Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

Här är kandidaterna till årets Roffe Lindqvist-pris

 

 

 

Publicerad: lör 6.02.2016 kl.19:08

Ishockey: 481 personer i publiken såg IFK Mariehamn besegra IFK Österåker Vikings med 6-4 (2-2, 0-1, 4-1) i lördagens match i Islandia. Bäste målskytt för IFK var Alexander Grundström med fyra mål för dagen.

  • Alexander Grundström intervjuas av Hasse Persson-Bru.
Publicerad: lör 6.02.2016 kl.18:18

Fotboll: Lördagens träningsmatch mellan ligalaget Åland United och Hammarby IF från elitettan i Sverige blev en mållös historia. Båda lagen hade sina chanser att avgöra. Redan i matchens första minut hade Hammarby ett farligt läge, men Ann-Sofie Gripenberg lyckades med hjälp av egen försvarare styra undan bollen. Cynthia Uwak hade Åland Uniteds vassaste läge i slutet av den första halvleken. Den andra halvleken var på det stora hela väldigt chansfattig. Men tränare Gary Williams var nöjd med både prestationen och resultatet.

- Jag tycker att alla ska vara stolta med hur vi fullföljer matchen. Vi avslutade starkt och hade några riktigt bra lägen på hörnor och Hammarby tog inte vara på sina chanser heller. Det var särskilt roligt att se unga spelare som Sofia Lindström, Olivia Mattsson och Maja Lindqvist hittar varandra ute på planen. Jag tycker det är positivt och det är något vi kan bygga vidare på för framtiden, säger Gary Williams.

 

  • Gary Williams intervjuas av Hasse Persson-Bru.
Publicerad: lör 6.02.2016 kl.14:03

Innebandy: BK NGD spelar två matcher i division 2 den här helgen. NGD förlorade lördagens första match mot SBS Wirmo med 1-2 och senare under lördagen föll laget mot JSB-13 med 1-3.

Publicerad: lör 6.02.2016 kl.12:09

Simning: 14-åriga Olivia Weuro (på bana 2) slog till med ett nytt åländskt åldersklassrekord när hon tig sig an 100 meter medley på tiden 1.11.49. Det var peronbästa med ungefär tre sekunder och en nästan lika stor putsning av Jenny Eks tidigare rekord för flickor 14 år från 2013. Förra helgen simmade Olivia Weuro hem ett finländskt rekord i sin åldersklass på 1500 meter frisim där hon även raderade ut två åländska åldersklassrekord för flickor 14 och 17 år.

Publicerad: fre 5.02.2016 kl.15:47

Fotboll: Imorgon lördag spelar Åland United en träningsmatch mot Hammarby i Eckeröhallen. För Åland United är det här årets första träningsmatchen mot ett damlag och laget har hela truppen på plats, inklusive testspelaren Bri Campos och ännu inte signade Viktoria Byskata. För Byskatas del gör dock ett handledsbrott att hon avstår helgens match. Målvakten Khym Ramsay har drabbats av en lårskada. Dessutom saknads ännu visumpapper för Raissa Feudjio.

Hammarby som föll ur damallsvenskan ifjol har spelat en träningsmatch där man mötte damallsvenska KIF Örebro. Hammarby förlorade den matchen med 0-1. I Hammarbys trupp återfinns Hélen Eke som var med och säkrade Åland Uniteds silver i ligan 2012. Matchen sparkar igång klockan 15.00 i Eckeröhallen imorgon lördag.