Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: fre 19.09.2014 kl.11:42

Fotboll: IFK Mariehamns a-juniorer kan imorgon säkra en topp-två-placering i höstens fortsättningsserie i division ett, något som skulle innebära ligakval för IFK. Seger i morgondagens match hemma mot FC Kaarina säkrar en plats i ligakvalet för IFK. Matchen mot FC Kaarina spelas på WHA konstgräs imorgon med start klcokan 17.30.

 

Publicerad: fre 19.09.2014 kl.11:33

Curling: I helgen spelas den andra internationella curlingturneringen i Vianor curlingcenter i Eckerö då Swiss Archipelago Open avgörs med åtta lag. Fyra lag från Schweiz gör upp mot tre blandlag från Åland och Sverige samt ett ryskt lag där skip Sergey Korolenko tidigare har tävlat i senior-VM för Ryssland. Finalen spelas på söndag klockan 13.30.

Publicerad: fre 19.09.2014 kl.11:19
Adelina Engman är tvåa i skytteligan med 17 gjorda mål.
Adelina Engman är tvåa i skytteligan med 17 gjorda mål.

Fotboll: På söndag startar slutspelet i damligan efter ett uppehåll för landslagsspel. Åland United ställs i första matchen mot TPS som kommer på besök till Mariehamn. United som vann grundserien har åtta raka segrar i ligan och har vunnit båda årets tidigare möten mot TPS. Åbolaget som knep sjätteplatsen i grundserien fick senast stryk med 7-2 när laget gästade Mariehamn. Åland United har haft sex spelare på olika landslagsuppdrag. Emilia Alajääski rapporteras ha varit sjuk under sitt landslagsläger, så hennes form är oklar. Däremot är det klart att Sarah Robbins saknas i matchen på söndag då hon har dragit på sig fyra gula kort och är avstängd. Matchen spelas på söndag med start klockan 16.00 på WHA.

Publicerad: fre 19.09.2014 kl.10:47

Segling: Team Gabriella med skipper Markus Rönnberg har inlett junior-EM i matchracing i Portugal. Det åländska laget som består av Markus Rönnberg, Micke Berg, Måns Lundberg och Emil Nordlund fick en smakstart på tävlingen när laget tog sin första seger mot hemmaseglaren Carlos Passos från Portugal. 

Publicerad: fre 19.09.2014 kl.10:34

Segling: Matchracingseglaren Björn Hansen har fått en trög start på världscuptävlignen i Chicato. Hansen Sailing Team ligger på tionde plats efter den inledande tävlingsfasen där alla besättningar har mött varandra. Hansen Sailing Team vann fyra av elva matcher. Fyra seglare är redan klara för kvartsfinal medan övriga besättningar på placeringarna 5 till 12 gör upp om de fyra kvarvarande kvartsfinalplatserna under dagen.