Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

 

 

 

Publicerad: fre 4.09.2015 kl.22:26
Jeanette Karlsson med sin egen häst Jeppas Nemi som hon blev fyra med i Lopp 3, V4-3. Foto: Totte Vesterlund.
Jeanette Karlsson med sin egen häst Jeppas Nemi som hon blev fyra med i Lopp 3, V4-3. Foto: Totte Vesterlund.

Trav: Sigvard Helsings Bottnas Ambassadör fortsätter att imponera. I kväll kom den femte förstaplatsen för året för den femåriga valacken. Och det efter en mäktig prestation i Lopp 5, V5-2, i Ålandstravets säsongsavslutning. Bottnas Ambassadör, med Jeanette Karlsson i sulkyn, hade startspår 11 bakom bilen men lyckades ta sig hela vägen upp i täten utvändigt och vinna efter en hård upploppsstrid med Ranch Morrison och Olli Koivunen, som blev tvåa i kuskligan på Norrböle i år. Tiden blev 1.16,9 och segern gav 750 euro i prispengar.

Om allt går väl så är tanken att Bottnas Ambassadör ska starta i V75 i Bollnäs kommande helg. Claes Sjöström blev som väntat kuskchampion och passade på att ta två segrar till under det sista travet för året i Mariehamn. I Lopp 3 segrade han med 7. Reggae Hall och i nästföljande lopp blev det förstaplats med 5. Västerbo Wallet. Därmed fick Sjöström ihop 10 segrar på Ålandstravet i år.

  • Jeanette Karlsson var nöjd efter segern med Bottnas Ambassadör. Reporter: Totte Vesterlund.
Publicerad: fre 4.09.2015 kl.22:02
IFK Mariehamns målvakt Otso Virtanen höll nollan mot Ryssland i premiären av kvalet till U21-EM.
IFK Mariehamns målvakt Otso Virtanen höll nollan mot Ryssland i premiären av kvalet till U21-EM.

Fotboll: IFK Mariehamns målvakt Otso Virtanen höll nollan när Finland besegrade Ryssland med 2-0 i Kotka i fredags i den första kvalmatchen till U21-EM.

Fredrik Lassas och Joel Mero stod för målen som bägge kom i den första halvleken.

Men Finland lär få kämpa för att ta sig vidare till EM-slutspelet. I gruppen finns lag som Tyskland och Österrike men också åtminstone på pappret svagare motstånd som Färöarna och Azerbajdzjan.

På tisdag spelar Finland sin nästa match i kvalet mot just Färöarna i Vanda. 

  • Otso Virtanen om sin insats mot Ryssland. Reporter: Totte Vesterlund.
Publicerad: fre 4.09.2015 kl.15:54

Segling: I helgen deltar Team Gabriella i junior-EM i matchracing i Geneve, Schweiz. Det åländska laget utgörs i denna tävling av Markus Rönnberg, Måns Lundberg, Micke Berg och Emil Nordlund. Tävlingen pågår till och med söndag.

Publicerad: fre 4.09.2015 kl.15:40

Dragracing: Ifjol segrade Micke Holmström i 4 to 6-klassen i Pistonhead Open. I helgen har ålänningen chans att upprepa bedriften när han finns med i den avslutande deltävlingen i serien på Kjula Dragway utanför Eskilstuna. Holmström är tvåa i sammandraget som toppas av Tobias Johansson.

Och det finns fler ålänningar på plats i helgens tävling. I Junior Dragster är Ida Lindqvist fyra och Jack Sundström sexa. 

Publicerad: fre 4.09.2015 kl.15:29

Dragracing: I helgen avslutas årets EM-serie på klassiska Santa Pod i England. Pro Stock bike-föraren Fredrik Fredlund har ett gyllene läge att säkra sin femte EM-titel totalt, vilket i sådana fall skulle bli hans fjärde på raken. Och ålänningen öppnade tävlingen starkt i dag när han med 7.2074 sekunder var snabbast i den första kvalrundan. Fredlund har dessutom succén i Nordiska mästerskapen i Tierp i färskt minne då han satte Europarekord både i tid och topphastighet när han tog sig under drömgränsen sju sekunder hela fem gånger.