Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

Här är kandidaterna till årets Roffe Lindqvist-pris

 

 

 

Publicerad: mån 8.02.2016 kl.12:45
Boxaren Robert Helenius och tränaren Johana Lindström förbereder sig för match i april.
Boxaren Robert Helenius och tränaren Johana Lindström förbereder sig för match i april.

Boxning: Tungviktsboxaren Robert Helenius möter fransmannen Johan Duhaupas i en match i Helsingfors den andra april.

-Matchen betyder allt för mig och blir den största hittills, säger Helenius i en intervju för sin sponsor, Paf.

Matchen gäller WBC Silver Light-titeln som enligt intervjun motsvarar ett VM-silver och ger en chans att boxas om WBC-titeln.

Duhaupas har gått 36 proffsmatcher under sin karriär och vunnit 33 av dem.

Reporter: Bengt Hannus
redaktion@radiotv.ax

Publicerad: mån 8.02.2016 kl.10:03

Fotboll: IFK Mariehamn möter Inter i Eckeröhallen klockan 19.00 ikväll i ligacupen. IFK har spelat två matcher hittills och förlorat båda med 0-1, först mot HJK och sen mot Helsingfors IFK. Inter har också spelat två matcher och dom slutade 0-0 mot PK-35 och förlust med 1-2 mot Lahti. IFK har alla spelare på benen förutom Dever Orgill som ska operera armbågen och Philip Mantilla som har problem med ett lår.
GMM har ordnat busstransport till matchen och den avgår klockan 18.00 från bussplan och retur efter matchen till en kostnad av fem euro.

Reporter: Owe Sjöblom
redaktion@radiotv.ax

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.17:28

Ishockey: IFK Mariehamn vann även söndagens returmatch mot IFK Österåker Vikings i Islandia. IFK vann med 4-0 och ligger trea i fortsättningsserien, endast tre poäng bakom serieledarna Segeltorps IF som dock har en match mindre spelad. 153 åskådare hittade till Islandia på söndagen.
 

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.16:46

Styrkelyft: Kenneth Sandvik ställde något överraskande upp i söndagens FM i bänkpress med utrustning efter att dagen innan ha brutit tävlingen i styrkelyft på grund av en lårskada. Sandvik försökte matcha Ove Lehtos resultat i bänken från lördagen och var snubblande nära, men fick till slut nöja sig med 340 kilo och ett FM-silver efter två bom på 360 kilo. Fredrik Smulter vann guld med resultatet 382,5 kg. Kenneth Sandvik har därmed reservplatsen till VM och EM i bänkpress, bakom Smulter och Lehto. Resultatet ger honom dock rätten att tävla i veteranklassen i de båda mästerskapen. För en sliten Marcela Sandvik slutade dagen med ännu ett FM-guld med resultatet 100 kilo i bänkpress. Erika Gadzová tog FM-brons med resultatet 77,5 kg.

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.11:04

Innebandy: IF Fram hade en tuff uppgift framför sig i helgen när seriens båda topplag i division 4-serien väntade i Godbyhallen. Men IF Fram fick med sig poäng från båda matcherna. IF Fram spelade först 4-4 mot tabelltvåan PÖU. Senare på lördagskvällenlyckades IF Fram som första laget i serien knipa en poäng mot serieledarna FBC Turku 2. Matchen slutade 5-5. IF Fram ligger femma i serien.