Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 november, 2017 - 11:46Uppdaterad: måndag, 13 november, 2017 - 12:57
  • Lagtingets entréplan hålls öppet även i fortsättningen, men vill man högre upp behöver man ha hjälp. Foto: Nina Smeds
  • Trappan blir så småningom stängd. Foto Nina Smeds.

Lagtinget skärper säkerheten

Genom åren har man diskuterat om lagtingets lokaler ska vara öppna eller stängda. Å ena sidan är personalens och ledamöternas säkerhet viktig och å andra sidan öppenheten till allmänheten säger lagtingsdirektör Susanne Eriksson.

- I och med renoveringen har man landat vid en kompromiss. Entréplan blir öppen och i samband med lagtingets plenum är även läktaren öppen för allmänheten. Men annars behöver man hjälp fär att ta sig upp i lagtingsbyggnaden.

- Vi har inte så många besökare eftersom vi inte beviljar tillstånd eller liknande, säger Susanne Eriksson. Hon tror inte att låsta dörrar betyder sämre service.

- Man kommer alltid att möta någon som kan visa en på rätt.

Inom den närmaste veckorna ska systemet tas i bruk. Journalister och andra som ofta rör sig i lagtinget kan få en så kallad tagg, en plastbricka, som fungerar i kodlåsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »