Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: lör 28.11.2015 kl.23:20

Innebandy: - Det är oerhört dåligt.

IF Frams lagkapten och spelande tränare Gustav Mörn skräder inte orden när han sammanfattar sitt lags, och sin egen, insats under helgens hemmaomgång i Baltichallen i division 4 som bara slutade med en poäng.

Fram inledde med förlust, 1-4, mot KY-Sport och i den matchen var det Mörn som bidrog med ett mål.

Dagens andra match mot SBS Masku 2 slutade 5-5 och Frams målskyttar i den tillställningen var: Gustav Mörn 2, Tommy Lundberg, Fredrik Engström och Andreas Jansson 

  • IF Frams spelande tränare och lagkapten Gustav Mörn intervjuas av Totte Vesterlund.
Publicerad: lör 28.11.2015 kl.22:52

Innebandy: BK NGD besegrade SalBa med 6-2 i den andra matchen i dagens hemmaomgång. Triumfen i Baltichallen var NGD:s första vinst i division 2 sedan mitten av oktober. Åländskorna har haft problem med målskyttet och hade inför mötet med tabelljumbon bara gjort tre mål och tagit en poäng på de tre senaste matcherna.

Men nu lossnade det rejält och det var dessutom sex olika spelare som noterades som målskyttar i matchprotokollet: Emma Öfverström, Mikaela Lindholm, Fanny Boman, Mathilda Sjövall, Sandra Vesterlund och Vilma Rajalin.

Desto tyngre blev hemmaomgångens första match för NGD då de föll med 2-7 mot JSB-13. Målen i den matchen gjordes av Mathilda Sjövall och Anna Andersson.

  • NGD-tränaren Ramona Hildén intervjuas av Totte Vesterlund.
Publicerad: lör 28.11.2015 kl.17:04

Volleyboll: Jomala IK:s damer i division 1 norra åkte på sin sjunde raka förlust i dag när de föll med 0-3 hemma mot Linköpings VC. Setsiffrorna i Vikingahallen skrevs till 12-25, 16-25, 14-25. I omgången dessförinnan lyckades tabelljumbon JIK knipa en setseger, men nu blev det alltså en ny tung förlust för åländskorna som förlorat samtliga sina matcher den här säsongen och är fast förankrade i botten av tabellen på den tionde och sista platsen i den nya division 1-serien.

- Det var inte vår bästa prestation. Ett steg tillbaka, säger den spelande tränaren Adrienne Marie till Ålands Radio.

  • Jomalas spelande tränare Adrienne Marie intervjuas av Totte Vesterlund.
Publicerad: lör 28.11.2015 kl.14:52

Curling: Finländska lag Oona Kauste, som representerar Ålands Curlingklubb i det inhemska seriesystemet, tog brons i EM i Esbjerg efter seger med 10-8 i match om tredjepris mot hemmanationen Danmark igår. Det var den första EM-medaljen någonsin för ett finländskt damlag i curling.

Åländskan Mari Wickström agerade coach för Oona Kaustes lag där också Milja Hellsten, Maija Salmiovirta, Marjo Hippi och reserven Jenni Räsänen ingår.

  • Åländska coachen Mari Wickström intervjuas av Totte Vesterlund.
Publicerad: fre 27.11.2015 kl.11:44

Curling: Finlands lag Oona Kauste, som representerar Ålands Curlingklubb i det inhemska seriesystemet, har gjort succé i EM i Esbjerg, Danmark. I och med att laget tog sig till semifinal säkrades en plats i VM i Kanada i vår. I gårdagens semifinal blev det dock förlust mot Skottland med 7-9 och i dag spelar lag Kauste bronsmatch mot Schweiz. Det är första gången sedan 1997 som ett finskt damlag är bland de fyra bästa i ett Europamästerskap.

Laget coachas av åländskan Mari Wickström.

I finalen ställs Ryssland, som besegrade hemmanationen Danmark med 6-5 i semifinalen, mot Skottland.