Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax.

Här är kandidaterna till årets Roffe Lindqvist-pris

 

 

 

Publicerad: tors 11.02.2016 kl.05:49

Ishockey: För två säsonger sedan var svenske Jacob Larsson med och förde upp IFK Mariehamn från division 4 till trean. Nu har Larsson, som numera spelar för sin moderklubb Kristinehamn, uppmärksammats för ett konstmål i 15-1-segern mot Forshagas andralag i den värmländska Fortsättningstrean.

Larsson gjorde som Mikael Granlund i VM 2011, skrinnade bakom målet, la upp pucken på klubbladet, och föste in den i närmsta krysset. På sportbladets sajt beskrivs målet som helt genialt och även hockeysverige.se har uppmärksammat målet som finns att beskåda på Youtube. 

Reporter: Totte Vesterlund
redaktion@radiotv.ax

Publicerad: ons 10.02.2016 kl.14:31

Fotboll. Richard Nordas anlitas som fystränare för Åland United den här säsongen. Det berättar klubben i ett pressmeddelande.
Nordas har en kandidatexamen i idrottsvetenskap och han är diplomerad massör. Tidigare har han jobbat som fystränare inom Örebro SK:s ungdomsverksamhet och han kommer följa Åland United och vara på plats vid flera träningar och många matcher.
Sedan tidigare samarbetar Åland United också med Jani Westerlund som hjälper till med att koordinera tester och viss fysisk träning, Anders Jansson som servar som fysioterapeut utanför lagets samlingar och Tomas Hellén som vid behov anlitats som massör.

Reporter: Malin Lundberg
redaktion@radiotv.ax

Publicerad: ons 10.02.2016 kl.10:30

Fotboll: Viktoria Byskata har provtränat med Åland United i en dryg månad och båda parter är överens om att hon ska spela i ÅU den här säsongen. Men nu kan det bli så att hennes tidigare klubb, Kokkola F-10, sätter käppar i hjulet. Byskata har ett giltigt kontrakt för 2016 med KF-10 men viceordförande Peter Haldin gav ÅU klartecken att hon skulle få komma hit och provträna och ÅU var överens med Haldin om att Byskata ska lånas ut för den här säsongen. Nu säger sig ordförande Rolf Mannerström vara omedveten om en sådan här uppgörelse och vill att ÅU ska betala en transfersumma. Men det kommer inte att hända enligt ÅU:s sportchef Mikael Virta, som ändå är hoppfull att det löser sig med Byskatas övergång inom den närmaste framtiden. Nya Åland var först med nyheten.

Publicerad: tis 9.02.2016 kl.15:42

Fotboll. IFK Mariehamns förre mittfältare Petteri Forsell skrev i dag på ett kontrakt med polska laget Miedź Legnica. Det berättar IFK på sin facebooksida.

Forsells nya lag spelar i Polens näst högsta serie och ligger just nu på en 11:e plats bland 18 lag. Forsells kontrakt sträcker sig över ett och ett halvt år.

Reporter: Malin Lundberg
redaktion@radiotv.ax

Publicerad: tis 9.02.2016 kl.10:52
Bri Campos har skrivit kontrakt med Åland United. Foto: Pressbild.
Bri Campos har skrivit kontrakt med Åland United. Foto: Pressbild.

Fotboll. Åland United skrev i går kontrakt med Bri Campos för säsongen 2016. Campos är 22 år och kommer från USA men representerar Mexiko i fotboll.

I ett pressmeddelande skriver Åland Uniteds sportchef Mikael Virta att Bri Campos främst varit anfallare i sitt collegelag Baylor University, men att huvudtränaren Gary Williams vill att hon ska spela ytterback i Åland United.

Bri Campos har provspelat med ÅU i en vecka och Mikael Virta säger att det hon visat gjort klubben övertygad om att hon blir en tillgång för laget.

Reporter: Malin Lundberg
redaktion@radiotv.ax