Publicerad: lördag, 22 oktober, 2016 - 16:48Uppdaterad: lördag, 22 oktober, 2016 - 17:12
  • IFK fick jubla över första poängen i år. Arkivfoto

Första segern för IFK hockey

Ishockey: Så kom den äntligen, den första segern för IFK Mariehamn ishockey i division 3.

Men det krävdes övertid för att segern skulle bärgas när det blev 5-4 mot Skå IK & Bygdegård på bortais och matchhjälte blev Andreas Stenberg som satte den avgörande pucken knappa två minuter in i förlängningen.
Men det var hemmalaget som började bäst och tog ledningen i den första perioden. I inledningen av den andra kvitterade Emil Molander, men Skå gick till ledningen igen. Molander kvitterade ytterligare en gång några minuter senare, men med endast fyra kvar av den andra perioden tog Skå ledningen igen.
IFK lyckades kvittera än en gång och nu var det Niklas Manselin som hittade rätt och med fyra och en halv minut kvar såg det ut som Molander skulle bli stor matchhjälte när han satte sitt tredje mål för dagen och sköt IFK till ledningen för första gången i matchen. Men just efter målet drog IFK på sig två utvisningar och Skå kunde kvittera i spel fem mot tre. Men det var alltså IFK som tog extra poängen när Stenberg satte den avgörande pucken. IFK har nu två poäng och ligger fortfarande sist i tabellen och har en ny chans att öka på poängkontot imorgon när nästjumbon Östervåla kommer på besök till Islandia.