Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

Här är kandidaterna till årets Roffe Lindqvist-pris

 

 

 

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.11:04

Innebandy: IF Fram hade en tuff uppgift framför sig i helgen när seriens båda topplag i division 4-serien väntade i Godbyhallen. Men IF Fram fick med sig poäng från båda matcherna. IF Fram spelade först 4-4 mot tabelltvåan PÖU. Senare på lördagskvällenlyckades IF Fram som första laget i serien knipa en poäng mot serieledarna FBC Turku 2. Matchen slutade 5-5. IF Fram ligger femma i serien.

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.10:56

Ishockey: Lisa Mattssons Djurgårdens IF fick storstryk i lördagens bortamatch mot Leksand i riksserien. Leksand vann med 9-3 och Lisa Mattsson gick poänglös av isen. Djurgården ligger fortsatt trea i serien som toppas av Luleå före Linköping.

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.10:46

Fotboll: IFK Mariehamn fick priset som årets förening när den finlandssvenska idrottsgallan hölls i Helsingfors igår kväll. Motiveringen löd: "IFK Mariehamn är hela Ålands lag och en verkligt hård nöt att knäcka för ligalagen på fastlandet. Under 2015 tog laget sin största seger, då man kammade hem pokalen i Finska Cupen." IFK Mariehamns ordförande Robert Söderdahl mottog priset på scenen med orden: "Det var ju en härlig säsong och det här är en fantastisk uppskatttning för vår klubb som vi kommer att leva länge på. Det känns otroligt bra. Vi är en klubb som lyckades vinna ett nationellt mästerskap, vilket är otroligt stort för oss och vi känner också att fotbollen är på väg framåt i Finland, inte minst i Svenskfinland. Nu tappar vi Jaro. Vi vill ha de tillbaka så fort som möjligt i ligan och de kan ta med sig Ekenäs och Grankulla också från ettan så är vi många i Svenskfinland totalt".
   Den på Åland ofta anlitade mentala tränaren Christoph Treier prisades som årets tränare på idrottsgalan.

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.10:01

Bowling: IFK Mariehamns Mats Rosberg var bäste poängplockare i helgens fjärde omgång i riksseriens division 2 med snittet 280,40 poäng. IFK tog hem tre segrar på de fem matcherna och närmar sig nu toppen. Serieledarna TuUL från Åbo vann bara en enda match och IFK närmar sig nu bakifrån. 225 poäng skiljer mellan lagen. 
   Sam Andersson var helgens bästa poängplockare när Käglan avverkade den fjärde omgången av riksseriens division 3. Hans poängsnitt låg på 233,60. Det räckte dock bara till två segrar av fem möjliga för Käglan som ligger sist i serien.
   BC Clipper hade större framgång i riksseriens division 4. I helgens omgång vann laget fem av sex matcher. Laget ligger tvåa i serien. Bäst i Clipper var Amadeus Ahonen med poängsnittet 196,50.

Publicerad: sön 7.02.2016 kl.09:42

Styrkelyft: Marcela Sandvik blev bästa damlyftare i helgens FM i styrkelyft i Övertorneå. Hon var ensam tävlande i 52 kg-klassen där hon fick till en fin serie på 140 kg i knäböj, 115kg i bänkpress och 145 kg i marklyft vilket gav 400 kg totalt. Hennes knäböj, marklyft och total är nya SFI-rekord för veteraner.