Sporten

Roffe Lindqvist-priset

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: fre 6.03.2015 kl.14:01

Segling: Alandia Sailing Team slutade på sjätteplats i round-robin i Matchrace Thailand Championships och är därmed vidare till kvartsfinalen som seglas i morgon, lördag. Där ställs ålänningarna mot Kohei Ichikawa, Japan. Det åländska laget skriver på sin Facebooksida att de efter en skakig start nu har hittat formen i de två sista matcherna och är ivriga att fortsätta på den inslagna vägen i morgon.

Publicerad: fre 6.03.2015 kl.13:44

Fotboll: Daniel Sjölund spelade hela matchen för sitt IFK Norrköping när laget igår förlorade med 1-3 borta mot Djurgården i den avslutande omgången av Svenska cupens gruppspel. Men ”Peking” tog sig vidare till kvartsfinal trots förlusten. Östgötarna vann gruppen på sex poäng, lika många som tvåan Norrby IF, men hade ett plusmål tillgodo på division 1-laget.

Publicerad: fre 6.03.2015 kl.13:31

Fotboll: På söndag är det dags för Jomala IK att ta sig an division 5-laget JanPa på bortaplan i den tredje omgången av Finska cupen. JIK tog sig till den tredje omgången genom att i mitten av februari besegra division 3-konkurrenten VG-62 med 1-0 i Eckeröhallen. Vinnaren i helgens möte ställs sedan mot MPS Atletico Malmi.

Publicerad: fre 6.03.2015 kl.13:13

Volleyboll: Full pott efter walk over i de två senaste hemmamatcherna. Men Jomala IK:s damer i Vårettan är långt ifrån nöjda med att först Sollentuna B och nu Vallentuna VBK lämnat walk over när det skulle spelas match i Vikingahallen. Men för den som vill se volleyboll på Åland i helgen finns ändå möjlighet att göra det två gånger om.

På lördag tar Jomalas herrar i Vårettan emot Team Gotland VBK. Och på söndag gästar Sollentuna C Jomalas B-damer i Vårtvåan.

  • Jomalas vice ordförande Katarina Donning och Paul Engström, på svenska volleybollförbundet, om de inställda matcherna.
Publicerad: tors 5.03.2015 kl.16:44

Boxning. Oleksij Mazikin. Så heter ukrainaren som boxaren Robert Helenius möter i sin comeback i Tallinn den 21 mars.

Enligt Yle borde Mazikin bli ett lätt motstånd för Helenius. Han är 40 år, har förlorat sina fem senaste matcher och senast han vann en boxningsmatch var för tre och ett halvt år sedan. Mazikin är 196 centimeter lång och väger 110 kilo.

Matchen i Tallinn blir den första på två år för Robert Helenius. Under våren planerar han också att gå en match i Finland.