Publicerad: lördag, 9 mars, 2024 - 19:33Uppdaterad: söndag, 10 mars, 2024 - 15:44

IFK hockey slog Sudret i första kvalmatchen

IFK Mariehamns hockeyherrar slog Sudrets HC med 3-1 på Gotland på lördagen och inledde därmed kvalet till division två med en vinst.

Första perioden slutade mållöst och det skulle dröja till matchens andra halva innan Dominic Ingström gjorde 1-0 för IFK 13.20 in i den andra perioden. Fyra minuter in i tredje perioden kvitterade Sudret, men Alexander Grundströms mål drygt tre minuter senare förde upp IFK i ledning igen. I matchens slutskede tog Sudret ut målvakten i hopp om att nå en kvittering, men det slutade med att Jesse Kaupinsalo kunde göra 3-1 i tomt mål med lite över en minut kvar att spela.

IFK lämnar Gotland med tre poäng och möter på Söndagen Norrtälje IK på bortaplan.