Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: mån 26.09.2016 kl.13:26

Volleyboll: Ida Wiklöf byter klubb inför den här säsongen och ska spela med Uppsala VBS i division 1. Wiklöf har hittills representerat Jomala IK i hela sin karriär men byter nu alltså klubb och får spela kvar i division 1. I våras blev det ju klart att Jomala IK degraderades och ska spela i division 2 den kommande säsongen som startar nästa helg.

Reporter: Owe Sjöblom
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: sön 25.09.2016 kl.22:45

Fotboll: Adelina Engman gjorde mål för Göteborgs FC i söndagens hemmamatch mot Eskilstuna. Målet betydde en 1-2 reducering i upptakten av den andra halvleken. Men Eskilstuna fick sista ordet med ett 3-1 mål och vann matchen. Göteborg FC ligger sexa i damallsvenskan.

Publicerad: sön 25.09.2016 kl.22:34

Fotboll: Ett begynnande migränanfall och en bristning i vaden tvingade IFK till två byten. Det berättar rehab- och fystränare Kristoffer Weckström för Ålands radio.

- Albin Granlund började se suddigt, sannolikt ett migränanfall som var på gång, så han ska nog vara okej under de närmaste dagarna, säger Kristoffer Weckström som menar att de elaka stämplingen som Granlund fick just före bytet inte var anledningen.
- Gabriel Petrovic fick en bristning i vaden och blir nog borta ett tag, vi vet inte hur länge, men med största sannolikhet missar han iallafall matchen mot PK-35. Vi utesluter inte att han kan vara med mot HJK den 14:e oktober. Under veckan vet vi nog mer och kan ha en exaktare prognos, säger Kristoffer Weckström.

Publicerad: sön 25.09.2016 kl.22:00

Innebandy: IFFram inledde säsongen i division 4 med två bortamatcher under söndagen. Det slutade med en klar seger med 7-0 i den första matchen mot SBS Naantali 3. Gustav Mörn gjorde tre mål och fick sällskap i målprotokollet av Jonas Karlsson, Anthon Sjölund, Peter Rikberg och Lukas Helén.

I den andra matchen mot Ryhti blev det förlust med 3-6 där Gustav Mörn, Tommy Lundberg och Jonas Karlsson noterades för mål.

 

Publicerad: sön 25.09.2016 kl.21:39

Trav: Sölve Högman-tränade Crosby kom till start i V75 på Solvalla på söndagen. 2140 meter voltstart var det som gällde och Claes Sjöström i sulkyn. Men Crosby slutade oplacerad.