Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

Här är kandidaterna till årets Roffe Lindqvist-pris

 

 

 

Publicerad: sön 14.02.2016 kl.17:42

Volleyboll: Jomala IK:s damer har fått upp ånga i division och vann även helgens andra match, idag var det Västerås som besegrades med 3-1 på bortaplan.

- Vi har hittat spelet som vi har letat efter hela säsongen och nu tror vi på oss själva, säger lagkaptenen Melina Mangs.
Det här var JIK:s tredje raka seger och dom ligger kvar på nionde plats, nu med tio poäng. Nästa helg tar JIK emot Sollentuna B och dom ligger just ovanför strecket med 17 poäng.

  • JIK:s lagkapten Melina Mangs
Publicerad: sön 14.02.2016 kl.17:01

Ishockey: Det blev förlust igen för IFK Mariehamn mot Segeltorp den här helgen, idag söndag vann gästerna med 5-4 och därmed är säsongen i praktiken över för IFK:s del. Dom har två bortamatcher kvar nästa helg innan fortsättningstrean är över, men dom matcherna är av kosmetisk betydelse.
IFK började söndagens match bäst och ledde med 2-1 efter den första perioden efter att Andreas Stenberg nätat två gånger. I den andra perioden tog Segeltorp över och när den var slut ledde gästerna med 4-3, Robin Dahla gjorde IFK:s mål. I tredje perioden utökade Segeltorp till 5-3 innan Andreas Stenberg fastställde slutresultatet med sitt tredje mål för dagen.
IFK ligger kvar på tredje plats och möter bottenlagen Älta och KTH i avslutningen nästa helg.

Reporter: Owe Sjöblom
sporten@radiotv.ax

  • IFK Mariehamn tränare Rein Metsik
Publicerad: sön 14.02.2016 kl.14:54

Bowling: Amadeus Ahonen, BC Clipper, vann den fjärde deltävlingen i Grand Prix när han slog 1.508 poäng totalt. Det var BC Clipper även på andra plats, Dennis Bergman fick 1.417 poäng och trea var IFK Mariehamn Ove Pellas med 1.351 poäng. Totalledaren Oskar Mattsson blev fyra med 1.340 poäng.
Mattsson leder alltså efter fyra deltävlingar med 102 poäng, Katarina Sundberg är tvåa med 65 poäng och Boris Bergman är trea med 62 poäng. För en seger i en deltävling erhåller man 30 poäng och sen är det fallande skala ner till 18:e plats. Det återstår en deltävling och sen står det klart vilka 16 spelare som tar sig till finalen.

Reporter: Owe Sjöblom
sporten@radiotv.ax

Publicerad: sön 14.02.2016 kl.14:17

Fotboll: Enligt uppgifter till Ålands Radio har Kokkola F10 inte betalat ut de pengar som dom enligt kontraktet med Viktoria Byskata skulle ha gjort för säsongen 2015.

- Det där har jag inte hört talas om, säger Rolf Mannström, ordförande för Kokkola F10.
Karlebylagets styrelse ska ha möte på onsdag och då hoppas Mannström att affären ska få ett slut.
Åland United vill inte kommentera uppgifterna om att Byskata inte ska ha fått de pengar som KF10 är skyldiga henne och om dom använder det i förhandlingarna för att få till övergången.

  • Rolf Mannström, ordförande i Kokkola F10
Publicerad: sön 14.02.2016 kl.13:51

Volleyboll: Jomala IK:s herrar förlorade bottenmötet mot Örebro på bortaplan med 1-3. Men det var JIK som började bäst och tog hem första setet. I det andra var hemmalaget starkare och i tredje var det väldigt jämt och Örebro kunde till slut vinna det setet med 28-26. I fjärde set fungerade ingenting för JIK och Örebro gick upp i ledning med 8-0 innan JIK tog sin första poäng, 25-13 blev det till slut. I och med förlusten så blev JIK passerade av Örebro i tabellen och ligger nu nästsist med 10 poäng, Gotland är sist med sex poäng och har två matcher färre spelade än JIK.