Publicerad: söndag, 25 februari, 2024 - 09:48Uppdaterad: söndag, 25 februari, 2024 - 16:53
  • Skärmdump från youtubekanalen Palloliitto.

Finlands U17 vann andra kvalmatchen mot Island

Åland Uniteds spelare Olivia Ulenius spelade från start för Finlands U17-landslag som besegrade Island med 2-1 i den andra kvalmatchen i det avslutande kvalet till EM-slutspelet som spelas i Sverige i maj.

Ulenius spelade från start och bidrog med mycket fart och fläkt med många fina aktioner. Finland tog ledningen efter att en kvart spelats när Jelena Todoshchenko sprang sig fri i djupled och pangade in 1-0. Island kvitterade i början av andra halvlek efter att ha varit först på en andraboll efter en hörna, där Ulenius inte plockat upp sin markering ordentligt. Men Finland vann matchen efter att Aada Mäkele dratt på ett distansskott som seglade mot krysset i den 87:e minuten. Den isländska målvakten hindrade målet genom att nudda bollen till stolpen, men fick se sig bedragen när den tog i insidan av stolpen och rätt ut till Veera Jääskä som enkelt kunde lägga in bollen i öppet mål.

Sista matchen i kvalet är på tisdag mot Portugal. Finland leder gruppen på målskillnad över Portugal, då båda lagen har sex poäng. Det är endast gruppvinnaren som tar sig till slutspelet.