Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: tis 31.03.2015 kl.13:13

Fotboll: IFK Mariehamn lottades att möta Ilves i åttondelsfinalen i finländska cupen. För IFK:s del spelas den här matchen också på bortaplan, så lagen möts i Tammerfors den 16 april. Ilves gör sitt första framträdande i cupen eftersom dom tog sig till semifinal i Ligacupen.

Publicerad: tis 31.03.2015 kl.11:47

Trav: I helgen gör Jeppas Maxi sin första V75-start för året. Den åländske stjärnhästen går ut i lopp 10, Bronsdivisionen, på Rommetravet på söndag.

Jeppas Maxi har tilldelats startspår 8 i loppet som går över 1 640 meter och startas med bil. Torbjörn Jansson tar som vanligt plats i sulkyn bakom Jeppas Maxi som närmar sig en miljon svenska kronor insprunget.

I mitten av mars blev det seger i årsdebuten i V86 på Solvalla. En placering som gav 60 000 kronor i prispengar. Ifjol vann Jeppas Maxi fem av sina sju V75-starter.

Publicerad: tis 31.03.2015 kl.07:18

Fotboll: Ålands Radio direktsänder både IFK Mariehamns och Åland Uniteds seriepremiärer i april. Först ut är IFK Mariehamn som möter Jaro den 12 april i Jakobstad och den matchen börjar klockan 17.00. En vecka senare, den 19 april, spelar Åland United sin första match i Damernas liga när Honka tar emot i Esbo och avsparken sker klockan 15.30. Utöver dessa två direktsända matcher är ytterligare två inplanerade i maj och sen tillkommer fler matcher under säsongens gång.

Publicerad: mån 30.03.2015 kl.14:49

Volleyboll: Nu är det klart att det det blir nio herrlag och lika många damlag i volleybollturneringen i öspelen på Jersey i sommar. Bara för ett tag sedan var Caymanöarna och Grönland med i volleyn, men dom har nu dragit tillbaka sina anmälningar både på dam- och herrsidan.
Gruppspelet består nu av två grupper där den ena gruppen har fem lag och den andra fyra lag och sen är det de två bästa från varje grupp som går till semifinal. Herrarna spelar sin första match på öspelens första dag, söndag 28 juni, mot Guernsey och damerna inleder turneringen på måndagen mot Bermuda.

Publicerad: sön 29.03.2015 kl.16:54
Dever Orgill gjorde 4 mål mot division 3-laget EsPa.
Dever Orgill gjorde 4 mål mot division 3-laget EsPa.

Fotboll: IFK Mariehamn tog en komfortabel seger borta mot division 3-laget EsPa i den femte omgången av den Finska cupen i dag. Det tog drygt en halvtimme innan Dever Orgill öppnade målskyttet i matchen, men en rejäl ketchupeffekt var att vänta för den jamaicanske anfallaren och hans IFK.

Fyra minuter efter 1-0-målet drygade Dever Orgill ut ledningen, och med timmen spelat hade IFK-anfallaren fullbordat sitt hattrick. I den 63:e matchminuten satte Amos Ekhalie 4-0 och i den 78:e matchminuten satte Dever Orgill 5-0.

Den offensive mittfältaren Petteri Forsell spelade en central roll i matchen då han var inblandad i samtliga mål. I och med segern är IFK vidare till åttondelsfinal i mitten av april.

  • Pekka Lyyski och Petteri Forsell intervjuas av totte Vesterlund.