Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: mån 25.05.2015 kl.20:43

Fotboll: IFK Mariehamn spelade oavgjort 1-1 mot FC Inter i Åbo på måndagskvällen. Hemmalaget tog ledningen efter sex minuter när Joni Aho hittade rätt med ett långskott. Efter en knapp halv timme kvitterade Dever Orgill i sin comeback efter skadan. I den andra halvleken hade båda lagen en hel del chanser att avgöra matchen.

IFK ligger kvar på tredje plats i tabellen, nu med 19 poäng. HJK leder med 24 poäng och en match mer spelad, SJK är tvåa med 20 poäng. Nu har IFK matchledigt i en dryg vecka, nästa match spelas onsdag 3 juni när SJK kommer på besök till Mariehamn.

 

Publicerad: mån 25.05.2015 kl.17:38

Dragracing: Fredrik Fredlund vann den första deltävlingen i EM på Santa Pod-banan i England efter att han besegrade Alex Hope i finalen. Det var en jämn final där Fredlund körde på 7,202 och Hope på 7,255. I semifinalen besegrade Fredlund Martin Bishop på sin Pro Stock Bike efter 7,048 medan Alex Hope besegrade kvalettan Karl-Heinz Weikum i sin semifinal.

Publicerad: mån 25.05.2015 kl.14:59
Får vi se Orgill slå volt ikväll? Arkivfoto: Hasse Persson-Bru

Fotboll: Både Dever Orgill och Philip Mantilla är tillbaka i laget när IFK Mariehamn möte FC Inter i Åbo i Tipsligan ikväll. IFK börjar med Walter Viitala i mål, backlinjen består av Thomas Mäkinen, Bobbie Friberg Da Cruz, Jani Lyyski och Philip Mantilla. I botten på mittfältet spelar Duarte Tammilehto och Anthony Dafaa och framför dom Robin Sid, Diego Assis och Brian Span och längst upp på topp Dever Orgill.

IFK saknar Kristian Kojola, Albin Granlund, Tommy Wirtanen, Amos Ekhalie, Petteri Forsell och Aleksei Kangaskolkka i kvällen match. Om IFK vinner går dom upp på andra plats i tabellen efter ledande HJK.

Publicerad: mån 25.05.2015 kl.14:33

Dragracing: Fredrik Fredlund tog sig till semifinal i den första deltävlingen i europamästerskapet i Pro Stock Bike på Santa Pod-banan i England när han besegrade Len Paget i kvartsfinalen. Fredlund körde på 7,149, vilket var den snabbaste tiden i kvartsfinalerna.
I kvalet körde Fredlund på 7,077 och var tvåa efter Karl-Heinz Weikum som körde på 7,056. Semifinalerna och finalen körs senare under måndagen.

Publicerad: mån 25.05.2015 kl.14:14

Ishockey: IFK Mariehamns nuvarande verksamhetsledare Marcus Englund byter arbetsuppgifter inom föreningen och blir träningschef och tränare. Därför söker IFK Mariehamn ishockey nu efter en verksamhetsassistent på halvtid som ska sköta sköta de administrativa uppgifterna på kontoret.