Sporten

Roffe Lindqvist-priset

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: sön 1.02.2015 kl.18:17

Bänkpress: Sandra Lönn blev utan resultat vid svenska mästerskapen i bänkpress som hölls i Örebro idag. Lönn fick alla tre lyft underkända. De två första försöken var på 220 kg och till tredje begärde hon upp 235 kg, men i samtliga lyft fick hon obalans på vägen ner och kunde egentligen aldrig påbörja pressen i något av lyften, skriver ÅKK på sin hemsida.

Publicerad: sön 1.02.2015 kl.18:06

Åtta svenska män i 25 års-ålderna har blivit gripna misstänkta för en gruppvåldtäkt på en kvinna ombord på Amorella natten mellan lördag och söndag, det uppger både finska och svenska tidningar. Fem av männen ska ha gripits i Åbo, en på Åland och två i Stockholm. Enligt Ilta-Sanomat har våldtäkten ägt rum på finländskt vatten och det ska finnas vittnen till händelsen. 

Publicerad: sön 1.02.2015 kl.17:41
Adelina Engman, Göteborgs FC. Foto: Dan Sjöblom

Fotboll: Adelina Engman gjorde hela fyra mål för sin nya klubb Göterborgs FC när dom vann med 9-0 över Jitex i en träningsmatch idag söndag. Det här var Engmans första match med Göteborg och hon fick spela hela matchen.

Publicerad: sön 1.02.2015 kl.17:38

Volleyboll: Jomala IK:s B-lag för damer inledde matchandet i Vårtvåan i helgen och det blev två raka 0-3 förluster. Igår lördag vann Stockholms Vingar B i Vikingahallen och idag söndag var det Uppsala VBS som vann i Uppsala.

Publicerad: sön 1.02.2015 kl.17:09

Ishockey: IFK Mariehamn besegrade HC Liljan med 4-3 i Islandia i fortsättningstrean och det avgörandet målet kom i förlängningen. IFK tog ledningen genom Carl-Erik Nykvist i den första perioden. I den andra var det gäster som gjorde två mål. I början av tredje kvitterade Otto Silfver för IFK, men kort därefter gick Liljan till ledning igen. Men den ledningen varade bara nån minut när Emil Molander kvitterade än en gång. 3-3 stod sig matchen ut och 1.28 in i förlängningen kunde Silfver avgöra matchen med sitt andra mål. IFK har 21 poäng och toppar tabellen, tvåan Gimo har 13 poäng men då har Gimo tre matcher färre spelade. Inkommande söndag är det just Gimo som kommer på besök till Islandia.

  • Oliver Mattsson intervjuas av Owe Sjöblom