Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: mån 30.03.2015 kl.14:49

Volleyboll: Nu är det klart att det det blir nio herrlag och lika många damlag i volleybollturneringen i öspelen på Jersey i sommar. Bara för ett tag sedan var Caymanöarna och Grönland med i volleyn, men dom har nu dragit tillbaka sina anmälningar både på dam- och herrsidan.
Gruppspelet består nu av två grupper där den ena gruppen har fem lag och den andra fyra lag och sen är det de två bästa från varje grupp som går till semifinal. Herrarna spelar sin första match på öspelens första dag, söndag 28 juni, mot Guernsey och damerna inleder turneringen på måndagen mot Bermuda.

Publicerad: sön 29.03.2015 kl.16:54
Dever Orgill gjorde 4 mål mot division 3-laget EsPa.
Dever Orgill gjorde 4 mål mot division 3-laget EsPa.

Fotboll: IFK Mariehamn tog en komfortabel seger borta mot division 3-laget EsPa i den femte omgången av den Finska cupen i dag. Det tog drygt en halvtimme innan Dever Orgill öppnade målskyttet i matchen, men en rejäl ketchupeffekt var att vänta för den jamaicanske anfallaren och hans IFK.

Fyra minuter efter 1-0-målet drygade Dever Orgill ut ledningen, och med timmen spelat hade IFK-anfallaren fullbordat sitt hattrick. I den 63:e matchminuten satte Amos Ekhalie 4-0 och i den 78:e matchminuten satte Dever Orgill 5-0.

Den offensive mittfältaren Petteri Forsell spelade en central roll i matchen då han var inblandad i samtliga mål. I och med segern är IFK vidare till åttondelsfinal i mitten av april.

  • Pekka Lyyski och Petteri Forsell intervjuas av totte Vesterlund.
Publicerad: sön 29.03.2015 kl.13:58

Fotboll: Jomala IK förlorade lördagens träningsmatch mot det svenska division 6-laget Westermalms IK med 2-4. I halvtid hade gästerna ledningen med 1-0. JIK:s mål gjordes av Jonas Welander och Isaac Oliseh.

Publicerad: sön 29.03.2015 kl.13:48

Volleyboll: Jomala IK:s herrar slutade trea i Vårettan. Det står klart efter helgens två förluster på bortaplan. I lördags förlorade JIK med 0-3 mot KFUM Örebro och i dag skrevs siffrorna till 1-3 mot Team Gotland.

JIK var sedan tidigare klara för spel i division 1 nästa säsong.

Publicerad: sön 29.03.2015 kl.13:30
MGF:s Emma Pussinen tog medalj och fick stipendium på FSGM i Bollhalla. Foto: Totte Vesterlund.
MGF:s Emma Pussinen tog medalj och fick stipendium på FSGM i Bollhalla. Foto: Totte Vesterlund.

Gymnastik: I helgen avgjordes de Finlandssvenska gymnastikmästerskapen i mångkamp och lag i Bollhalla. Och det blev ett framgångsrikt mästerskap för arrangörsklubben Mariehamns Gymnastikförening.

Emma Pussinen är precis på väg ut ur en hård träningsperiod och blev trea av tre deltagare i F-klassen. Pussinen fick även ta emot Magnus Cedercreutzs minnesfonds stipendium som delas ut till en ung och lovande tävlingsgymnast. Det är stiftelsen för finlandssvensk gymnastik som delar ut stipendiet.

I D-klassen segrade MGF:s Nora Karlsson. Totalt blev det sex individuella medaljer till MGF.