Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: ons 4.05.2016 kl.20:28

Fotboll: IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 i en rätt så händelsefattig match mot nykomlingen PK-35. I den första halvleken skapade lagen varsin chans och i den andra halvleken hade IFK möjligheten att spräcka nollan ett par gånger utan att lyckas. Spelmässigt var det gästerna som hade mer initiativ, men dom kunde inte skapa några riktigt heta chanser.
IFK blev av med serieledningen eftersom HJK vann sin match. Båda lagen har 14 poäng, men HJK har bättre målskillnad. Nästa match för IFK:s del är på måndag då Inter väntar i Åbo.

Klicka för att se större bilder
  • Walter Viitala höll åter nollan. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Kristian Kojola fick matchens tre stjärnor. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Spelet och poängen gladde varken publiken eller hemmalaget. Foto: Hasse Persson-Bru.
Publicerad: tis 3.05.2016 kl.16:16
Walter Viitala har hållit nollan i fyra av sex ligamatcher. Foto: Hasse Persson-Bru.
Walter Viitala har hållit nollan i fyra av sex ligamatcher. Foto: Hasse Persson-Bru.

Fotboll: IFK Mariehamns målvakt Walter Viitala har utsetts till april månads spelare i Tipsligan och tränarduon Peter Lundberg och Kari Virtanen blev månadens tränare. Utöver det så tas också ett lag ut och i det ingår inte mindre än fyra spelare från IFK, förutom Viitala finns även Bobbie Friberg Da Cruz, Kristian Kojola och Dever Orgill i månadens lag.

Reporter: Owe Sjöblom
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: mån 2.05.2016 kl.21:44

Fotboll: FC Åland fick besked idag att Sportkila inte godkänns för division 2-spel och det innebär att hemmapremiären mot Atlantis på torsdag måste flyttas till Eckeröhallen.

- Tre dagar före hemmapremiären fick vi reda på att domarnas omklädningsrum inte håller den klass som krävs för division 2, säger FC Ålands ordförande Kristian Andersson.
För att Sportkila ska godkännas måste det till ett nytt omklädningsrum för domarna där dom har en egen dusch.
De övriga planerna som FC Åland ska använda, i Markusböle och Rangby, har inte gräsmattan i skick ännu, men de är godkända av förbundet. FC Åland tittade på möjligheten att spela i Jomala eller Mariehamn och det fanns tid på Vikingavallen, men då hade ändrad starttid krävts och det gick inte förbundet med på. Så nu ska alltså matchen mellan FC Åland och Atlantis spelas i Eckeröhallen klockan 17.00 på torsdag.

Reporter: Owe Sjöblom
sporten@radiotv.ax

Publicerad: mån 2.05.2016 kl.17:16
Kenneth Westerback. Foto: Owe Sjöblom

Ishockey: IFK Mariehamn har gjort klart med en ny verksamhetsledare och tränare för A-laget i den meriterade Kenneth Westerback från Vasa. De senaste sex åren har han jobbat som träningschef för juniorerna i Vasa Sport och på meritlistan finns också bland annat hjälptränare och ansvarig tränare när Vasa Sport spelade i Mästerskapsserien.
- Jag vill göra något nytt och den här lösningen passade mig och hela familjen samtidigt som IFK har något intressant ett erbjuda, säger Westerback.
Westerback har träffat spelarna en gång och ska ha ytterligare ett möte med dom och sen får dom en vecka på sig att bestämma om dom vill spela vidare eller inte. IFK jobbar även på en stab runt Westerback som ska bestå av sex – sju personer och vilka dessa blir meddelas senare.

Reporter: Owe Sjöblom
sporten@radiotv.ax

  • Kenneth Westerback och ordförande Stefan Aldeborg
Publicerad: mån 2.05.2016 kl.14:27

Volleyboll. Jacob Nordlund utsågs till årets bästa herrspelare och Melina Mangs till årets bästa damspelare när Jomala IK höll säsongsavslutning med prisutdelningar förra veckan. Årets flickjunior blev Lina Jylhä och årets pojkjunior blev Emil Svensson. Årets pärla blev Ulrika Simons.
Årets kronprinsessa blev Elin Blomberg och kronprins blev Aigars Zakis. Sven-Eriks vandringspris gick till Jennifer Karlsson, årets team-mate i B-laget blev Lina Jylhä och årets team-mate i C-laget blev Selma Sporre. Priset för största framsteg i B-laget fick Amanda Karlsson och i C-laget Ia Eklund. Paf Opens pris till Den som gör skillnad gick till Birgitta Nordlund och Torsten Wikstrands ansvarspris tillföll Janet Cayabyab.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Klicka för att se större bilder
  • Jacob Nordlund utsågs till Årets bästa herrspelare. Foto: Pressbild.
  • Melina Mangs fick priset för Årets bästa damspelare. Foto: Pressbild.