Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 maj, 2015 - 15:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:48

Otillräckliga anslag för Ensilinjen

Det finns inte tillräckliga anslag för parkområdet Ensilinjen i bostadsområdet Horelli/Lotsgatan i Mariehamn. Det konstaterade infrastrukturnämnden på sitt senaste möte. Varken i nämndens investerings- eller driftsbudget finns tillräckliga anslag för att anlägga parken, så infrastrukturnämnden anser att finansieringen bör lösas i samband med att tomterna ges ut. Exakt vad anläggandet av parken kan kosta är oklart, men 300.000 euro är en siffra som nämnts tidigare.
På sitt möte tog infrastrukturnämnden också del av slutrapporten om hamnens ombyggnad som gjordes för ett par år sedan för att Viking Grace skulle kunna angöra Mariehamn. Ombyggnaden av kajerna och matargångarna överskred budgeten med ungefär 660.000 euro och landade på drygt 10 miljoner euro. Infrastrukturnämnden antecknade slutrapporten till kännedom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »