Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

Här är kandidaterna till årets Roffe Lindqvist-pris

 

 

 

Publicerad: tis 9.02.2016 kl.15:42

Fotboll. IFK Mariehamns förre mittfältare Petteri Forsell skrev i dag på ett kontrakt med polska laget Miedź Legnica. Det berättar IFK på sin facebooksida.

Forsells nya lag spelar i Polens näst högsta serie och ligger just nu på en 11:e plats bland 18 lag. Forsells kontrakt sträcker sig över ett och ett halvt år.

Reporter: Malin Lundberg
redaktion@radiotv.ax

Publicerad: tis 9.02.2016 kl.10:52
Bri Campos har skrivit kontrakt med Åland United. Foto: Pressbild.
Bri Campos har skrivit kontrakt med Åland United. Foto: Pressbild.

Fotboll. Åland United skrev i går kontrakt med Bri Campos för säsongen 2016. Campos är 22 år och kommer från USA men representerar Mexiko i fotboll.

I ett pressmeddelande skriver Åland Uniteds sportchef Mikael Virta att Bri Campos främst varit anfallare i sitt collegelag Baylor University, men att huvudtränaren Gary Williams vill att hon ska spela ytterback i Åland United.

Bri Campos har provspelat med ÅU i en vecka och Mikael Virta säger att det hon visat gjort klubben övertygad om att hon blir en tillgång för laget.

Reporter: Malin Lundberg
redaktion@radiotv.ax

Publicerad: mån 8.02.2016 kl.20:51
Bobbie Friberg Da Cruz. Arkivfoto

Fotboll: IFK Mariehamn förlorade med 0-1 i ligacupen igen, den här gången var det Inter som vann i Eckeröhallen. Redan i den fjärde minuten kom segermålet efter att Amos Ekhalie passat helt fel och Guy Gnabouyou kom fri och satte bollen säkert i mål. IFK lyckades skapa några chanser och närmast var Aleksei Kangaskolkka som blev frispelad och Inter-målvakten Henrik Moisander gjorde en bra fotparad. IFK har spelat tre matcher i ligacupen och förlorat samtliga med 0-1. Nästa match är på fredag och då väntar FC Lahti på bortaplan.

  • Bobbie Friberg Da Cruz har ledsnat på att förlora med 0-1
Publicerad: mån 8.02.2016 kl.12:45
Boxaren Robert Helenius och tränaren Johana Lindström förbereder sig för match i april.
Boxaren Robert Helenius och tränaren Johana Lindström förbereder sig för match i april.

Boxning: Tungviktsboxaren Robert Helenius möter fransmannen Johan Duhaupas i en match i Helsingfors den andra april.

-Matchen betyder allt för mig och blir den största hittills, säger Helenius i en intervju för sin sponsor, Paf.

Matchen gäller WBC Silver Light-titeln som enligt intervjun motsvarar ett VM-silver och ger en chans att boxas om WBC-titeln.

Duhaupas har gått 36 proffsmatcher under sin karriär och vunnit 33 av dem.

Reporter: Bengt Hannus
redaktion@radiotv.ax

Publicerad: mån 8.02.2016 kl.10:03

Fotboll: IFK Mariehamn möter Inter i Eckeröhallen klockan 19.00 ikväll i ligacupen. IFK har spelat två matcher hittills och förlorat båda med 0-1, först mot HJK och sen mot Helsingfors IFK. Inter har också spelat två matcher och dom slutade 0-0 mot PK-35 och förlust med 1-2 mot Lahti. IFK har alla spelare på benen förutom Dever Orgill som ska operera armbågen och Philip Mantilla som har problem med ett lår.
GMM har ordnat busstransport till matchen och den avgår klockan 18.00 från bussplan och retur efter matchen till en kostnad av fem euro.

Reporter: Owe Sjöblom
redaktion@radiotv.ax