Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: fre 22.08.2014 kl.10:22

Skytte: Fredrik Blomqvist har dominerat säsongens pistolskytte med enbart segrar i klass A i åländska mästerskapen.
I gårdagens ÅM i standardpistol tog han sin femte raka seger,Tomas Mörn slutade tvåa bara en poäng efter Blomqvist och Harry Pettersson tog hand om bronset.
I klassen A50 var det Petter Eskils som tog hem guldet, tvåa blev Rune Karlsson och Mauno Väyrynen blev trea.

Publicerad: tors 21.08.2014 kl.20:10

Fotboll: Finland vann VM-kvalmatchen mot Bulgarien på bortaplan igår med hela 8-0. Annica Sjölund spelade från start och gjorde Finlands första mål i den sjätte minuten. En knapp kvart in i den andra halvleken blev Sjölund utbytt och in i hennes ställe kom Adelina Engman. Åland Uniteds Nora Heroum spelade hela matchen på mittfältet.

Med två matcher kvar i kvalet ligger Finland på andra plats i gruppen tre poäng bakom Frankrike. Dom två återstående matcherna är just mot Frankrike, den första den 13 september i Vanda och den avslutande fyra dagar senare i Frankrike. Finland behöver vinna båda matcherna för att ta sig till VM i Kanada nästa sommar.

Publicerad: tors 21.08.2014 kl.10:24

Fotboll: Jomala IK vann gårdagens åländska fotbollsderby i division 3 mot FC Åland. Matchen spelades i Markusböle.

   Hemmalaget FC Åland tog ledningen på straff i den första halvleken genom Jimmy Sundman. Tidigt i den andra halvleken kvitterade Jomala genom Isac Holmström. Segermålet 2-1 gjordes av Lucas Aaltonen bara några minuter senare.

   För Jomala var det en efterlängtad seger som innebar tre välbehövliga poäng i bottenstriden. För FC Åland bröts en tio matcher lång segersvit. FC Åland har fortsatt fyra poäng upp till serieledarna KaaPo som dock har en match mindre spelad.

Publicerad: tors 21.08.2014 kl.10:07

Trav: Det blev en sjätteplats för Robert Ekströms Jeppas Maxi i gårdagens lopp Jubileumspokalen på Solvalla i Stockholm. Det var ett lopp med en miljon kronor i prispengar som delades av de fem snabbaste. Segrare i loppet på 2.140 meter blev Support Justice från Norge på tiden 11,7 medan Jeppas Maxis tid blev 12,1.

Publicerad: ons 20.08.2014 kl.15:48

Åland United har fått 10.000 euro i bidrag av landskapet för kostnader i samband med deltagandet i Champions League-kvalet i fotboll i Sarajevo nyligen. Det har idrottsminister Johan Ehn beslutat på enskild föredragning.

   Vistelsen i Sarajevo i Bosnien varade i en vecka, och Åland United spelade tre matcher i turneringen. Laget vann en och förlorade två matcher och gick inte vidare till huvudturneringen. Resan till Sarajevo kostade klubben 20.000 euro för de 24 personer som deltog. Klubben ansökte om 15.000 euro i landskapsbidrag, och fick alltså 10.000.