Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: fre 27.03.2015 kl.22:06

Fotboll: Åland United förlorade dagens träningsmatch mot Djurgården med 2-3. Gästerna öppnade målskyttet på WHA:s konstgräs, men i den 33:e matchminuten kvitterade Maegan Kelly. ÅU-anfallaren fintade bort Djurgårdsmålvakten och satte kyligt 1-1. Två minuter in på den andra akten återtog Djurgården ledningen efter en snabb omställning. I den 79:e matchminuten utjämnade Julia Tunturi tillställningen när hon lobbade in 2-2 från snäv vinkel till höger i straffområdet. 

Men det blev Djurgården, som spelar i Sveriges nästhögsta serie Elitettan, som fick sista ordet med 3-2 sex minuter senare.

  • Målskytten Julia Tunturi efter förlusten mot Djurgården.
  • ÅU:s assisterande tränare Mikael Virta om förlusten.
Publicerad: fre 27.03.2015 kl.13:54

Gymnastik: I helgen står Mariehamns Gymnastikförening som värd för Finlandssvenska gymnastikmästerskapen. Klasserna är B-F samt pojkar. Det är mångkamp som de 180 gymnasterna kommer att tävla i under helgen, och det innebär att poängen från alla redskapen räknas ihop till en total och inga grenmedaljer delas ut.

Samtidigt finns det även möjlighet att tävla i lag på 3-6 personer. De tre bästa poängen per redskap räknas och därmed finns det möjlighet att bidra till lagets resultat även om man inte deltar individuellt i alla grenar.

MGF har 38 deltagare med i tävlingen, många av dem debutanter.

Publicerad: fre 27.03.2015 kl.13:32

Fotboll: I morgon tar IFK Mariehamns A-juniorer emot TPS på WHA:s konstgräs i den sista matchen i ligakvalet.

Det står sedan tidigare klart att tabellnian IFK inte har någon chans att nå ligan utan får inrikta sig på division 1-spel när kvalet är avslutat. TPS är trea i tabellen, en placering som ger direktplats till ligan.

Publicerad: fre 27.03.2015 kl.13:05

Fotboll: På söndag spelar IFK Mariehamn borta mot division 3-laget EsPa i den femte omgången av den Finska cupen. Esbolaget kom på tredjeplats i division 3 förra säsongen. Senast lagen ställdes mot varandra i cupen, för två år sedan, blev det en resultatmässigt jämn historia. IFK Mariehamn vann då med 2-0 efter två frisparkssmål av Petteri Forsell.

Segraren i helgens möte tar sig vidare till åttondelsfinal i mitten av april.

Publicerad: fre 27.03.2015 kl.12:46

Volleyboll: Förra helgen säkrade Jomalas damer seriesegern i Vårettan. Nu har herrarna chans att göra detsamma. JIK ligger tvåa i tabellen inför helgen med 14 poäng, två poäng bakom serieledarna Bromma B som har två matcher mer spelade än JIK och redan har spelat färdigt säsongen.

På lördag gästar ålänningarna tabelltrean KFUM Örebro som samlat ihop elva poäng och dagen därpå spelar Jomala borta mot fyran Team Gotland som har tagit åtta poäng.