Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: tis 13.10.2015 kl.11:26
Pekka Lyyski vill ge en bortaseger mot HJK i avskedspresent till IFK Mariehamn.
Pekka Lyyski vill ge en bortaseger mot HJK i avskedspresent till IFK Mariehamn.

Fotboll. Efter 14 raka säsonger som huvudtränare för IFK Mariehamn är slutet nära för Pekka Lyyski. Telefonen har gått varm hos tränaren sedan beslutet om att han inte förlänger kontraktet med IFK efter säsongen blev känt. Men själv har Pekka Lyyski valt att fokusera på annat än medias alla frågor. Det återstår ju trots allt två matcher i ligan och den bästa avskedspresenten av alla vore väl ändå om IFK för första gången någonsin skulle lyckas ta tre poäng borta mot HJK när lagen möts på söndag.

  • Pekka Lyyski intervjuas av Hasse Persson-Bru:
Publicerad: mån 12.10.2015 kl.11:18

Det är ännu oklart vem som efterträder IFK Mariehamns huvudtränare Pekka Lyyski som slutar efter den här säsongen. Det säger IFK ab:s styrelseordförande Robert Söderdahl som menar att Pekka Lyyskis betydelse för IFK Mariehamn och fotbollen på Åland är enorm och att man nu är mitt uppe i rekryteringen av en ny tränare.
Pekka Lyyskis avtal går ut den 30 november. Enligt ett pressmeddelande från IFK bestämde han sig redan i somras för att sluta när kontraktet går ut.
- Efter många år i klubben kände jag att det var dags. Jag är stolt och nöjd över vad jag åstadkommit i klubben under mina år, säger Pekka Lyyski som inte avslöjar om han har några planer för framtiden.
IFK Mariehamn har två matcher kvar i årets serie, på söndag på bortaplan mot HJK och säsongavslutning hemma mot VPS den 25 oktober.
Ålands Radio har också varit i kontakt med Pekka Lyyski som lovat ställa upp för en intervju i morgon.

  • IFK-ordföranden Robert Söderdahl intervjuas av Malin Lundberg:
Publicerad: mån 12.10.2015 kl.07:08

Fotboll. Huvudtränaren Pekka Lyyski lämnar IFK Mariehamn efter den här säsongen. Det skriver Ålandstidningen i dag. På ett styrelsemöte förra veckan ska Lyyski enligt tidningen ha meddelat att han inte tänker fortsätta i klubben. IFK Mariehamns styrelseordförande Robert Söderdahl vill inte bekräfta uppgiften, men säger att han tror att tränarfrågan inför nästa år snart ska nå en lösning.

Publicerad: sön 11.10.2015 kl.19:33

Segling: Björn Hansen och hans lag blev trea i världscuptävlingen i matchrace på Bermuda efter att han vann bronsmatchen mot Taylor Canfield med 2-1. Tidigare under dagen förlorade Hansen semifinalen mot Keith Swinton med 1-3. I och med att världscupledande Ian Williams åkte ut i kvartsfinalen så knappade tvåan Hansen in på honom i den totala världscupen. Inför finalen i Malaysia i början av nästa år är Hansen bara två poäng efter Williams.

Publicerad: sön 11.10.2015 kl.18:38

Volleyboll: I svenska elitserien för herrar förlorade Sollentuna en jämn match mot Tierp på bortaplan med 2-3, där femte setet slutade 16-14 till Tierp. I Sollentuna fanns Johan Lindström med på bänken utan att göra något inhopp. Den förre JIK-spelaren Kosma Smiechowski gjorde 18 poäng för Sollentuna och var med det bäst i laget. Sollentuna har fyra poäng efter två matcher och ligger trea i tabellen.