Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

Här är kandidaterna till årets Roffe Lindqvist-pris

 

 

 

Publicerad: fre 12.02.2016 kl.10:23

Fotboll: IFK Mariehamn fortsätter jakten på att spräcka nollan i ligacupen idag när FC Lahti tar emot i Mukkulahallen i Lahtis. IFK ställer upp med Walter Viitala i mål, i backlinjen spelar Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski och Bobbie Friberg Da Cruz. På mittfältet huserar Brian Span, Anthony Dafaa, Amos Ekhalie och Robin Sid och i anfallet finns Diego Assis och Aleksei Kangaskolkka.
Gabriel Petrovic har stannat hemma med influensa och Thomas Mäkinen och Marc Nordqvist har studentskrivning så dom är inte med i truppen. Däremot är Philip Mantilla tillbaka efter att ha stått över senast mot Inter.
IFK ligger sist i gruppen och har alltså inte gjort något mål ännu i ligacupen, Lahti leder med åtta poäng efter fyra matcher.

Publicerad: fre 12.02.2016 kl.10:13

Skytte: Fredrik Blomqvist var tämligen överlägsen när han vann den tredje deltävlingen i vinterns luftpistolcup. Blomqvist sköt 555 poäng totalt och var hela 14 poäng före tvåan Tomas Mörn. Mikael Johansson blev trea med 539 poäng. Fredrik Blomqvist har vunnit alla tre deltävlingar hittills och har grepp om luftcupen med två deltävlingar kvar.
I A50-klassen vann Jan Malmberg med 351 poäng, Petter Eskills blev tvåa endast en poäng bakom och Rune Karlsson kom på tredje plats med 346 poäng. I A50-klassen ligger Jan Malmberg bäst till efter tre deltävlingar då han har vunnit två och Peter Hellsten en.

Publicerad: tors 11.02.2016 kl.05:49

Ishockey: För två säsonger sedan var svenske Jacob Larsson med och förde upp IFK Mariehamn från division 4 till trean. Nu har Larsson, som numera spelar för sin moderklubb Kristinehamn, uppmärksammats för ett konstmål i 15-1-segern mot Forshagas andralag i den värmländska Fortsättningstrean.

Larsson gjorde som Mikael Granlund i VM 2011, skrinnade bakom målet, la upp pucken på klubbladet, och föste in den i närmsta krysset. På sportbladets sajt beskrivs målet som helt genialt och även hockeysverige.se har uppmärksammat målet som finns att beskåda på Youtube. 

Reporter: Totte Vesterlund
redaktion@radiotv.ax

Publicerad: ons 10.02.2016 kl.14:31

Fotboll. Richard Nordas anlitas som fystränare för Åland United den här säsongen. Det berättar klubben i ett pressmeddelande.
Nordas har en kandidatexamen i idrottsvetenskap och han är diplomerad massör. Tidigare har han jobbat som fystränare inom Örebro SK:s ungdomsverksamhet och han kommer följa Åland United och vara på plats vid flera träningar och många matcher.
Sedan tidigare samarbetar Åland United också med Jani Westerlund som hjälper till med att koordinera tester och viss fysisk träning, Anders Jansson som servar som fysioterapeut utanför lagets samlingar och Tomas Hellén som vid behov anlitats som massör.

Reporter: Malin Lundberg
redaktion@radiotv.ax

Publicerad: ons 10.02.2016 kl.10:30

Fotboll: Viktoria Byskata har provtränat med Åland United i en dryg månad och båda parter är överens om att hon ska spela i ÅU den här säsongen. Men nu kan det bli så att hennes tidigare klubb, Kokkola F-10, sätter käppar i hjulet. Byskata har ett giltigt kontrakt för 2016 med KF-10 men viceordförande Peter Haldin gav ÅU klartecken att hon skulle få komma hit och provträna och ÅU var överens med Haldin om att Byskata ska lånas ut för den här säsongen. Nu säger sig ordförande Rolf Mannerström vara omedveten om en sådan här uppgörelse och vill att ÅU ska betala en transfersumma. Men det kommer inte att hända enligt ÅU:s sportchef Mikael Virta, som ändå är hoppfull att det löser sig med Byskatas övergång inom den närmaste framtiden. Nya Åland var först med nyheten.