Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: tors 25.08.2016 kl.10:16

Fotboll: IFK Mariehamns Joel Mattsson, född 1999, är uttagen i U18-landslaget som ska möta Tjeckien i två träningslandskamper på bortaplan den 8 och 10 september. Det här är första gången Mattsson är uttagen i landslaget, tidigare har han varit kallad till några läger men då har det inte spelats några matcher.

Reporter: Owe Sjöblom
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: ons 24.08.2016 kl.19:28
Craig Wight är en av dem som delar på ansvaret för ÅU:s träningar.
Craig Wight är en av dem som delar på ansvaret för ÅU:s träningar.

Fotboll: I lördags kom det plötsliga beskedet att den 31-årige italienaren Giovanni Costantino lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för Åland United med omedelbar verkan för att bli assisterande tränare i ungerska Budapest Honved.

Tabellsexan, som har nio poäng upp till FC Honka på bronsplats inför Damernas ligas övre slutseries fem matcher, väljer en intern lösning för resten av säsongen då laget kommer att ledas av en välbekant kvartett.

Tidigare assisterande tränare Craig Wight får, tillsammans med fystränaren Richard Nordas, huvudansvaret för träningar och är också den som har sista ordet när det gäller brådskande matchhändelser. Till sin hjälp får de sportchefen Mikael Virta som kommer att involveras mer i själva fotbollen nu samt managern Steve Beeks som hela säsongen funnits med och stöttat upp i bakgrunden.

- Vi har sedan tidigare en väldigt kompetent tränarstab och försöker använda vår potential kanske ännu mer effektivt än vi gjort tidigare. Det blir mer frågan om ett team work, säger Virta till Ålands Radio. 

Reporter: Totte Vesterlund, tottev@radiotv.ax

  • Mikael Virta intervjuas av Totte Vesterlund.
Publicerad: ons 24.08.2016 kl.15:01
Albin Granlund.
Albin Granlund.

Fotboll: IFK Mariehamns försvarare Albin Granlund har för första gången blivit uttagen i det finska landslaget. Granlund är uttagen i den 22-mannatrupp som träningsspelar borta mot Tyskland den 31:a augusti och som inleder VM-kvalet hemma mot Kosovo den 5 september.
- Det är jätteskoj att vara med. Det har varit flera års hårt arbete och på något plan känns det som om jag förtjänar det, säger Albin Granlund till Ålands radio.

Reporter: Hasse Persson-Bru
redaktionen@radiotv.ax

  • Albin Granlund intervjuas av Hasse Persson-Bru.
Publicerad: ons 24.08.2016 kl.05:58

Fotboll: Åland Uniteds anfallare Isabella Mattsson har blivit uttagen till ett läger för U18-landslaget som ska hållas i början på september. Lägret, som hålls i Eerikkilä, avslutas med en träningsmatch mot Irlands U17-landslag.

Reporter: Owe Sjöblom
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: sön 21.08.2016 kl.21:08

Dragracing: Fredrik Fredlund blev tvåa i den andra deltävlingen i EM på sin Pro Stock Bike efter att han förlorade finalen mot holländaren Gert-Jan Laseur.
Fredlund kvalade in som tvåa efter Laseur och i den första elimineringsrundan var han snabbare än Thomas Olsen, Fredlund körde på 7,25. I semifinalen fick Len Paget se sig besegrad när Fredlund satte nytt banrekord med 7,10. I finalen körde Fredlund på 7,19 och Laseur tog banrekordet med 7,06.
I och med segern tog Laseur över ledningen i EM från Alex Hope och Fredlund är nu tvåa med bara en deltävling kvar, den körs andra helgen i september på Santa Pod-banan i England.

Reporter: Owe Sjöblom
sporten@radiotv.ax