Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: fre 3.07.2015 kl.10:34

Fotboll: Petteri Forsell tränar återigen med truppen och är redo för spel i söndagens hemmamatch mot Ilves. Det var i ligapremiären mot Jaro som Petteri blev tacklad av Jamar Dixon och skadade knäet. Ilves som ligger näst sist i tabellen möter IFK som nu ligger femma klockan 18:30 på söndag.

Publicerad: fre 3.07.2015 kl.10:14

Fotboll: En tuff match väntar för Åland United borta på söndag. ÅU ställs mot serieledarna PK 35, ett lag ÅU inte lyckats besegra på de senaste fyra mötena. Ella Vanhanen är antagligen tillbaka i spel men enligt andretränare Mikael Virta är det svårt att säga hur mycket spel hon klarar av, Hanna Lönnqvist är fotskadad. Truppen väntar även på de tre spelarna som idag spelar final i Öspelen, Maja Lindqvist, Elin och Sofia Lindström, tre spelare som truppen behöver i matchen på söndag. PK 35 leder ligan med 26 inspelade poäng på tio matcher, ÅU ligger trea med 19 poäng på nio spelade matcher. 

Publicerad: fre 3.07.2015 kl.09:42

Travsport: Det blev tre åländska segrar när landskampstravet avgjordes under torsdagskvällen på ålandstravet. Sölve Högmans Crosby tog sin tredje raka seger och Barbro Carlsson vann lopp nummer tre med Show Time. Den sista åländska segern stod Sigvard Helsing-tränade Bottnas Ambassadör för med Erik Lindegren i sulkyn. Flest segrar under kvällen tog Claes Sjöström som var först i mål i fyra av tio lopp i landskampen som Sverige vann.

Publicerad: fre 3.07.2015 kl.09:24

Ridsport: Fyra ålänningar rider i helgen finska mästerskapen för islandshästar i Ypäjä. Elin Andersén, Rebecca Pokela och Jenny Karlsson rider i ungdomsklassen medan Corinne Westerlund rider i seniorklassen med sina två hästar. Ungefär 85 ekipage väntas komma till start i helgens tävlingar.

Publicerad: tors 2.07.2015 kl.22:42
Hanna Wis tog Ålands andra guld

Friidrott: Hanna Wiss tog guld i längdhoppet när hon hopade 5,78 i det andra hoppet. Tvåan hoppade 5,49 och var aldrig nära att hota Wiss som bara genomförde två hopp. Hon har dragit på sig en förkylning och kände dessutom av en liten sträckning i ena benet och stod därför över de fyra sista hoppen.

  • Hanna Wiss intervjuas av Owe Sjöblom