Sporten

Roffe Lindqvist-priset

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: fre 30.01.2015 kl.09:59

Innebandy: I damernas division 2 har NGD två bortamatcher imorgon. Inför helgens matcher ligger NGD på tredje plats med 24 poäng, vilket är sex poäng bakom ledande KaPa-65. I den första matchen väntar FBC Turku som har 16 poäng på sjätte plats. I den andra står fyran Loisto för motståndet och dom har endast en poäng mindre än NGD.

Publicerad: fre 30.01.2015 kl.09:55

Ishockey: När halva fortsättningstrean har spelats ligger IFK Mariehamn i topp med 16 poäng efter sex matcher. I helgen väntar två matcher, imorgon står Stortorparna för motståndet på bortaplan och på söndag kommer HC Liljan på besök till Islandia och den matchen börjar klockan 14.40.
Stortorparna ligger på tredje plats med nio poäng och HC Liljan är femma med sex poäng.  

Publicerad: fre 30.01.2015 kl.09:49

Bowling: Imorgon lördag ska årets åländska mästare i bowling koras. I herrarnas A- och B-klasser har tolv spelare i respektive klass kvalificerat sig för finalerna. I damklassen är det dom åtta bästa som gör upp om titeln. Klockan 10.00 börjar herrarna och damerna beräknas börja klockan 13.00, stegfinalerna börjar cirka 15.00.
Veteranernas ÅM-final spelas på söndag med start klockan 10.00. 

Publicerad: fre 30.01.2015 kl.09:45

Fotboll: IFK Mariehamns två testspelare, Philip Sparrdal Mantilla och Ramon Soria, lämnar Åland idag och besked om någon av dom erbjuds kontrakt kommer troligtvis i början av nästa vecka.
- När det gäller en ny anfallare så håller vi på att sondera terrängen, säger klubbdirektör Peter Mattsson.
I dagsläget finns ingen som är på väg till klubben för testspel, men Mattsson bekräftar att flera namn diskuteras och IFK menar att det ännu inte är någon brådska med att hitta en ny anfallare.

Publicerad: tors 29.01.2015 kl.20:56
IFK Mariehamn målskytt Dever Orgill

Fotboll: IFK Mariehamn förlorade mot Inter med 1-2 i Ligacupen i Eckeröhallen på torsdagskvällen. IFK hade hand om det mesta av spelet, men det var Inter som var mer effektivt. Efter 21 minuter fick Inter en straff som Mika Ojala satte i mål. Kvitteringen kom efter en  knapp kvart i den andra halvleken genom Dever Orgill. Med sex minuter kvar av ordinarie tid fick Vahid Hambo ett friläge med Otso Virtanen i IFK-målet och avgjorde matchen.
IFK skapade mängder av chanser men Jukka Lehhtovaara i Inter-målet gjorde flera fantastiska räddningar. Redan på måndag spelar IFK hemma igen när Helsingfors IFK kommer på besök.
 

  • Kristian Kojola intervjuas av Owe Sjöblom