela matchen på bänken.
Redan imorgon är det dags för nästa match och då står Holland för motståndet. Sista gruppspelsmatchen är på måndag mot Australien och sen väntar placeringsmatch inkommande onsdag.

Publicerad: tors 5.03.2015 kl.09:56

Skytte: Elin Liewendahl och Mathias Nordberg blev åländska mästare i luftgevär igår. Elin Liewendahl vann över lillasyster Maria med fem poäng i finalen och Nordberg var knappa två poäng före Andreas Virtanen, Tom Mattsson kom trea.
ÅM var också den sista deltävlingen i ÅSSF Cup som består av åtta tävlingar och mästarna är dom samma där, Liewendahl vann damklassen och Nordberg samlade mest poäng i herrklassen.

Publicerad: ons 4.03.2015 kl.16:58

Edvard Johansson blev omvald som ordförande för Ålands idrott vid idrottstinget som hölls igår. Nya medlemmar i styrelsen är Agneta Erlandsson-Björklund, Annica Sjölund och Anders ”Antti” Eriksson, Jan Tuominen som var i tur att avgå återvaldes. Kvar i styrelsen med ett år på sitt mandat sitter Lillemor Fagerstedt, Kim Gylling, Fredrika Sundberg och Mikael Granskog.