Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: ons 28.09.2016 kl.14:49

Trav: Jeppas Maxis karriär är troligtvis över. Det säger ägaren Robert Ekström som inte tror att hästen kommer kunna bli fri från den knäskada som hämmar honom. 21 tävlingsstarter och cirka 120.000 euro i insprungna pengar sammanfattar Jeppas Maxis karriär som hade sin stora höjdpunkt under 2014 då han vann flera V75 lopp på raken.
  En längre intervju med Robert Ekström hör du i Åland idag klockan 16.15.

Reporter: Hasse Persson-Bru
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: ons 28.09.2016 kl.13:24

Fotboll: IFK Mariehamns mittfältare Gabriel Petrovic, som fick kliva av i matchen mot RoPS i söndags på grund av en vadskada, blir borta från spel i två till tre veckor. Det uppger IFK Mariehamn på sin hemsida. Det återstår fyra matcher för IFK i tipsligan och på söndag möts IFK och PK-35 från Vanda på WHA.  

Reporter: Eva Ringbom-Fonsell
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: ons 28.09.2016 kl.13:12

Fotboll. Anders Wiklöf utmanar Jakobstadslaget FF Jaros fans genom att dubblera varje euro i biljettintäkter klubben får i söndagens match mot KTP i division 1. Det skriver klubben på sin hemsida.
- Wiklöf har rötterna i Pedersöre och ett stort Jarohjärta, skriver Liga Jaros ordförande Harald Finne.
Han menar att varje euro är viktig för klubben just nu.
- Vi är nära ett nollresultat för i år och gör allt vi kan för att nå det.
FF Jaro ligger fyra i division 1.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

 

Publicerad: tis 27.09.2016 kl.06:32

Segling. Daniel Mattsson och Henrik Lundberg i Platu 25:an Miksel var bäst i Mariehamns seglarförenings måndagsseglingar i år. I går hölls sista tävlingen för året och då slutade Henrik Lundberg trea, men sett över hela säsongen var han och Daniel Mattsson bäst.
Tvåa i totalen blev Brage Jansson i Platu 25-an Pedro och trea blev Bengt Granholm i H-båten Oldie H. Totalt har 15 båtar deltagit i serien.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: tis 27.09.2016 kl.06:19

Trav. Årets sista tävling på travbanan i Norrböle blir inställd. Anmälningstiden gick ut förra veckan och eftersom för få hästar hade anmälts inhiberas tävlingen som skulle ha hållits den 1 oktober.

- Detta är mycket tråkigt men nu siktar vi på nästa år och hoppas på att då kunna få ihop fina lopp med mycket hästar, skriver Ålandstravet på sin hemsida.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax