Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: lör 25.10.2014 kl.19:49

Segling: Både Staffan Lindberg och Björn Hansen förlorade sina kvartsfinaler. Lindberg föll mot Taylor Canfield med 1-3 och Hansen förlorade med 2-3 mot Johnie Berntson.Utöver Canfield och Berntson är världscupledaren Ian Williams och Eric Monnin i semifinal.

Publicerad: lör 25.10.2014 kl.17:33

Åland United gjorde idag klart med näste lokala spelare, Sofia Lindström ifrån IFK Mariehamn. Assisterande tränaren Mikael Virta säger: ”Ett gott tecken på att vårt långsiktiga arbete med att ge åländska flickor chansen att utvecklas mot att bli elitfotbollsspelare hemma på Åland existerar och om inte ännu bär mogen frukt, så har den gett oss knoppar som kommer att slå ut i blom om något år! Flere plantor sås hela tiden och jorden gödslas för fullt.”

Publicerad: lör 25.10.2014 kl.17:30

Ishockey: IFK Mariehamn vann den första matchen i division 3 när SK Iron besegrades med 3-2 och stor matchhjälte blev lagkaptenen Jim Manselin som satte den avgörande pucken med 40 sekunder kvar av förlängningen. Men det var Iron som började bäst. Efter en mållös första period så gjorde dom 1-0 med en minut kvar av den andra, sen utökade dom till 2-0 nio minuter in i tredje. Men sen reste sig IFK, bara ett par minuter senare reducerade Alexander Grundström och ytterligare en minut senare kvitterade Nicklas Herou. 2-2 stod sig ordinarie tid ut och sen klev alltså Jim Manselin fram och gav IFK den extra poängen.
Redan imorgon spelar IFK sin nästa match när Norrtälje väntar på bortaplan.

Publicerad: lör 25.10.2014 kl.16:37

Fotboll: IFK Mariehamn slutade på femte plats i Tipsligan i år efter att dom vann den sista matchen mot TPS med 3-1. VPS lyckades knipa fjärde platsen efter att dom besegrade KuPS med 1-0 på bortaplan. IFK tog ledningen efter 16 minuter genom Diego Assis och bara två minuter senare ökade Luis Solignac på till 2-0. Åtta minuter in i den andra halvleken gjorde Assis sitt andra mål för dagen. TPS reducering kom med åtta minuter kvar av ordinarie tid.
Solignac slutade på 14 gjorda mål och delade skytteligan med Jaros Jonas Emet. Sedan tidigare stod det klart att HJK tar hand om guldet, SJK blev tvåa och Lahti slutade på tredje plats. 

Publicerad: lör 25.10.2014 kl.12:01

Segling: Både Staffan Lindberg och Björn Hansen med besättningar tog sig till kvartsfinal i världscuptävlingen i matchrace på Bermuda. Lindberg möter Taylor Canfield från amerikanska Jungfruöarna och där vann Canfield den första matchen. Även Hansen förlorade den första kvartsfinalmatchen mot landsmannen Johnie Berntsson. I kvartsfinalerna är det först till tre vinster som gäller och matcherna fortsätter under lördagen.