Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: tors 28.05.2015 kl.11:30
Marcus Brandt

Fyra ålänningar ska vara med i triathlon på Jersey, Marcus Brandt, Hubertus von Frenckell, Jenna Gestranius och Fanny von Frenckell. I cykel består den åländska truppen av Jonas Aarnio, men han kan få sällskap av Marcus Brandt. 

  • Marcus Brandt och Jonas Aarnio intervjuas av Totte Vesterlund
Publicerad: tors 28.05.2015 kl.11:26
Äkta paret Rannvá och Lennart Åkerblom

Den åländska hageltruppen består av sju skyttar och dom är Lennart Åkerblom, Bengt-Olof Lindgren, Lars Helsing, Niklas Rehn, Janne Larsson, Adam Jansson och Andreas Kuhlman. Men utöver dom så ska också Rannvá Åkerblom tävla på Jersey, men hon representerar Färöarna.

  • Lennart Åkerblom, Rannva Åkerblom och Niklas Rehn
Publicerad: tors 28.05.2015 kl.11:13

Harry Lindqvist är lagledare för det åländska bordtennislaget. Det har varit fyra års väntan på öspelen för Harry och de andra i gänget, men lagom tills det att bordtennisen är tillbaka som en av idrottsgrenarna så kan Åland stoltsera med en ganska giftig trupp som innehåller både debutanter och veteraner i öspelssammanhang. Truppen består av Johan Pettersson, Jim Bergbo, Lucas Stenius, Marina Donner och Harry Lindqvist. 

  • Harry Lindqvist intervjuas av Hasse Persson-Bru
Publicerad: mån 25.05.2015 kl.20:43

Fotboll: IFK Mariehamn spelade oavgjort 1-1 mot FC Inter i Åbo på måndagskvällen. Hemmalaget tog ledningen efter sex minuter när Joni Aho hittade rätt med ett långskott. Efter en knapp halv timme kvitterade Dever Orgill i sin comeback efter skadan. I den andra halvleken hade båda lagen en hel del chanser att avgöra matchen.

IFK ligger kvar på tredje plats i tabellen, nu med 19 poäng. HJK leder med 24 poäng och en match mer spelad, SJK är tvåa med 20 poäng. Nu har IFK matchledigt i en dryg vecka, nästa match spelas onsdag 3 juni när SJK kommer på besök till Mariehamn.

 

Publicerad: mån 25.05.2015 kl.17:38

Dragracing: Fredrik Fredlund vann den första deltävlingen i EM på Santa Pod-banan i England efter att han besegrade Alex Hope i finalen. Det var en jämn final där Fredlund körde på 7,202 och Hope på 7,255. I semifinalen besegrade Fredlund Martin Bishop på sin Pro Stock Bike efter 7,048 medan Alex Hope besegrade kvalettan Karl-Heinz Weikum i sin semifinal.