Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 juni, 2021 - 16:18Uppdaterad: torsdag, 24 juni, 2021 - 17:17
  • Kommunsekreterare Kennet Lundström. Foto: Rasmus Karlsson.

Sottunga förväntar sig stöd från och med juli

Likviditetsstödet till Sottunga betalas ut från och med juli. Det säger Sottungas kommunsekreterare Kennet Lundström i en längre intervju med Ålands Radio.

- Med det här stödet klarar vi oss det här året och sedan får vi se hur nästa år ser ut, säger han.

Sottungas kommunstyrelseordförande Björn Rönnlöf säger att man räknar med att stödet betalas ut från och med juli. Han säger också att pengarna kunde betalas ut varje månad och finansminister Roger Höglund (C) bekräftar i ett mejl att utbetalningen går till så.

Roger Höglund skriver att beslutet om utbetalning av likviditetsstödet till Sottunga fattas nästa vecka och det har dimensionerats för att täcka kommunens beräknade likviditetsbrist på cirka 240.000 euro. Han skriver att en summa för skolverksamhet var inräknad och att stödet till kommunen påverkas av att skolan inte öppnar till hösten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »