Publicerad: söndag, 3 mars, 2024 - 18:48Uppdaterad: söndag, 3 mars, 2024 - 18:50
  • Fyra mål släppte Åland United in i den första halvleken.

Förlust för Åland United i träningskampen mot Bollstanäs

Elitettan-laget Bollstanäs SK var för starka för Åland United i söndagens träningsmatch. Svenskorna vann matchen med 4-2.
– Det var tufft i dag. Vi behöver spela fler matcher ihop, säger målvakten Jessica Kiviaho som fick släppa fyra bollar bakom sig redan i den första halvleken.

Redan i den nionde minuten satte Bollstanäs matchens första mål på en straffspark. Åland United skapade därefter ett par chanser men gästerna kunde genom två snabba mål utöka sin ledning till 3-0. Även 4-0 kom i den 42:a minuten innan Tilda Råtts sprang sig fri på en djupledsboll och reducerade.

Ett par byten i paus för Åland United jämnade ut matchbilden där Daniela Tolonen kom in på det centrala mittfältet och gjorde en fin insats.
Debut i Åland United-tröjan blev det för klubbens senaste nyförvärv, Gabi Rennie, som krönte sin debut med att göra mål när hon reducerade till 4-2 med dryga kvarten kvar, men närmare än så kom inte Åland United.

Nästa helg väntar ny träningsmatch för Åland United så laget åker till Uppsala för match mot Gamla Upsala SK.