Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

Här är kandidaterna till årets Roffe Lindqvist-pris

 

 

 

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.10:01

Bowling: IFK Mariehamns Mats Rosberg var bäste poängplockare i helgens fjärde omgång i riksseriens division 2 med snittet 280,40 poäng. IFK tog hem tre segrar på de fem matcherna och närmar sig nu toppen. Serieledarna TuUL från Åbo vann bara en enda match och IFK närmar sig nu bakifrån. 225 poäng skiljer mellan lagen. 
   Sam Andersson var helgens bästa poängplockare när Käglan avverkade den fjärde omgången av riksseriens division 3. Hans poängsnitt låg på 233,60. Det räckte dock bara till två segrar av fem möjliga för Käglan som ligger sist i serien.
   BC Clipper hade större framgång i riksseriens division 4. I helgens omgång vann laget fem av sex matcher. Laget ligger tvåa i serien. Bäst i Clipper var Amadeus Ahonen med poängsnittet 196,50.

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.09:42

Styrkelyft: Marcela Sandvik blev bästa damlyftare i helgens FM i styrkelyft i Övertorneå. Hon var ensam tävlande i 52 kg-klassen där hon fick till en fin serie på 140 kg i knäböj, 115kg i bänkpress och 145 kg i marklyft vilket gav 400 kg totalt. Hennes knäböj, marklyft och total är nya SFI-rekord för veteraner.

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.09:38

Styrkelyft: Kenneth Sandvik och Ove Lehto gjorde upp om FM-guldet i tungviktsklassen när FM i styrkelyft med utrustning avgjordes i Övertorneå i helgen. Men för Kenneth Sandvik slutade tävlingen tidigt då han befaras ha slagit upp den lårskada som har hämmat honom på sista tiden. Owe Lehto däremot kunde med enkelhet avfärda den tredje konkurrenten Jari Martikainen och ta ännu ett FM-guld som tävlingens bästa herrllyftare. Redan i den första knäböjen med 380 kg på axlarna tvingades Kenneth Sandvik avbryta tävlandet. Ove Lehto tog 380 kg i knäböj, 360 kg i bänkpress och avslutade med 325 kg i marklyft. Totalt blev det 1065 kg och guld före Jari Martikainen som hade serien 985 kg. 

Publicerad: lör 6.02.2016 kl.19:08

Ishockey: 481 personer i publiken såg IFK Mariehamn besegra IFK Österåker Vikings med 6-4 (2-2, 0-1, 4-1) i lördagens match i Islandia. Bäste målskytt för IFK var Alexander Grundström med fyra mål för dagen.

  • Alexander Grundström intervjuas av Hasse Persson-Bru.
Publicerad: lör 6.02.2016 kl.18:18

Fotboll: Lördagens träningsmatch mellan ligalaget Åland United och Hammarby IF från elitettan i Sverige blev en mållös historia. Båda lagen hade sina chanser att avgöra. Redan i matchens första minut hade Hammarby ett farligt läge, men Ann-Sofie Gripenberg lyckades med hjälp av egen försvarare styra undan bollen. Cynthia Uwak hade Åland Uniteds vassaste läge i slutet av den första halvleken. Den andra halvleken var på det stora hela väldigt chansfattig. Men tränare Gary Williams var nöjd med både prestationen och resultatet.

- Jag tycker att alla ska vara stolta med hur vi fullföljer matchen. Vi avslutade starkt och hade några riktigt bra lägen på hörnor och Hammarby tog inte vara på sina chanser heller. Det var särskilt roligt att se unga spelare som Sofia Lindström, Olivia Mattsson och Maja Lindqvist hittar varandra ute på planen. Jag tycker det är positivt och det är något vi kan bygga vidare på för framtiden, säger Gary Williams.

 

  • Gary Williams intervjuas av Hasse Persson-Bru.