Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: lör 29.08.2015 kl.16:56

Fotboll: Jomala IK förlorade lördagens bortamatch i division 3 mot Pargas IF med 0-4. JIK höll ställningarna i den första halvleken som var mållös, men i den andra var PIF klart bättre och gjorde alla målen. JIK tappade en placering och ligger sjua med 26 poäng, medan PIF är trea med 37 poäng. FC Åland leder trean med 41 poäng och leder sin match mot JyTy med 3-0 i halvtid.

Publicerad: lör 29.08.2015 kl.12:40

Segling: ÅSS-laget Staffan Lindberg och Emil Nordlund fick en mycket bra start i FM för 606 i Esbo när dom vann fredagens två första race. Marcus Rönnberg som seglar tillsammans med NJK:s Tusse Tallberg ligger på tredje plats efter första dagen. Det är mycket ÅSS i resultatlistan, på nionde plats finns Henrik och Amanda Johansson, Jonathan Barck och Anssi Salminen är elva och Thomas Tennström och Jasper Karlsson är trettonde. FM fortsätter idag och avslutas imorgon söndag.

Publicerad: lör 29.08.2015 kl.12:10

Triathlon: Jenna Gestranius och Marcus Brandt försvarade sina segrar från ifjol i sprint i Käringsund triathlon. Gestranius ledde från start till mål, även om hon bara hade en två sekunders ledning efter simningen över 750 meter. Efter 20 km på cykel hade hon drygat ut ledningen och i mål var Gestranius knappa fem minuter före tvåan Débora Masini. Gestranius sluttid var 1.10,20.

Marcus Brandt vann herrklassen efter 1.04,01 och Hubertus von Frenckell kom tvåa knappa fyra minuter efter. Men på banan kämpade Brandt mot segraren i M40, Erik Desmeules, som var 13 sekunder efter Brandt i mål. Brandt var lite efter i simningen, men var sen snabbast på cykeln och i den avslutande löpningen över 5 km kom han upp i total ledning och höll den in i mål.

Halvdistansen pågår ännu och resultaten uppdateras senare.

  • Jenna Gestranius intervjuas av Owe Sjöblom
  • Marcus Brandt intervjuas av Kaj Kunnas och Owe Sjöblom
  • Hubertus von Frenckell arrangör som även tävlade
  • Marina Donner debuterade i triathlon
Klicka för att se större bilder
Publicerad: fre 28.08.2015 kl.13:34

Fotboll: Den stora frågan i division 3-fotbollen den här helgen är om FC Åland hittar tillbaka till vinnarspåret. Förra helgen kom säsongens blott andra förlust när PaiHa vann med 3-2 på hemmaplan. Imorgon lördag kommer femman JyTy på besök till Markusböle och om FC Åland vinner behåller dom serieledningen. Inför helgens matcher har både FC Åland och VG-62 41 poäng, men FCÅ har bättre målskillnad. VG-62 möter jumbon SoVo i den här omgången.
Tabellsjuan JIK har en svår bortamatch i Pargas mot PIF som är trea med 34 poäng.
I damernas division 3 spelar IFK Mariehamn borta mot Vaksala 2. IFK är trea med 25 poäng och Vaksala är placeringen bakom med 24 poäng.

Publicerad: fre 28.08.2015 kl.13:24

Fotboll: På söndag spelar IFK Mariehamn mot SJK i Seinäjoki i Tipsligan. IFK har inte lyckats göra mål i ligan i augusti och senaste vinsten kom den 19 juli då Jaro besegrades med 4-3 på hemmaplan. Senast IFK gjorde mål var i bortamatchen mot RoPS den 26 juli. De fem senaste matcherna har slutat med tre förluster och två oavgjorda matcher för IFK:s del. Inför söndagens match har IFK 32 poäng och är på sjätte plats medan SJK har 40 poäng och ligger trea, fyra poäng bakom ledande HJK men SJK har en match mer spelad. Ner till KTP som är på kvalplats skiljer det nio poäng. Efter helgens matcher tar ligan ett litet uppehåll på grund av landskamper och nästa omgång är torsdagen den 10 september när HIFK kommer på besök till Mariehamn.