Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: fre 4.09.2015 kl.15:02

Trav: I dag är det dags för säsongsavslutning på Ålandstravet. Svensken Claes Sjöström leder kuskligan med åtta segrar inför kvällens trav i Norrböle och skuggas av Olli Koivunen, Finland, med fem segrar.

Sjöström har också fördelen av att finnas med i alla åtta lopp medan Olli Koivunen bara sitter upp i sex lopp.

I loppet med högst prispengar för kvällen, nummer 7 i ordningen V5-4, tar Sjöström plats i sulkyn bakom Red Hot Melody. Det sjuåriga åländska stoet tog för några veckor sedan sin första seger på två år när hon efter många och långa skadebekymmer travade in på förstaplatsen i V5 på Eskilstuna. Då som nu med Claes Sjöström vid tömmarna. 

Publicerad: fre 4.09.2015 kl.14:47

Fotboll: Finlands U21-landslag inleder EM-kvalet i kväll med match mot Ryssland i Kotka. IFK Mariehamns målvakt Otso Virtanen ingår i truppen som tagits ut till landskampen. 

Publicerad: fre 4.09.2015 kl.14:04

Fotboll: På söndag spelar Åland United sin första match i årets slutspelsserie i Damernas liga. ÅU har samlat ihop 32 poäng och är fyra i tabellen. Det är tvåan Ilves, med 34 poäng, som står för motståndet i helgen. Förra helgen möttes lagen i den sista omgången av grundserien. Tillställningen på WHA slutade 2-2 efter en sen kvittering från Tammerforslaget. Åland Uniteds huvudtränare Gary Williams har inte varit involverad i lagets träningar under veckan då spelarna velat se en markering mot honom efter en incident efter matchen då Williams försökte förmå backen Pille Raadik att tacka publiken med resten av laget.

Publicerad: fre 4.09.2015 kl.13:53

Fotboll: I morgon, lördag, gästar serieledarna FC Åland tabellåttan Wilpas i division 3. Ålänningarna toppar trean på bättre målskillnad än tvåan VG-62 när fyra omgångar återstår. Det senaste mötet mellan FC Åland och Wilpas slutade med 1-0-seger för FCÅ. Senare samma dag tar sjuan Jomala IK emot tabelljumbon SoVo. Jomala IK har samlat ihop 26 poäng på 18 matcher och har ett betryggande avstånd ned till jumbon SoVo och nästjumbon FC Boda som båda står på 9 poäng.

Publicerad: tors 3.09.2015 kl.09:24

Fotboll: Mittfältaren Julia Tunturi har undertecknat ett nytt kontrakt med Åland United och spelar med klubben även 2016. Tunturi kom till ÅU inför den pågående säsongen efter att tidigare ha spelat i TPS. Hittills har hon 3 A-landskamper på sitt konto och är även uttagen i truppen som ska inleda EM-kvalet i mitten av månaden.