Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: lör 19.04.2014 kl.19:27

Fotboll: IFK Mariehamn vann över RoPS från Rovaniemi med 2-0 på hemmaplan i Tipsligan. Efter mållös första halvlek där kvaliteten på spelat inte var det bästa kunde Luis Solignac trycka dit det första målet efter en hörna tidigt i den andra halvleken. Kort därefter gjorde Petteri Forsell IFK:s andra mål. RoPS försökte sen flytta fram positionerna och det innebar att IFK skapade ytterligare lägen, men fler mål blev det inte matchen.
IFK har nu sex poäng efter två matcher och har fortfarande inte släppt in något mål i Tipsligan. I en haltande tabell är det MyPa som leder med sju poäng, sen följer Inter, IFK, VPS och HJK alla med sex poäng. Nästa match spelar IFK på onsdag i Åbo mot TPS, en match som direktsänds i Ålands Radio.

Publicerad: lör 19.04.2014 kl.19:19

Fotboll: Jomala IK lyckade komma tillbaka från underläge i seriepremiären i division 3 mot förhandsfavoriten TPK och få med sig en poäng. Det var gästerna som öppnade bäst på Vikingavallen och tog ledningen i den första halvleken. I den andra halvleken blev bland annat Daniel Nylund inbytt och med cirka fem minuter kvar av matchen lyckades han sätta kvitteringen, så matchen slutade alltså 1-1.

Publicerad: lör 19.04.2014 kl.18:10

Fotboll: FC Åland vann seriepremiären i division 3 när dom vann på bortaplan över nykomlingen JyTy med 2-1. Målen gjordes av Jimmy Sundman och Pontus Danielsson.

Publicerad: lör 19.04.2014 kl.15:08

Fotboll: PK-35 var det klart bättre laget för dagen när dom besegrade Åland United med 3-0 i Vanda. Redan i den tredje minuten nickade Heidi Kivelä in det första målet. Efter en kvart kunde Sanni Franssi löpa ifrån ÅU-försvaret och placera in det andra målet. Innan den första halvleken var slut hade PK-35 ytterligare två bollar i nätmaskorna, men de dömdes bort för offside. I den andra halvleken ryckte ÅU upp sig en aning och hade bland annat ett skott i ribban av Monica Dolinsky. Men trots uppryckninge var det PK-35 som kontrollerade matchen och i den 77:e minuten fastställde Franssi slutresultatet med sitt andra mål för dagen.
Efter fyra matcher leder nykomlingen Merilappi United med full pott, tolv poäng. PK-35 är tvåa med tio poäng och ÅU är trea med sju poäng. Nästa match spelar ÅU mot Kokkola F10 i Karleby inkommande helg.

Publicerad: tors 17.04.2014 kl.15:28
Albin Granlund. Foto: Hasse Persson-Bru.
Albin Granlund. Foto: Hasse Persson-Bru.

Fotboll: För IFK Mariehamn väntar ny ligamatch redan på lördag när laget tar emot RoPS som redan har hunnit spela två matcher i årets liga. Först hemmaförlust mot VPS, sedan oavgjort hemma mot nykomlingen SJK. RoPS förlorade även gårdagens cupmatch borta mot HJK och är därmed utslagna ur den finska cupen. IFK Mariehamn kommer till spel efter en färsk seger i den finska cupen borta mot FC Hämeenlinna i går med 4-2. Matchen på lördag spelas med start klockan 16.00 på WHA. 
- Jag tror det blir mycket krigande och ganska mycket långa bollar från RoPS sida, säger Albin Granlund som förra säsongen representerade Rovaniemi-klubben. Men spelar vi defensivt lika bra som mot VPS kommer vi kunna tackla det ganska bra, säger Albin Granlund. 

  • IFK gjorde vad som krävdes gör att ta sig vidare i cupen. Albin Granlund intervjuas av Hasse Persson-Bru.