Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: lör 20.09.2014 kl.09:02

Segling: Team Gabriella med skipper Markus Rönnberg vann under fredagen två nya matcher i junior-EM i matchracing i Portugal. Det åländska laget som består av Markus Rönnberg, Micke Berg, Måns Lundberg och Emil Nordlund besegrade Mark Lees från Storbritannien och Hampus Appelgren från Sverige och har nu tre segrar och en förlust hittills i EM.
 

Publicerad: lör 20.09.2014 kl.08:57

Segling: Matchracingseglaren Björn Hansen är klar för kvartsfinal i världscuptävlingen i Chicago. Hansen gick vidare som åttonde och sista besättning. Taylor Canfield vann grundomgången före Ian Williams. Seglingarna fortsätter under lördagen.

Publicerad: fre 19.09.2014 kl.16:02

Innebandy: Storvretas Hannes Öhman fanns inte med när Storvreta vann premiären av den svenska superligan mot Växjö tidigare i veckan. Sommarens besked om att lägga klubban på hyllan är definitivt. Och i en intervju med unt.se framgår att Hannes Öhman åtminstone inte ännu saknar hetluften som det innebär att själv spela. – Jag tror inte att jag orkar några byten. Jag har verkligen tagit semester sedan i maj och skulle inte ha så mycket att tillföra, säger han till unt.se

Ännu är det inte helt klart exakt vilken roll han ska inom klubben den här säsongen

– Det är inte helt spikat. Jag ska sitta på läktaren på hemmamatcherna och ska i periodpauserna föra en dia­log med huvudcoach Stefan Forsman. Det kommer att utvecklas under säsongen och det finns lite olika tankar på vad jag ska göra. Om jag ska utveckla min roll mer mot båset eller mer mot en sportchefsroll. Det vet vi inte än. Jag vet inte heller, säger Öhman till unt.se

Publicerad: fre 19.09.2014 kl.15:49

Fotboll: FC Åland går imorgn ut till den sista heammamatchen för säsongen när laget gästas av JyTy. FC Åland kan som bäst sluta tvåa i sin division 3-zon, något som med största sannolikhet inte räcker för att stiga till division 2. Matchen spelas i Sund med start klockan 16.00 imorgon lördag. 

Publicerad: fre 19.09.2014 kl.14:40

Mikael Granskog tilldelades idag Mariehamns stads idrotts/friditsstipendium på 2000 euro. I motiveringen framgick bland annat att Mikael Granskog under många år är och har varit en verklig eldsjäl för fotbollen i Mariehamn. I dagsläget är cirka 400 barn- och ungdomar regelbundet aktiva i IFK:s fotbollsverksamhet och Mikaels ideella och oförtrutna engagemang har starkt bidragit till detta. Sedan 1996 har han fungerat som styrelseledamot/ordförande i IFK Mariehamns fotbolls olika konstellationer. Under sin egen aktiva karriär spelade han 178 förbundsmatcher i den grönvita tröjan. Han gjorde 24 a-landskamper samt 34 pojk- och juniorlandskamper för Finland.