Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: ons 26.11.2014 kl.11:08

Lars Janlöv valdes till ny ordförande för Ålands Idrottsdistrikt vid höstmötet igår kväll. Han efterträder Kenneth Andersson som avgick efter att ha suttit på posten i 23 år.
På höstmötet delades också stipendier ut och friidrottaren Hanna Wiss fick det största på 1.000 euro för sina insatser den senaste säsongen där hon bland annat tog silver i längd i FM. Simon Jansson, även han friidrottare, fick 600 euro. Jansson var uttagen i H19-landslaget och var med i Nordiska mästerskapen på 400 m.

Publicerad: sön 23.11.2014 kl.17:55

Ishockey: IFK Mariehamn följde upp gårdagens storseger med att besegra Järfälla HC med 3-1 (0-0, 1-0, 2-1) på bortais i dag. Robin Englund gav sitt IFK ledningen i den andra perioden. I början av den tredje perioden kvitterade Järfällas Mattias Cumberbatch, men Marcus Friberg Carlsson gav IFK ledningen på nytt.

Två utvisningar i slutet av matchen höll på att ställa till det för IFK. Med drygt två minuter kvar att spela fick ålänningarna spela över en minut med två man mindre på banan efter att Nutthakit Snickars och Jim Manselin visats ut. I det läget valde dessutom Järfälla att ta ut målvakten. Men IFK höll undan och med fem sekunder kvar av matchen fastställde Robin Englund slutresultatet i öppen kasse. Tre mycket viktiga poäng för IFK i kampen om en plats i Alltrean.

  • IFK-tränaren Rein Metsik beskriver känslan efter helgens två segrar.
Publicerad: sön 23.11.2014 kl.11:52

Volleyboll: Sollentuna, med ex-JIK:aren Kosma Smiechowski i laget, vann igårkväll med 3-1 hemma mot Södertelge i elitserien. Setsiffrorna blev 25-22, 25-13, 23-25, 26-24. Med sju matcher spelade ligger Sollentuna på sjätteplatsen i tabellen, en poäng bakom Verneri Vetriös Tierp som i dag tar emot Hylte/Halmstad.

Publicerad: lör 22.11.2014 kl.21:53

Fotboll: I kväll presenterade Åland United ett nyförvärv. Julia Tunturi, som representerat TPS, har skrivit på ett kontrakt för 1+1 år med ÅU.

Mittfältaren har spelat regelbundet i ungdomslandslagen och deltog i U20-VM i Kanada i somras. Hon är dessutom uttagen till A-landslagets testläger i nästa vecka. Åland United skriver på sin hemsida att den assisterande tränaren Mikael Virta beskriver henne som den största talangen inom finländsk fotboll för tillfället.

  • Julia Tunturi intervjuas av Totte Vesterlund.
Publicerad: lör 22.11.2014 kl.21:45

Ishockey: IFK Mariehamn krossade IF Hässelby SK Kälvesta på bortais. Segersiffrorna skrevs till 12-0 (5-0, 2-0, 5-0). Robin Englund, Niclas Hero och Alexander Grundström i IFK:s första kedja stod ånyo för en stark prestation och bidrog med fler än hälften av målen i matchen.

Robin Englund noterades för fyra fullträffar medan Niclas Hero och Alexander Grundström gjorde två mål vardera. Emil Molander, Robin Dahla, Niklas Manselin och Oliver Mattsson stod för varsitt mål.

I och med storsegern klättrade IFK förbi Järfälla HC i kraft av bättre målskillnad, och över strecket till Alltrean i den haltande tabellen. I morgon ställs IFK mot Järfälla som har två matcher färre spelade än ålänningarna.