Sporten

Sporten ger en så heltäckande bild som möjligt av vad som händer inom den åländska sporten med reportage, diskussioner och direktsändningar från evenemang.

Sportnytt söndagar 17.00 och 18.00 samt måndagar 7.40 och 11.40. Tipsa Sporten: sporten@radiotv.ax

Publicerad: fre 25.04.2014 kl.10:32

Fotboll: IFK Mariehamn döms att förlora premiärmatchen mot VPS med 0-3 eftersom IFK inte hade registrerat 13 av sina spelare. Bollförbundet ändrar därmed resultatet i matchen till VPS-seger med 3-0 och det här innebär att även tabellen skrivs om. VPS går nu upp i serieledning med 10 poäng och IFK backar till sjätte plats med sex poäng.

Ålands Radio har inte nått någon från IFK Mariehamn för en kommentar ännu.

Publicerad: tors 24.04.2014 kl.15:36

Simning: Finländska mästerskapen i simning i långbana inleddes i går i Åbo, och redan första dagen satte Julia Thurin två åländska rekord. Det var i 100 meter frisim som hon förbättrade sitt eget rekord med nästan en sekund till 1.01,58 och i 200 meter rygg där hon simmade nästan två sekunder snabbare än det tidigare rekordet, det nya åländska rekordet lyder på 2.31,46. Tiden i ryggsimmet innebar en tolfte plats och i frisim blev hon 39:a.
   Placeringsmässigt var Erica Granesäter bäst under gårdagen när hon blev nia i 200 meter fjäril. Gustav Carlsson tävlar numera för Raision Urheilijat och han fanns med i laget över 4 x 200 meter fritt där hans lag blev fyra. På 100 meter fritt tog han sig till semifinal och den simmas under torsdagskvällen.

Publicerad: tors 24.04.2014 kl.11:03

Fotboll: UEFA har ännu inte kommit med sitt beslut angående de finländska lagens medverkan i europacuperna. Tidigare sas att beslutet skulle ha kommit i går, men nu behöver några klubbar lämna in kompletterande dokument.

   -Vi fick besked i går att vi har lämnat in alla papper som behövs, säger Dan Nylund i IFK Mariehamn.
   IFK har i dag inte någon plats i Europa League, men har lämnat in ansökan om någon av de andra klubbarna inte skulle godkännas. Beskedet ska komma i morgon fredag.

Publicerad: tors 24.04.2014 kl.06:17

Fotboll: Åland United kom inte längre än till kvartsfinal i Finska cupen. I gårdagens match på hemmaplan mot Honka blev det förlust med 0-1. I den första halvleken var ÅU till en början det något bättre laget. Honka kom ändå allt mer in i matchen och efter halvtidspausen tog det bara två minuter tills Tia Hälinen gjorde matchens enda mål.

Publicerad: ons 23.04.2014 kl.21:03
Jani Lyyski stod för matchens enda mål.
Jani Lyyski stod för matchens enda mål.

Fotboll: IFK Mariehamn fortsätter segertåget i ligan. Efter onsdagens seger borta mot TPS toppar IFK serien på nio poäng efter tre spelade matcher. IFK var hårt pressat under den första kvarten i Åbo och Simon Nurme tvingades till flera avgörande räddningar och hade dessutom god hjälp av både ribba och stolpe. IFK:s anfallsspel haltade ordentligt under den första halvleken, men blev bättre i den andra när Diego Assis och Duarte Tammilehto kom in på planen. Jani Lyyski gjorde matchens enda mål i den 60:e minuten på en målvaktsretur efter ett skott av Petteri Forsell. TPS lyckades aldrig skapa samma tryck som i den första halvleken och de tre poängen var aldrig riktigt i fara. På söndag fortsätter ligaspelet för IFK som tar emot FF Jaro i Mariehamn.

  • Simon Nurme och Jani Lyyski intervjuas av Hasse Persson-Bru.
  • Lyssna på höjdpunkterna från matchen.