Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: tors 26.11.2015 kl.16:50

Ishockey: Det var tänkt att IFK Mariehamn skulle ha spelat de första matcherna i fortsättningstrean i helgen, men båda matcherna har ställts in och spelas vid ett senare tillfälle. Orsaken är att det inte går att få tag på domare. Från svenska ishockeyförbundets sida har man även försökt att hitta en lösning genom att IFK skulle ha spelat mot Älta och KTH på bortaplan i helgen, men det går inte att ordna domare till de här matcherna. Nu spelar IFK istället sin första match i fortsättningstrean den första helgen i december.

Publicerad: ons 25.11.2015 kl.11:17

Fotboll. Målvakten Ellen Ahlström fortsätter vakta målet i MPS även nästa säsong. Hon har skrivit på ett nytt kontrakt för Helsingforsklubben, det skriver fotbollssajten Kymppipaikka.
Ellen Ahlström lämnade Åland United för MPS för snart ett år sedan.

Reporter: Malin Lundberg
malin.lundberg@radiotv.ax

Publicerad: tis 24.11.2015 kl.11:55

Judo: Daniela Krukower, Argentina, tog guld i -63 kilosklassen i VM 2003. Den 2 december kommer hon till Åland där hon under nio dagar kommer att hålla i samtliga träningar på Ålands Judoklubb. I dag är hon framgångsrik tränare i Argentina och dessutom utbildningsansvarig i Krav Maga för polisen i huvudstaden Buenos Aires.
Ålands Judoklubb skriver i ett pressmeddelande att det är mycket roligt och lärorikt för föreningens utövare och tränare att få möjlighet att träna för en så meriterad och skicklig tävlingsjudoka.

Reporter: Totte Vesterlund
totte.vesterlund@radiotv.ax

Publicerad: tis 24.11.2015 kl.11:50
Kristian Kojola fortsätter två säsonger till i IFK Mariehamn.
Kristian Kojola fortsätter två säsonger till i IFK Mariehamn.

Mittbacken Kristian Kojola har skrivit på ett tvåårigt kontrakt med IFK Mariehamn. Klubbdirektören Peter Mattsson är nöjd och säger i ett pressmeddelande att Kojola är en av lagets stöttespelare och viktig både på och utanför planen.
- Kristian är en ambitiös spelare som ställer höga krav på sig själv och på sina lagkamrater och driver på laget att ständigt förbättras och bidrar med att bygga vinnarkultur, säger Peter Mattsson.
Kojola kom till IFK inför säsongen 2011 och under 2013-2014 var han i tyska Halle under 1,5 säsonger.
IFK fortsätter att föra kontraktsdiskussioner med försvarspelarna Albin Granlund och Bobbie Friberg da Cruz.
- Det är klubbens ambition att förlänga avtalet med båda två, säger Peter Mattsson.

Reporter: Malin Lundberg
malin.lundberg@radiotv.ax

Publicerad: mån 23.11.2015 kl.12:13
Amos Ekhalie är klar för sin nionde säsong i IFK Mariehamn.
Amos Ekhalie är klar för sin nionde säsong i IFK Mariehamn.

Fotboll. Mittfältaren Amos Ekhalie fortsätter i IFK Mariehamn nästa säsong. 26-åringen har skrivit på ett ettårigt kontrakt, och därmed är han klar för sin nionde säsong i IFK.
- Jag betraktar Amos som i det närmaste en egen IFK-produkt och därför känns det bra att vi kunnat förlänga avtalet. Han är en stabil spelare med en oerhört hög lägstanivå som gör mycket jobb i det tysta och behärskar flera positioner på mittfältet, säger klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Reporter: Malin Lundberg
malin.lundberg@radiotv.ax