Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: lör 24.09.2016 kl.20:29

Fotboll. Åland United besegrade Pallokissat med 2-1 på bortaplan på lördagen. Hemmalaget tog ledningen 15 minuter in i matchen när ÅU:s målvakt Ann-Sofie Gripenberg lämnade retur på ett distansskott och Aino Kröger höll sig framme och gjorde 1-0. Pallokissat hade sedan flera chanser att utöka ledningen och Gripenberg stod för flera fina räddningar.

I den 59:e minuten kvitterade Åland United genom Maja Lindqvist framspelad av Cynthia Uwak, och i den 68:e minuten gjorde Cynthia Uwak 2-1 när hon stod för matchens delikatess genom att driva in i straffområdet från höger och avlossa ett vänsterskott som gick via den bortre stolpen i mål.

På stopptid fick Pallokissat en sista gyllene chans att utjämna då man tilldömdes en frispark vid straffområdeslinjen men Aino Krögers skott gick i ribban och Åland United vann.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

  • Mikael Virta kommenterar matchen och berömmer ÅU-målvakten Ann-Sofie Gripenbergs fina insats:
Publicerad: lör 24.09.2016 kl.19:15

Fotboll. Jomala IK degraderas till division fyra inför nästa säsong. Det står klart efter att man förlorade med 1-2 mot Pargas IF på bortaplan på lördagen. Inför matchen fanns en liten chans för Jomala att nå kvalplatsen, om man hade vunnit samtidigt som som PaiHa inte vunnit hemma mot redan nedflyttningsklara Wilpas. PaiHa förlorade faktiskt mot Wilpas med 1-3, men då Jomala inte lyckades vinna sin match är degraderingen ett faktum.

Jomalas enda mål i säsongsavslutningen gjorde John Blomqvist i den 80:e minuten. Pargas IF hade gjort sina två mål i den första halvleken.

Peimari UTD vinner division fyra i år och förutom Jomala så är det Wilpas och VG-62 som faller till fyran. PaiHa får kvala om fortsatt spel i trean.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: lör 24.09.2016 kl.18:51

Fotboll. SJK besegrade HJK i finalen av Finlands cup som spelades på lördagen. Matchen stod 1-1 efter full tid och en mållös förlängning innebar att matchen avgjordes på straffar. Straffläggningen gick över åtta omgångar och vanns av SJK med 7-6.

SJK ligger just nu fyra i Tipsligan och om laget slutar bland de tre främsta innebär det att även fyran i ligan når Europaspel.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: lör 24.09.2016 kl.18:36

Fotboll. IFK Mariehamns damer åkte på en brakförlust i sin sista match för säsongen i division tre Uppland. Gästerna Upsala IF som ligger fyra i tabellen gjorde sju mål på WHA och IFK gjorde inget.

IFK Mariehamn slutar åtta i tabellen efter att ha spelat ihop 18 poäng på säsongens 18 matcher.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Publicerad: lör 24.09.2016 kl.18:24

Bowling. BC Clipper var bästa laget när första omgången i division fyra spelades i Ekenäs på lördagen. Dennis Bergman, Amadeus Ahonen, Peter Mattsson, Kenneth Mattsson och Tommy Ahonen spelade ihop 5740 poäng och var därmed 916 poäng bättre än tvåorna DBS. Dennis Bergman var dessutom bäst av alla i bowlinghallen när de individuella resultaten räknades ihop och Amadeus Ahonen var näst bäst. Bergman tog i medeltal 218 poäng per serie och Ahonen 216,5.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax